lauantai 9. marraskuuta 2013

Tänään saatiin avattua paikkoja! ;)


Kyllä se nyt helpotuksekseni on todettava, että jumeja on päivä päivältä selässä vähemmän ja hevonen alkaa rentoutua ja olemaan työnteostakin kiinnostunut. Se rentoutuu jo kymmenen kertaa paremmin, yrittää tosissaan, eikä vain paina kädelle päästäkseen pakoon hommista. Tänään tehtiin hyvin töitä Miljan valmennuksessa, ja toden teolla jumpattiin hevosta kaikissa askellajeissa. Saatiin me jotain aikaiseksikin, kun hevonen tuntui niin iloiselta ja tyytyväiseltä loppua kohden! :) Olen myös itse todella helpottunut, sillä meinasin olla siitä jo aika huolissani, kun tuntui jossain vaiheessa, että se meni niin yhtäkkiä huonommaksi kaikekseltaan.


Aloiteltiin alkuverryttelyjen jälkeen hommia käynnissä taivuttelemalla kunnolla molempiin suuntiin. Alkuu Dee tuntui taas hiukan jännittyneeltä, mutta muutaman minuutin jälkeen se alkoi rentoutua ja keventyä myös edestä! Ensimmäistä kertaa sitten viimeisen kolmen viikon!
Kun käynnissä saatiin hevosta paremmaksi, lähdettiin samoja taivutuksia tekemään pienessä ravissa itse istuen satulassa. Aluksi tuntui, että Dee lähtisi taas juoksemaan alta pois ja pakoon avuilta, mutta jättikin sen tekemättä. Ajoittain tuntui, että tuli jo oikeasti kivoja pätkiä, jossa hevonen tuntuu käsiin sellaiselta kuminauhalta. Tehtiin ravista käyntiin siirtymisiä ympyrällä taivuttaen sisälle päin koko siirtymisen läpi, jotta saadaan hevonen oikeasti enemmän rentoutumaan, unohtamaan käteen painamisen takaisinpäin siirtymisissä ja tuntui, että tästä oli hyötyä. Vaikka vielä mitään super pehmeitä siirtymisiä ei saatu aikaiseksi, niin olivat ne kuitenkin pitkästä aikaa parhaimpia mitä ollaan tehty. Kaikista eniten iloitsin siitä, että käyntiin siirtymisen jälkeen hevonen jäi entistä useammin rennosti kävelemään ja odottamaan!

jumppaa jumppaa...

 Taivuttelujen ja siirtymien jälkeen annettiin hevosen ravata vähän väliin enemmän eteen. Vielä toistaiseksi ajoittain ravi on hiukan kiireistä, mutta sieltä alkaa tulla jo mukavasti taas selkään sellaista oloa, että liike ei stoppaa mihinkään ristiselän alueelle vaan menee loppuun asti.
Jonka jälkeen jatkettiin taivutteluja laukassa.Laukka pyöri tänään jo taas vähän paremmin, mitä on pyörinyt aikaisempina päivinä ja hevonen tuntui suhteellisen kevyeltä tässäkin. Laukassa jatkettiin myös siirtymisien tekemistä raviin samaa taivutusideaa käyttäen, mitä ravista käyntiinkin. Vaikeeta nämä viel hevoselle ovat, mutta nyt se kertaakaan tuntunut turhautuvan, mitä se on aikaisemmin tehnyt ja välillä tuntunut siltä, että heittää ihan just pyyhkeen kehään.

Oikeaan kierrokseen kaikki tuntuu vähän vaikeammalta, mutta tänään ei lainkaan niin vaikealta mitä se on aikaisemmin tuntunut. Hevonen pystyi jo taipumaan oikealle paremmin ilman jännittymistä ja kireyden tuntua.Hieno poika :) <3

Kiitokseksi hyvästä duunista Dee sai loppuun vähän irroitella, ja se otti siitä kyllä kaiken ilon irti :D

Ensiksi vielä aika hallitusti 

Dee sai vähän venyttää itseään omaan tahtiin

Kerrankin mulla on kuvaaja ikuistamassa Deen pravuureita ;) Olkaatte hyvät - Dee preerian tuuli!Vähän kiinni, että saadaan vaihdettua suuntaa

Tässä muuten näkyy miten hyvin Deelle on alkanut takaisin kehittymään sen lihaksikas kaula! <3

Ja eikun uudelle kierrokselle :D
Kunnes rauhoitutaan.. I love this horse! <3


Olen nyt niin onnellinen, että ollaan palaamassa takaisin normaaliin vireyteen! Dee on kyllä niin herkkä, että se ilmoittaa heti, jos yksikin karva vinossa ja onneksi tässä meidän yhteisen kohta kuusi(!!!) vuotisen yhteistaipaleemme aikana olen oppinut tuntemaan sen todella hyvin. Tämä hevosensa tunteminen, kuin omat taskunsa on yksi niistä asioista, joita väitän, että voi saavuttaa parhaiten, kun on omistanut hevosensa ihan syntymästä asti!

22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kuvaaja oli tänään taas ihan pro :)

  VastaaPoista
 3. Vitsi Dee näyttää kyllä mageelta :) Ja noi villittely-kuvat sai kanssa hymyn huulille, kyllä lapsella pitää välillä olla vähän hauskaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, näiden nuorten kanssa pitää muistaa, että välillä saa leikkiä ja pitää hauskaa :)

   Poista
 4. Tosi mageita kuvia, taas kerran! =)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. No niin on, aina muistaa sen kun saa hienoja kuvia siitä <3

   Poista
 6. Jee, kivaa kun taas sujuu paremmin. Hyvältä näyttää teidän meno, ja ihania tuuletuskuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja vihdoin saatiin meidän tuuletuksista kuvamateriaalia :) Nää kuvat kuvastaa Deen luonnetta kaikista parhaiten :D

   Poista
 7. Vautsi mikä preerian tuuli todellakin! Wroooooom! Varmaan harva hevonen pääsee kentällä yhtä kovaa. Näyttää sellaiselta vauhdilta mitä mennään pitkällä pellolla sänkkärillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh :D Onneksi on riittävän iso kenttä, että voi edes vähän spurttailla! Pieni pelko persiissä kaarteissa, täytyy myöntää kuitenkin...

   Poista
 8. upeita kuvia, on kyllä niin kivan näköstä menoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ja kuvista kiitos hienoista kuvista kuuluu poikaystävälleni joka jaksaa aina tulla kuvailemaan :)

   Poista
 9. Dee on niin hieno! :) vaikeuksien kautta voittoon, ja saat olla ylpeä hevosen omistaja! Ja ihania noi irrottelukuvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos piristävästä kommentista! Olen kyllä todella ylpeä Deestä kyllä :)

   Poista
 10. Aivan JÄRJETTÖMÄN MAHTAVIA KUVIA!! Ooon niin kade, Dee näyttää olevan huippukunnossa nyt lihaksistonsa puolesta ja kulkee kyllä aivan uudella tavalla ryhdissä ja ylämäkeen. Loistavaa duunia! Terkuin Fani Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihana kommentti, tulipa hyvälle mielelle! :) Nyt hevonen kyllä alkaa näyttämään lihaskunnoltaan sellaiselta, mitä olen koko viime keväästä asti yrittänytkin työstää! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot