sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ulkoasu-kriisi


 Vähän kauempaan lukijoiden joukossa viihtynyt onkin varmaan huomannut, etten osaa päättää blogin ulkonäköä sitten ihanan vihreän kesä-layoutin jälkeen... Olen niin kriittinen ja siihen yhdistettynä huonot kuvankäsittelytaidot tuovat turhautuneisuuden tunnetta. Parasta onkin, etten pysty edes jollekin toiselle henkilölle selittämään mitä haluaisin ja mikään omatekemä luonnos ei tunnut omalta. Nyt päädyin lopulta tähän ja olen suhteellisen tyytyväinen. Ainoastaan harmittaa, että ladatessani mm. banneria tai muuta kuvamateriaalia bloggeriin, niin jostain syystä ohjelma huonontaa kaiken materiaalin laadun todella paljon alkuperäistä huonommaksi...

Ihana kesäleiskani, joka oli pakko syksyn kynnyksellä vaihtaa johonkin muuhun

Saa antaa palautetta nykyisestä ulkoasusta, mutta älkää olko kovin ankaria, sillä kuten sanoin, taidot ovat rajalliset ja toivonmukaan näissäkin asioissa jossain vaiheessa kehittyisin paremmaksi :)

Sitten pakko nyt suurten lukijaryntäysten jälkeen kertoa muutamia "pelisääntöjä" blogissani myös kaikille uusille kommentoijille, etenkin niille nimettömille. Olen ottanut aika nollatoleranssin epäasiallisten kommenttien kanssa. En kirjoittele tätä blogia sen vuoksi, että joka toinen kommentoija pääsee ratsastustaitoani arvostelemaan epäasiallisesti, hevostani haukkumaan, jatkuvasti korjaillaan tylysti mahdollisia mitättömiä kirjoitusvirheitäni jne. En varsinaisesti jaksa näistä itseeni ottaa, sillä uskokaa tai älkää, tässä 4 -vuoden bloggausurani aikana olen jo ehtinyt tottumaan kaikenlaiseen puhumattakaan ihmisistä, jotka hoitavat kaikki kanssakäymiset realistisestikin ikävällä tyylillä.

Mietin aina asioita niin päin, että toiselle ihmiselle kunnioittavasti puhuminen, palautteen jättäminen tai neuvominen omalla nimellään on nimenomaan sitä toisen ihmisen kunnioittamista. Se on myös samalla suoraselkäisyyttä, jos pystyy olemaan sanojensa takana. Asioita, kuin asioita, voi myös kertoa niin monella eritavalla - mieti minkälaista tekstiä sinä haluat ja et halua lukea ja toimi sen mukaan. Minut on kasvatettu kunnioittamaan muita ihmisiä eikä se muutu internetin maailmassa miksikään - siksi toivon samanlaista kohtelua muilta ihmisiltä takaisin päin.

Mutta kun kuitenkin epäilen vanhasta kokemuksesta, että tästä huomautuksestani huolimatta joidenkin jakeluun pointtini ei yllä, poistin nyt ainakin toistaiseksi kokonaan anonyymi -kommentoinnin. Sen lisäksi edelleen kaikki kommentit menee "suodattimen" kautta ihan siitä syystä, että haluan säilyttää blogissani mukavan fiiliksen kaikenkaikkiaan. Anonyymien kommenttioikeiuden estäminen selkeästi säästää myös omaa aikaani huomattavasti.

Edelleen saa siis kuitenkin jättää kommenttia asiasta kuin asiasta, mutta asiallisesti. En oleta olevani maailman paras ratsastaja, enkä kuvittele Deen olevan erinomaisesti koulutettu. Väitän silti, että ihan kelpo työtä tässä kokoajan tehdään ja nöyrästi opettelen kaikenaikaa lisää. Tiedän tämänhetkiset heikkoutemme ja vahvuutemme. Toivon, että kehityn niin paljon kuin mahdollista ratsastajana ja hevosenkäsittelijänä, sekä pystyisin siinä sivussa tuomaan Deestä sen laadun esiin mikä siinä on! :)


Asiasta kukkaruukkuun... Eilen lähdettiin Deen kanssa maastoilemaan kunnolla pitkästä aikaa, ja seuraksi lähti meidän tallimestarimme Tiia ja hevosensa Sunny. Tarkoitus oli olla n. 2 tuntia reissussa, mutta koska meidän käyntipätkät venyivät niin pitkiksi niin aikaa kului matkan tekoon vähän enemmän. Otettiin pari kunnon laukkavetoa ja muutamia ravipätkiä. Hevoset olivat aivan innoissaan - kyllä huomasi, että viime laukkamaastosta alkaa olemaan taas aikaa useampi viikko. Oli ihan huippu aamupäivä vaihtelevissa maastoissa ihanassa seurassa :)

Metsäpoluilla - löydettiin taas uusia reittejä!

Deelle on kasvanut ihan hirveän paksu turkki, ja nyt kun on ollut taas aika lämpöisiä ilmoja, niin se alkaa hikoilemaan pelkästä kävelystäkin, saatika kunnon treenistä. Pakko se on klipata ihan lähipäivinä taas uudestaan, me käydään kuitenkin myös säännöllisesti maneesilla viikottain treenaamassa ja se hien määrä on jo niin suuri, että hevonen ei kuivu ikinä. Mietin vain, että millaista klippausmallia Deelle teen, sillä luulen viime aikaisten jäykkyyksien johtuvan myös mm. siitä, että viime klippauksen jälkeen en loimittanut hevosta riittävästä ja se paleli - Dee kun on vielä muutenkin ihan äärettömän kylmänherkkä kaveri.

Perjantai valmennussuunnitelmat meni päivän ohjelmamuutosten vuoksi aivan kokonaan, ja meinasi jo käydä niin ettemme pääse estevalmennukseen Deen kanssa tällä viikolla lainkaan ja meinasin jo mennä viikonloppuna itsenäisesti hyppäämään, mikä olisi ollut ehkä vähän huono vaihtoehto, sillä me totaalisesti tarvitaan ratsukkona ohjattua valmennusta esteiden saralla. Muistinkin yllättäen, että tänäviikonloppuna Tuomarinkylässä järjestettiin Nevalan valmennusviikonloppu. Me päästiin peruutuspaikalle tälle päivälle hyppäämään pitkästä aikaa Karin silmien alle!Päästiin pitkästä aikaa hyppäämään vähän isompaa ratana, ja luulen, että tällainen ratatreeni tuli aivan oikeeseen ajankohtaan ajatellen ensi viikonlopun Tampereen 110cm starttia. Valmennuksesta julkaisen videoineen erikseen jutun, kunhan ehdin, mutta sen verran voin sanoa, että Dee tuntui ihan yllättävänkin hyvältä vaikka viime hyppytreenistä onkin jo ehtinyt vierähtää puoltoista viikkoa! :) Olen tyytyväinen hevoseen, omasta ratsastuksesta tältä päivältä en niinkään, mutta kokonaisuutena oli oikein onnistunut valmennusreissu!

15 kommenttia:

 1. Kivan näköiset maastot teillä - puhumattakaan jos pystytte heittämään monen tunnin lenkkejä! Vitsi mun pojat tykkäis ... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nuo maastoilumahdollisuudet ovat kyllä meillä käsittämättömät! Kylä tuolla aikaa saisi kulutettua niin paljon, kuin jaksaisi vaan kuljeskella :) Hepat nauttii!

   Poista
  2. Aivan upean näköistä metsäpolkua! Saako udella, mistäpäin tämmöisiä löytyy?

   Ja jos saa kommentoida ulkoasua, niin juuri eilen huokailin sen edellisen bannerin kauneutta ja käsinkosketeltavaa fiilistä :) Ei tässäkään mitään vikaa ole, mutta se edellinen oli mun mielestä to-del-la kaunis! :)

   Poista
  3. Eikös, Tuusulasta löytyy tällaisia maastoja! :)

   No se oli kyllä kaunis ja sain avopuoliskoltani myös kommenttia, että se edellinen oli jollain tapaa hienompi :D Itse vaan jo kyllästyin siihen, ja se oli myös tavallaan vähän turhan "väritön", vaikka eipä tässä nykyisessäkään väreillä leikitellä :)

   Poista
 2. Oot tosi hyvillä jäljillä bannerin kanssa, mutta itsellä sattuu vähän silmään tuo estekuva, missä oot päätön. Vähän semmonen päätön ratsumies elokuva fiilis tulee ;)
  Ehkä se tulee just tosta, että pää rajattu pois kaulankohdalta.
  Muuten oikein kiva ulkoasu, tykkään kovasti taustasta ja tumma väri on hieno ja asiallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D No se onkin asia, joka vähän häiritsee itseäni myös, mutta jos olisin halunnut mahduttaa pääni kuvaan, niin koko hyppykuvaa olisi pitänyt pienentää ja sitten siitä olisi tullut vielä hölmömpi. Aattelin sitten, että mun pärstän pois jättäminen on pienempi paha x)
   Kiitos palautteesta! :)

   Poista
  2. Joo pienempänä kuvana tuo hyppykyva ei olis ollu enää varmasti yhtä tasapainoinen, kun mitä se nyt bannerissa on! Eli tosiaan nyt kun katsoo ja ajattelee, näin on ehkä pienempi paha ^_^

   Poista
 3. Samoilla linjoilla epäasiallisen kommentoinnin suhteen. Tässä maailmassa ja hevospiireissä ilmeisesti varsinkin riittää heitä, joille toisen epäonnistuminen, virheet yms. tuottavat nautintoa. Käsittämätöntä, mutta näin se tuntuu menevän. Tsemppiä Tampereen kisoihin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, saman olen huomannut minäkin. Hassua, että noin asiat on. Itse pystyn iloitsemaan muiden onnistumisista ja samoin myös myötäelää vahvasti myös epäonnistumisissa ja jos vain pystyn olemaan avuksi, niin tarjoan sitä, ikinä en tule mitenkään onnelliseksi toisten epäonnistumisista - tuntuu ihan käsittämättömältä että aika moni nähtävästi sen sijaan nauttii toisen tekemistä virheistä esimerkiksi... En myöskään koskaan muiden ratsastusvideoita tai kuvia katsellessani etsimällä etsi virheitä, joista pääsen huomauttamaan vaan ymmärrän kuinka vaativa laji ratsastus jo itsessään on ja siinä hyväksi tuleminen vaatii paljon töitä, ja sitä työmäärää jonkun puurtaessa jo itsessään ei ole mielestäni sivullisen reilua tulla kovasti arvostelemaan. Sitä varten käydään valmennuksissa haluamillamme valmentajilla, joiden sanaa ja kokemusta arvostaa ja jolta sitä kritiikkiä ja neuvoa haluaa vastaanottaa.

   Bloggailu on pääosin ihan todella mukavaa hommaa, mutta sitten aina ajoittain törmää muutamaan kommentoijaan, jolla ilmeisesti on jonkin verran vettä päässä, että näkee asiakseen haukkua, arvostella tai pahoittaa toisen mielen. Ei sillä, etteikö tällaisia henkilöitä löydy ihan livenäkin ja samalla saa kasvattaa aika paksua nahkaa itselleen :D Onneksi on kuitenkin riittävän paljon kannustavaakin porukkaa ympärillä, jotka tarpeen vaatiessa tsemppaavat toinen toisiaan!

   Kiitos siis sinullekin paljon tsempeistä, niitä ei kuule koskaan liian vähän! :)

   Poista
 4. Missä tiedostomuodossa tallennat sun bannerin ja kuvat? Mä ainakin käytän .PNG, ja sen avulla laatu säilyy paremmin kuin mm. .JPG muotoa käytettäessä :)

  Ihan pakko kysyä, että mistä toi bannerin oikeen puolimmainen kuva on otettu ja milloin? Näyttää jotenkin niin tutulta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo JPG -muodossa tuo on, täytyykin kokeilla seuraavaksi tuota PNG -muotoa, kiitos vinkistä! Olenkin ihmetellyt aina, että mitä niille kuville oikein aina tapahtuu, kun laatu kärsii aina ihan kauheasti ladatessani niitä jonnekin :D

   Se on otettu pari vuotta sitten yhdestä match showsta Nikkilästä, jossa D kolmevuotiaana palkittiin näyttelyn best in show -hevosena :) Sama kuva oli myös Hippolan sivuilla mun blogia julkaistessa, että siitä se on ainakin tuttu! :)

   Poista
  2. Haa nonnii, arvasin oikein !! Mä olin kuvaamassa noita mätsäreitä ja mulla taitaa jossain arkistojen kätköissä olla kuvia teistäkin :) Katoin sillon että ai vitsi kun on hieno hevonen !

   Poista
  3. Eikä mikä yhteensattuma!!! :D Kaikki kuvat on tervetulleita, Dee olikin sillon hienossa kunnossa!

   Poista
 5. Siisti ulkoasu! Otsikossa pisti silmään hieno iso H, mutta sen jälkeen tulikin vielä pienellä heidin, eli otsikossa lukee Hheidin? Vai näinkö nyt ihan väärin? :D

  Asialliset tekstit ja perustelut ansaitsevat asialliset kommentit, toivottavasti niitä vähemmän asiallisia ei tule. Aina ihastelen bloggaajien rohkeutta ja vahvuutta kertoa asioita itsestään kun välillä se palaute on niin rajua - itse en uskoisi siihen pystyväni. Hatunnosto siis sinulle ja muille bloggaajille, ja kiitos kun jaksat kirjoitella, blogisi on ehdotonta kärkeä omalla lukulistallani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa tajusinko itsekin siinä vaiheessa, kun olin jo kohta saamassa banneria valmiiksi :D totesin sitten, etten lähde sitä korjaamaan, kun tuo "H" on vähän mun tuotemerkki, ja sitten taas toisaalta tuo iso koukeroinen H -kirjain on kuitenkin niin epäselvä, että otsikon pikaiseen lukisi ilman tuota toista normaalia h -kirjainta "eidin" :)

   Nimenomaan, ja kyllä sitä useammin kuin kerran on miettinyt, mikä näitä niin vihaisen ja ärsyyntyneen oloisia henkilöitä oikein vaivaa, kun näkevät pahaan oloonsa ainoaksi vaihtoehdoksi muille kiukuttelun..
   Kiitos mukavista sanoista, sinun kaltaisten lukijoiden takia näitä juttuja jaksaa kirjoitella edelleen! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot