sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Klinikalta kotiuduttu!

Olipa tosi inspiroiva päivä Hippolan järjestämällä kouluratsastusklinikalla! Vaikka oma tekeminen menikin siihen, että sain hevosta edes vähän keskittymään ja rentoutumaan, mutta sen jälkeen muiden ratsastuksesta klinikalla sai ihan älyttömästi taas motivaatiota omaan tekemiseen!


Dee oli odotettavasti erittäin vierällä tuulella, niinkuin muutamana viime päivänäkin, mitä olen ehtinyt sitä ratsastaa. Deen kaltaiselle ruutipesälle viikon kävely/seisonta on ihan myrkkyä ja siitä saadaan kärsiä vielä pitkästi sen jälkeen, kun päästään liikenteeseen. Nyt ennen klinikkaa pääsin ratsastaa hevosen kolmena päivänä ja kaikki nuo päivät ovat menneet enemmän ja vähemmän liikaenergian purkamiseen.
Vähän jännitti kyllä mitä päivästä tulee, koska Deen reaktio tällaisessa vireystilassa ja energiamäärällä saattaa olla mitä vaan pienestä jännittyksestä tuhannen päreiksi räjähtämiseen... no jotain siltä väliltä se olikin, mutta kaikekseltaa hyviäkin pätkiä tuli paikoitellen!

Pakka hajosi sitten lopulta siihen, kun olisi pitänyt mahtua pienellä pääty-ymypyrälle kaikkien meidän kolmen ratsukon tekemään ravi-laukka -siirtymisiä. Jouduin laittaamaan liikaa painetta hevoseen, sillä pelkäsin meidän menevän muiden yli ja Deellä niin sanotusti keitti tässä vaiheesa vähän yli eikä meidän osalta kyllä paljoa laukka-ravi siirtymisiä nähty sitten ensimmäisten pyrähtelyjen ja pomppujen jälkeen. :)


Teki Deelle kuitenkin hirmuisen hyvää tällainen tapahtuma, että mennään jonnekin reissuun, jossa ei ensinnäkään hypätä, plus paljon yleisöä katsomossa ja äänentoistolaitteesta kuuluva selostus.

Laittelen tulevina päivinä videota ja vielä enemmän selostusta omista fiiliksistä, tapahtumasta jne.
Olisi mielenkiintoista saada kuulla kommenttia paikallaolijoilta, että mitä mieltä olitte klinikasta ja jos jollain löytyy meistä kuvia, niin niitä näen mielelläni! :)

5 kommenttia:

 1. Oli mielenkiintoista seurata juuri suo ja deetä. Mielenkiitoisin ratsukko olitte minun mielestä te :)
  Teiltä sai itelle semmosia ohjeita joita ihan mielellään itsekki voisi kokeilla. Tuli muiltakin ratsukoilta ihan sellaisia perusohjeita mitä pitäisi itsekkin harjoitella useemmin = )
  Oli hyvä klinikka, vaikkakin en ihan loppuun asti sitä nähnyt!
  Dee on kyllä hieno! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta palautteesta! Ja ennen kaikkea hienoa, että klinikasta irtosi vinkkejä omaan ratsastukseen :) Dee kiittää!

   Poista
 2. Hienosti Dee suoriutui vaikka vähän näytti jännittävän ja vauhtia riittävän =) Mielettömän pitkät jalat kauniilla hevosellasi! Meidän tiimin hieman pyllerö Lydia näytti vähän hassulta Deen säihkysäärien vieressä, mutta Lyyti loistikin tällä kertaa ihan älyttömän järkevällä käytöksellään. Mukavan erilaiset nuoret oli saatu samaan settiin. Ja kivaa oli seurata kaikkia kolmea (muita en ehtinytkään).!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kyllä meillä oli vähän turhan liikaa energiaa tuona päivänä, vaikka energiaa tuosta hevosesta kyllä aina löytyy :D Pyllerö Lyydia oli kyllä niin sympaattisen näköinen hevonen, että välillä Dexterin selässä tuli vähän ikävä saman kaltaisen kyytiin...! :) Minustakin oli kiva, että meidän ryhmässä oli niin erilaisia hevosia, koska siitä varmasti sai yleisökin eniten irti! Tsemppiä teille jatkoon harjoitteluihin ihanan suokin kanssa! :)

   Poista
 3. Voi että, olisi ollut ihana päästä katsomaan tuota klinikkaa! Toivottavasti tulee vielä uusia ja samankaltaisia tapahtumia :) Muutan tammikuussa Vantaalle jos sieltä olis helpompi päästä paikkoihin :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot