perjantai 13. joulukuuta 2013

Suomitar

Nyt onkin sitten suokkifaneille mahdollisesti kiinnostavampaa luettavaa, sillä satunnaisesti blogista saattaa päästä lukemaan myös todella hienon ja lahjakkaan 4 -vuotiaan suomenhevostamman Aapan treenailusta ja etenemistä :)


 Tamma on minulle vielä aika tuore tuttavuus, ja yhteistä taivalta on takana vasta reilun kuukauden verran. Myös Aapa itse on aika raakile, toki ikänsä puolesta, mutta myös ehkä aavistuksen ikäisiään jäljessä. Rauhassa edetään hevosen ehdoilla kuntoa ja taitoja kohotellen ja katsellaan mihin tämän kanssa ylletään.

 Nyt olemme tähän mennessä käyneet kaksi kertaa hyppäämässä kavaletteja ja pikkuesteitä, ja samalla harjoitelulla jatkellaan sileän työskentelyjen ohessa viikottain. Aapa on kyllä jo nyt ihastuttanut olemuksellaan ja lahjakkuudellaan todella. Sillä on aika huima liikekapasiteetti, ja kunhan saa voimaa kantaa itseään, se varmasti paranee vielä entisestään. Isänsä Pellervon lailla siltä löytyy myös lahjoja hyppäämiseen ja se on jo väläytellyt mm. kivaa tekniikkaa ja äärettömän hyvää asennetta hypätessä, vaikka tosiaan voiman puute vielä näkyy aikalailla.


Aapalla on takanaan aika vähän ratsastustaustaa vielä, eli se on äärettömän raaka. Jotenkin tuosta pienestä suomenhevosesta kuitenkin tuntee jo nyt, että se on aika hyvän tuntuinen ratsun alku :)

  

12 kommenttia:

 1. Oli kyllä aika mukavan näköinen nelivuotias suokki :)

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen kaveri :) Onko sillä tossa lavassa kummitus? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on, näyttää myös vähän hattivatilta :D

   Poista
 3. Vautsi, ihanan sympaattinen ilme tyypillä :)

  VastaaPoista
 4. Wow, siinä nousee jalka ravissa todella tyylikkäästi. Tällaisia suokkeja kun alkaa jalostus enemmänkin tuottamaan, saattaa minullekin jonain päivänä tulla kotimainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ravi on ihan mahtava, ja laukkakin varmasti löytää ryhtiä ja pyörivyyttä, kunhan kuntoa ja lihaksia saadaan nostettua! Nostot lupaavat hyvää :)

   Poista
 5. Wau, hieno tulevaisuuden suokki! Kivaa extraa blogiin kun saa lukea suokkijuttujakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin se on, valtavasti potentiaalia vaikka mihin!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot