tiistai 27. elokuuta 2013

Hoyard's Offroader Nopeasti katsottuna voisi kuvitella, että ne on Deen varsakuvia...
Mutta ei, niissä komeilee Deen vuoden ikäinen pikkuveli Hoyard's Offroader (Cagliostro x Graham), eli "Tykki"! Tykki on ihan pari päivää sitten tajunnut hyppäämisen idean, ja tänään irtohypytyksessä se väläytti jo yhden aika tyylikkään isomman hypyn, vaikka esteet ei olleet varmaan polvea korkeammalla, sekä muutenkin osoitti innokkuutta hyppäämistä kohtaan. Tämä varsa on kuin kopio Deestä, mutta ehdottomasti helpompi ja rauhallisempi versio villistä isoveljestään :) Aikas ihana kaveri!

 


 Tylsästi aina langat häiritsemässä kuvia, mutta ainakin tämä ori osaa hypätä :)


Vielä pari kuvaa Tykin hurmuri kaveristaan, 2 -vuotiaasta welsh c -poni -orista Hoyard's Tysonista :)


 

maanantai 26. elokuuta 2013

Viimeiset hoitopäivät Tinon kanssa


 Tino on ollut tosiaan muutaman päivän minulla hoidossa. Oman lomani pitkittymisen takia Tinolle kertyi pari kokovapaapäivää viime viikolla, mutta lauantaina ja sunnuntaina, kun kävin sen kanssa kevyesti treenailemassa; se oli ihan uskomattoman elastisen ja rennon tuntuinen, joten ilmeisesti vapaat eivät olleet yhtään pahasta.

Vaikka täytyy sanoa, että se on viimeisen puolen vuoden aikana muutenkin kehittynyt todella hienoon suuntaan. Tinohan oli minun projektihevoseni hierontaopiskeluissani, johon siis kuului vuoden verran säännöllisesti projektihevosen hieronta, hoito ja mahdollisesti hoitosuunnitelman suunnittelemista.
Hierontojen myötä löydettiin hevosesta asioita, jotka ehkä muuten olisivat saattaneet jäädä huomioimatta ja vaivat pitkittyä niin pitkälle, ettei sitä olisi voinut enää hoitaa takaisin ennalleen. Nyt kuitenkin asioita huomattiin ajoissa, ja hevonen käytettiin tutkituttamassa ja hoitamassa klinikalla, sekä hoidettiin myös kengityspuoli kuntoon. Tämän jälkeen hevonen on alkanut kehittyä ja se on myös kehittänyt ihan eri tavalla lihasta ylälinjaansa. Erilaisen voiman huomaa myös hevosen liikkuessa. Oli hirveän kiva ja opettavainen projekti tämä, ja hienoa, että omistajaystäväni oli siinä niin mukana, että lopputulos oli näin hyvä. Kyllä lämmittää aloittelevan hierojan mieltä :)

Tässä pari sänkkäriratsastelu kuvaa eiliseltä iltapäivältä. :) Tino oli aika intopiukeena, mutta pysyi kuin pysyikin lapasessa, vaikka itseäni vähän harmittikin, kun olin unohtanut kunnolliset ridakengät kotiin, joten joutui taiteilemaan tennareilla.Lentoon lähdössä :DOlita NLD

"Iita", 17 -vuotias KWPN -estetamma, isä: Graham, emänisä: Apple King xx, emänemänisä: Amor.


Iita on elämänsä aikana tähän mennessä varsonut viidesti.
Sen ensimmäinen jälkeläinen oli orivarsa Hopalong Cassidysta (Strong Statement xx), joka valitettavasti on menehtynyt nuorena.
Toinen varsa onkin oma Deeni, eli KWPN-ruuna Darklord i. Osmium (Ferro), joka erinäisten huonojen tuurien takia pääsi hyppäämään harmillisen vähän tänä kautena 5 -vuotiaiden racing ratoja, mutta omaten ihan kiitettävän hyppykapasiteetin ja kuitenkin kolmesta startatusta racingradasta siitä huolimatta yksi nolla tulos 110-120cm esteillä.
Kolmas Iitan jälkeläinen on vuonna 2009 syntynyt FWB -tamma KWPN -oriista Jetset-D (Zirkoon).
Neljäs, vuonna 2010 syntynyt FWB -tamma KWPN -oriista Ampère (Rosseau) ja viimeisin orijälkeläinen Hoyard's Offroader, i. Cagliostro (Calando), syntynyt vuonna 2012, josta toivottavasti kuoriutuu hyvä hyppyhevonen myöskin. Iitan on tarkoitus tehdä vielä muutama varsa, mutta ennen sitä omistaja haluaa kantakirjata sen FWB -kantakirjaan, tilaisuudessa minun olisi tarkoitus esittää tamma ratsain. Iita on hieno tamma, ja se on nyt hienossa kunnossa, kun on saanut yhden vuoden vapaata mammahommista. Täytyy kuitenkin myöntää, että sen kanssa on jonkin verran hommaa, jotta sen saa viritettyä parhaimmilleen, eikä aikaa ole ihan liikaa. Kyllä se on eriasia saada vetristeltyä vanhempaa ikähevosta, kuin nuorempia, joten nyt tehdään hommia sen mikä pystytään ja katsotaan mihin se riittää.

Lauantaina 24. elokuutaIhana rauhallinen loma

Lomat lomailtu ja hevosta alettu siirtämään normaaliin treeniin. Deen osalta kuulumisia tulee tulevan viikon aikana, mutta sitä ennen työstän tekstejä muista hevosista ja tapahtumista. Blogi sai myös taas uuden ulkoasun, jonka myötä blogin sisältö myös vähäisen muuttuu. Olen suunnitellut blogistani entistä asiapohjaisempaa ja ytimekkäämpää, joka tarkoittaa sitä, että treeneistä, valmennuksista ja kisoista ei tule niin tarkkaa analyysia, kuin aikaisemmin. Postaustahti ehkä vähän myös saattaa tämän myötä hidastua, mutta pyrin jatkossakin kiinnostavimmat tapahtumat ja jokaiset valmennukset kirjaamaan ylös. Kuvia ja videoita silti tulee olemaan edelleen samaan malliin.

Tässä kuitenkin tunnelmia maalaislomalta, joka teki todella terää! Käytiin marjassa, nähtiin sukulaisia, uitiin, saunottiin ja kalastettiin... niin ja nukuttiin :)
COPYRIGHT

Heidin Nelivedot