torstai 9. tammikuuta 2014

Ensi viikon käyntiin polkaisua :)

Noniin, täällä taas! Kyllä sellainen satunnainen nollaaminen nomi arjesta tekee vaan niin terää, ja nyt olen alle viikossa kerännyt sellaiset treenimotivaatiot, että esimerkiksi hyppytreenit pitää aloittaa ihan tohinalla käyntiin tulevalla viikolla. Ilmoitin itseni ja Deen Karin viikonloppukurssille Dumiin ensi viikonlopulle ja yritin saada meille jo huomiselle illalle myös Karin valmennusta, että oltaisiin saatu nyt heti kerrasta olettavan ylienergian hyppäämistä kohtaa purettua tällä tulevalla viikolla, jotta voidaan sitten jatkaa tämän jälkeen hyppyjen hiomista normaaliin tapaan. No huomisen valmennus ei onnistunut aikataulujen osalta, joten jos en saa sovittua Antin valmennusta alku viikolle, niin sitten suoritetaan hypyt itsenäisesti pienillä tehtävillä kotikentällä!

viimeiset kuvat viime vuodelta :)


 Kenttä on kuulemma ollut koko viime viikon todella hienossa kunnossa ja Dee on liikkunut lähes päivittäin, sekä käyttäytynyt hyvin, eikä tehnyt mitään hölmöyksiä... :) Tiistaina vielä aamulla kävin Deen hieromassa läpi, kun se on tuntunut nyt jouluviikkoisten "tappeluiden" jälkeen vähän jäykältä ja arvelin sen todella olevan käsittelyn tarpeessa nyt, että pääsee mahdollisimman hyvin palautumaan ja mahdolliset lihaskireydet laukeamaan. Dee oli etenkin kaulastaan todella jumissa, mitä se ei nykyään normaalisti juuri koskaan enää ole ollut ja myös takapäästä löytyi kireyksiä, mikä nyt on oikeastaan todella positiivista, että se takapää nyt on vihdoin saatu sieltä tekemään hommia - se kun meinaa vähän peesailla vaan etupään mukana ja Deen ollessa luonnollisesti hyvin eteenpäin liikkuva hevonen, niin siihen en ole meinannut riittävästi laittaa huomiota. Alkuun myös lavat olivat lukossa, mutta ne aukesivat todella helposti. Näitä tällaisia lavan kireyksiä ei kesällä esiintynyt, kun päästiin säännöllisesti laukkaamaan laukkatreeniä maastoon, joka on parempaa paikkojen avaamista, kuin mikään hieronta yhteensä - toki säännöllisellä hieronnalla pysytään kartalla siitä, missä hapessa kroppa milläkin hetkellä on ja pystytään edesauttamaan ongelmien ratkomista. Nyt, kun on ollut yhdessä välissä todelliset pääkallokelit, niin se kyllä vaikuttaa vieläkin siihen, ettei hevonen oikein liiku yhtä hyvin mitä silloin, kun on päässyt sen kanssa treenaamaan monipuolisemmin. Olen kyllä miettinyt sitäkin, onko tuo kengitys nyt vieläkään ihan kunnossa, mutta sovittiin kengittäjän kanssa, että kun mitään kovin hälyyttävää merkkiä siitä, että vajaa liikkuminen johtuisi nimenomaan kavioista, niin seuraillaan vaan vielä tilannetta.

Tiistain hieronnoista, Dee nautiskelee vähän jumisen kaulan availusta :)

Ristiselkä ja lantion alue on Deen heikoimpia alueita ja sieltä löytyy yleensä aina jotain avattavaa.
Tiistaina se oli yllättäen erittäin hyvän tuntuinen, mutta heppa nautti silti käsittelystä :) 

Niska Deellä on aina todella hyvän tuntuinen, tuolloin kuitenkin löytyi sieltäkin tehtävää.

 

Tuitui <3 pikkasen kaunis katse pojalla :)

Dee on mun poissaollessani keskittynyt taivutteluihin ja notkeuden hakemiseen avojen kautta ja ylipäätään rentouden hakemiseen ja hakemista pitkälle kaulalle kulkemiseen. Siinä onkin varmasti ollut ihan riittävästi tehtävää. Dee oli kuitenkin päivä päivältä alkanut tuntumaan paremmalta, kun ratsastajakin oli päässyt siihen paremmin sisälle. Hyvin vieraskoreakin heppa oli ollut, ei riehumisia tai loikkia ;) Kiitos ystävälleni Pihlalle, jonka rauhalliseen hevosekäsittelyyn ja ratsastukseen voi aina oman hevosensa huoletta luottaa!


Tänään Deen juoksutti tallimestarimme ja edelleen oli poika kiltisti käyttäytynyt, mikä on hyvä! Uskaltaa aloittaa sen hyppäämisenkin, kun on saanut hevosen mielen taas tasaannutettua!

Yhdet tällaiset terveiset kuitenkin sain kuvamuodossa tämän päivän juoksutuksesta. Ajattelinkin, että sairas se on jos, se koko viikon on ihan tasaisesti puksuttanut... :D

Huomenna otetaan joko itsenäistä este-/kavalettitreeniä tai sitten vaihtoehtoisesti, jos saan sovittua valmennuksen sille tai tiistaille niin sitten ei. Jos valmennus tiistaina, niin olin ajatellut, että käydään ottamassa paikkoja avatakseni laukkavetoja lähimaastossa huomenna.
Ihan sitten sen mukaan miten saadaan asiat järjestymään, niin lähtee rakentumaan viikon keskipäivien ohjelma. Hyppypäivän jälkeen, on se nyt mikä päivä tahansa, otetaan seuraavana päivänä pitkästä aikaa ohjasajoa, jossa olen normaalisti saanut Deen aina todella rennoksi ja liikkumaan hyvin koko kropan läpi.
Ohjasajosta seuraava päivä on Deen vapapäivä, jolloin käydään pitkällä kävelyllä maasta.
Sitten seuraavat päivät tai päivä ennen viikonloppua on tarkoitus hakea säätöjä ja rentoutta, pitkää kaulaa ja taipumista ratsain.

Tämän viikon ideana on nyt rikkoa hyppytauko, jotta päästään jatkamaan tulevilla viikoilla kunnon ja vireyden hakua alkuvuoden kisoihin. Ensimmäiset mahdolliset kisat, joita olen silmällä pitänyt, olisivat ensi helmikuussa taas Tampereella!

Olisin enemmänkin vielä tarkemmin merkkailut tulevan viikon treenien suunnitteluista, mutta kone ilmoitti heti viikon kiinniolon jälkeen ylikuumenemisen merkkejä eikä näin suostu pysymään käynnissä - jes! Tässä nyt vähän kuitenkin fiiliksiä millä lähdetään liikkeelle :) Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

11 kommenttia:

 1. Pidän valokuvistasi, näyttävät korkealaatuisilta näin puhelimellakin katsottuna. Arvostan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Meidän kuvauskalusta on todella keskinkertainen, mutta kuvaaja on viime vuosina oppinut kuvaamaan aina vaan paremmin siitä huolimatta, joten kaikki kunnia Timolle! :)

   Poista
 2. Voisitko joskus tehdä sellaisen "hierontapostauksen"? Kertoisit, miten hevosta noin yleisesti hierotaan ja vaikka vähän joittenkin lukkon/kireyksien avaamisesta. Minua ainakin kiinnostaisi todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans yks kiinnostunut :)

   Poista
  2. Toki jotain perusjuttuja voin vähän avata. :) Jokainen toki voi lähteä kokeilemaan hieromista omalle hevoselleen ja ajan kanssa sitä oppii tuntemaan, milloin mikäkin lihas on jumissa ja millä konstein minkäkin hevosen kohdalla tilanne saadaan rentoutumaan. Se, että oppii ymmärtämään mistä mikäkin johtuu ja pystyy sen osalta lähteä tietoisesti hoitamaan hevosen ongelmakohtia oikeista paikoista vaatiikin jo hevosen anatomian, ruumiintoimintojen jne. opiskelua.

   Poista
  3. Niin ja ratsastuksen oppimisen tapaan hieronnassa pätee se, miten paljon hierot. Eri hevosista oppii eri asioita.

   Poista
  4. Kannatan hierontapostausta!! Olis niin kiinnostavaa saada vähän videotakin!

   Poista
 3. Dee on kyllä komea! Kyllä silmä lepää, kun kuvia katselee. :)

  VastaaPoista
 4. Kuvateksti aiheutti pientä hihitystä ruudun tällä puolen :D "Ajattelinkin, että sairas se on jos, se koko viikon on ihan tasaisesti puksuttanut... :D"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah :D meinaa alkaa huolestuttaa jos hevonen on ihan tasapaksu normaalin intoilun sijasta!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot