maanantai 6. tammikuuta 2014

Päivän ratsuja kuvina

Oli niin mahtava fiilis päästä taas hevosten selkään! Tänään oli Deen ja Aapan reenailua. Molemmat olivat hyvän tuntuisia - täytyy erikseen nostaa esiin Deeltä rento ja parempi liikkuminen sitten moneen viikkoon, sekä railakkaat laukkavedot pellolla sekä sitten Aapa, joka lähti ihan 100% työmotivoituneena asenteella ja teki taas niin hellyyttävällä totisuudella hyvin töitä! Sen kanssa, kun saadaan vielä paremmin sisäpohje läpi, ja näin ollen kulmien ja kiemuroiden ratsastamista ilman kaatumista lapa edellä meno suuntaan, niin tämänhän kanssa voisi ihan melkein käydä jossain valkoisten aitojen sisäpuolellakin näyttäytymässä ;)

Alla päivän kuvasaldo! Kuvaus ilma oli vähän sumuinen ja pimeä, eikä meidän kamerassa oikeen riittänyt poweri, niin osa kuvista on vähän huonompi laatuisia kuin normaalisti.

Jo alusta asti Dee oli tosi kivan tuntuinen kädelle, ehkä tosin vähän jopa hidas jalalle, ja kyljistään taas vähän jäykkä.

Tein paljon ympyröitä, joissa taivuttelin sekä likkeen suuntaan, että liikkeestä pois päin. Oikealle taipuminen on taas selkeästi hankalempaa, joten vasenta kylkeä täytyy alkaa jumppailemaan eritoten.


Keskityin nyt myös siihen, että rennosta liikkumisesta huolimatta takapää on aktiivinen ja polkee, Dee teki todella hienosti työtä käskettyä ja sain tätä kautta mukavasti selkää taas ylemmäksi!

Tosi huonolaatuinen kuva, mutta halusin tämän tänne laittaa, kun tässä näkee hyvin miten rennosti ja pyöreällä selällä hevonen alkoi liikkumaan takapään aktivoinnin jälkeen!Laukassa Dee pysyi myös ilahduttavan rentona, mitä se ei ole tehnyt pitkiin aikoihin. Kyllä säännöllinen liikunta tekee ajallaan tehtävänsä eikä sovi aliarvioida lomani aikana Pihlan tekemää työtä Deen kanssa :)

Sitten alkoikin löytyä vihdoin sitä ravia mikä on ollut yli kuukauden hukassa!

 Hieno Dee :)

Pellolle mentäessä kentällä saavutettu rentous odotetusti vähän katosi, kun herra oli niin tättärää...

Tässä vielä suht rauhallista ravailua

Sitten olikin ekan laukkavedon vuoro. Suora on n. ehkä 300 metriä pitkä.


Dee oli ekassa vedossa ihan räjähdys ja keskivaiheilla lähti jo lapasesta kiitämään.. 

Kun piti alkaa ottamaan kiinni pidätteet menivät kuuroille korville, aika kiltisti se kuitenkin kovemman käskyn hidastamiseen saatuaan rupesi hiljentämään.

Sitten kävellen toiseen päähän, hevonen saa vähän palautua ja tasata hengitystä, jonka jälkeen taas uusi veto. Tällaisissa treeneissä olisi mielenkiintoista, jos olisi hevoselle asennettava sykemittari!

Jo toisella ja kolmannella kierroksella Dee malttoi jo rentoutua vähän ja laukkaamaan pitkää reipasta laukkaa, kun oli saanut ekalla vedolla vähän päästellä enimpiä menohaluja.

 Kaiken kaikkiaan aika kiva paluu satulaan, tästä tämä hevosen tehotreeni lähtee! :)

Sitten oli vuorossa hurmaava Aapa -tamma :)

Aapan kanssa tosiaan jatkettiin oikeastaan siitä mihin ollaan jääty, eli sisäpohkeen ympärille taipumiseen...

...sekä kulmien ja kaarteiden läpi ratsastamiseen ilman kaatumista. Tuli ajoittain ihan hyviäkin pätkiä, vaikka vaikeeta se tammalle vielä on ja aika paljon työstettävää on edessä.

Molemmat kieli keskellä suuta :D

Ensimmäistä kertaa otin harjoitusravia, ajatuksena katsoa miten hevonen reagoi ja saisiko sitä painoa istumalla itse tiiviimmin satulassa vähän paremmin ohjattua edestä taakse.

Kuvia katsoessa ainakin eron huomaa kyllä. Näitä pätkiä tehtiin ihan lyhyitä ja muutamia, hevonen kun ei vielä jaksa kovin pitkään itseään ihan noin kantaa.

Laukka pyöri kohtuullisen hyvin, tänään vasemmalle oli vaikeampaa, kuin oikealle. Niin ne puolet vaihtelee.

Oikeaan kierrokseen laukka rullasi paremmin ja tänään se jaksoi myös aavistuksen aikaisempaa paremmin kantaa itseään laukkaympyrällä ilman, että kaatuu totaalisesti sisälle päin.

Nämä Aapan laukannostot ovat vaan ihan mahtavia! Tosta, kun se saa vielä voimaa takapäähän... :)

 Kaunis tyttö! Huomenna jatketaan harjoituksia!

13 kommenttia:

 1. Vitsi miten rennolta ja tyytyväiseltä Dee näyttää noissa kentällä otetuissa kuvissa, ilo katsella :) Vaikka ei sillä, olihan se noissa peltokuvissakin varsin tyytyväisen näköinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli kyllä niin ihana ratsastaa, että pitkästä aikaa sai vaan nauttia!! Olisipa se aina yhtä rento ja pehmeä, myös siellä pellolla ja hypätessä :D

   Poista
 2. Mahtavia kuvia laukkavedoilta Deen kanssa, komea poika! :) Kivan näköinen myös tää suokkityllerö :)

  VastaaPoista
 3. Hienon hieno Dee! Ja ihanan tomera Aapa :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä näkyy niin Pellervo tuossa Aapan viimeisessä pärstäkuvassa :) Positiivisia heppoja blogi täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin aivan samaa, kuin sinä, kun näin tuon kuvan!

   Poista
 5. On tuo Dee vaan niin huikean hieno!
  Mun silmään näyttää jotenkin siltä, kuin Aapan satula olisi vähän edessä... Tulee kyllä enemmän tuijoteltua noita puoliverisiä, joten en sitten tiedä, että pitääkö suokeilla rakenteen vuoksi olla satula edempänä, mutta pisti vaan silmään. Ei sitten pahalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo satula valuu Aapalla vielä toistaiseksi eteen, tamna on vähän tuhdissa kunnossa vielä ja näin ollen asian kanssa on vähän ongelmia, mutta tämä satula on toistaiseksi valumisesta huolimatta ollut Aapan mieleen ja sillä se liikkuu hyvin ja muelellään. Kunhan tuosta laihtuu niin ongelmakin helpottuu :)

   Poista
 6. Aivan mahtavia kuvia ! Varsinkin nuo laukkaveto kuvat oli huikeita :)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haastavasta kuvaussäästä huolimatta kamera juuri ja juuri pysyi pellollakin vauhdin mukana :D

   Poista
 7. Hyvin menee!:) Millä tallilla Dee asuu?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot