lauantai 25. tammikuuta 2014

Pakkanen puree

Koko tämä kulunut viikko onkin mennyt liikutusten osalta vähän kevyemmin, kuin olin suunnitellut, sillä pakkaset ovat kaikenaikaa hiponeet toistakymmentä miinusastetta... hurrr...

Ovat hepat kuitenkin kaiken aikaa liikenteessä olleet enemmän tai vähemmän. Tinon kanssa olen harjoitellut micheliniksi toppautuneena epätoivoisena istuntaani harjoitusravissa, sekä sen lisäksi tehty kaikkea helppoa ja kivaa. Torstaina tehtiin parilla yksittäisellä kavaletilla höystettynä jumppaa, ja heppa liikkui jo pätkittäin tosi kivasti. Joka päivä treenien jälkeen Tino on päässyt vielä kävelemään metsälenkille. Tinosta ei ole minkäänlaista kuvamatskua vielä, mutta huomenna olisi tarkoitus sitten saada ehkä jotain tänne blogin puolellekin :)

Deen kanssa olen taas samalla toppavaatekerrospukeutumisella keikkunut kyydissä ilman satulaa ja vielä pääosin maastossa keskiviikosta perjantaihin - ja melkein jo ehdin julistaa ensimmäisten kahden päivän jälkeen Deen maastovarmaksi ratsuksi, jonka selässä ei tarvitse pelätä juuri lainkaan edes ilman satulaa eikä edes maastossa, kunnes perjantaina se sai hirmusien hepulin, lennätti mut tasajalkaloikalla yläilmoihin ja teki siirtymisen salaman nopeasti takavasemmalle - jostain kumman syystä kaiken tuon räsynykenlailla heilumisesta huolimatta pysyin kuin pysyin mukana selässä. Ihmettelen kyllä sitä vieläkin kuinka se oli mahdollista...

Onneksi tänään olikin sitten pakkaslukemat vähän lauhtuneet ja uskalsin jättää toppahousut kotiin ja pitkästä aikaa varustautua vähän perinteisemmällä ratsastusvarustuksella ja Deenkin tällä kertaa ihan satuloin ajatellen, että nyt tehdään taas vähän vakavemmin hommia kentällä koko viikon kestäneen humputtelun jälkeen. Tosin humputtelu oli tähän väliin ihan ok, Dee rokotettiin, joten jokatapauksessa oli hyvä ottaa hetki vähän kevyemmin.


Tänään tehtiin vähän enemmän hommia siis ja hetken alkuverkan ja ravailujen jälkeen lähdin tekemään käynnissä pysähdyksiä ja perutuuksia, jotta saisin hevosta kantamaan itsensä edestä painamatta kädelle, herkistymään pidätteille ja lisäämään painoa takaosalle. Tällaista treeniä meidän pitäisi tehdä niin paljon useammin, sillä tunsin nopeasti kuinka paljon hyötyä näistä on juuri Deen kanssa. Sain sen kerrankin odottamaan, kun se ei voinut ennakoida pysähdyksen jälkeen, että lähdetäänkö eteenpäin vai tuleeko peruutus. Deen suurin ongelma on se, että se on niin hätäinen, ennakoi tehtäviä, ja sen kanssa täytyy käyttää hirveästi meilikuvitusta, jotta pystyt pitämään sen mielenkiinnon ja keskittymisen itsessäsi.


Nostettuani laukan olin ajatellut, että aloittaisimme vastalaukkaharjoituksilla, mutta virtaa oli tähän liikaa, jotta hevonen olisi oikeasti kantanut itsensä vastalaukkakaarteiden läpi ja oikeastaan vain todella loivat kaarteet onnistuivat. Jätin asian siis sikseen ja jatkoin edelleen kontrollin hakemista laukka - käyntisiirtymisillä ja aina tarvittaessa otin kokonaan seis ja pyysin jälleen peruutusta. Vaikka tehtävä olikin Deelle todella haastava, niin se ilahduttavan hyvin malttoi ja ei hermostunut, vaikka vähän mukavuusalueen ulkopuolella kuljettiinkin! Sain sen loppua kohden todella rennoksi koko ylälinjasta ja taas venyttämään pitkälle eteen alas. Plussana vielä päälle se, että tehtiin todella monta jo ihan kelvollista laukannostoa taas käynnistä, kun on tuntunut, että viimeaikoina noissa laukannostoissa ollaan oltu hetken ihan hukassa. Olen todella tyytyväinen hevoseen tämän päivän osalta!


Myös laukka pyöri ihan kivasti, vaikka huomaa kyllä, kun Dee on niin tarkka pohjista, että se aina vähän varoo niitä, jos ne eivät ole niin hyvät ja ei liiku niin pehmeästi mitä normaalisti. Nythän meidän kenttä on näin talvikuntoa ajatellen erinomaisessa kunnossa, mutta kyllähän se pakkanen on pikkaisen kovettanut pohjaa kumirouheesta huolimatta ja se jousto pohjassa on vähän heikkoa. Katsotaan jos tässä joku päivä käytäisiin taas siellä lähimaneesilla sileän treeniä tekemässä, jotta päästään välillä oikeasti hyvillekin pohjille treenaamaan!
Sain tältä päivältä vähän videopätkääkin, joten se tulee vielä myöhemmin, kunhan saan videot ladattua.

8 kommenttia:

 1. Dee on tosi komea ensimmäisessä laukkakuvassa, super makee!

  VastaaPoista
 2. Ja viimeisessäkin :D Te olette menneet hurjasti eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tällaista palautetta, sillä nyt tuntuu kyllä siltä, että jotain olen itsekin hoksannut tuon hevosen ratsastamisesta ja kaikki sujuu taas paremmin mitä aikaisemmin! Kiitos! :)

   Poista
 3. Oli ihan pakko kaivaa siun 19. tammikuuta tehdyn postauksen ratsastuskuvat esiin ja verrata niitä tän postauksen kuviin - jotenki näytti ja vaikutti siltä, että ilman satulaa ratsastelu (tai mikä lie muu:D) sai siun istunnan paljon maltillisemmaks ja suoremmaks! Tai ainanki ku vertas noita kuvia, niin omaan silmään näky selkee ero. Ja Deekin on kehittyny ihan hurjasti, en malta oottaa millasta tulosta saatte aikaan kesän kisakentillä :) tsemppiä reenailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se että aktivoi omia keskivartalon lihaksia yhtään ja menee mukavuusalueen ulkopuolelle tekee muutamalla kerralla ihmeitä aikaa! Huomasin tosiaan tuon itsekin! :) Toki mulla oli niissä aikaisemmissa kuvissa huomattavan paljon enemmän myös vaatteita päällä, mutta kuitenkin. Täytyy jatkaa tuota ilman satulaa/jalustimia ratsastelua viikottain - tekee hyvää, vaikka karseelta se aina aluksi tuntuu!

   Poista
 4. Oli ihan pakko kaivaa siun 19. tammikuuta tehdyn postauksen ratsastuskuvat esiin ja verrata niitä tän postauksen kuviin - jotenki näytti ja vaikutti siltä, että ilman satulaa ratsastelu (tai/ja kaikki muukin reenailu:D) sai siun istunnan paljon maltillisemmaks ja suoremmaks! Tai ainanki ku vertas noita kuvia, niin omaan silmään näky selkee ero. Deekin on kehittyny ihan hurjasti, ja jos teidän yhteinen kehitys jatkuu samaa vauhtia niin en malta odottaa, millaista tulosta saatte aikaan kesän kisakentillä! Tsemppiä treenailuun :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot