torstai 30. tammikuuta 2014

Parin päivän hevosteluja

Keskiviikkona minulla oli Tinon kanssa "vikat" ratsastelut tältä erää, vaikka luvassa on varmaan vielä jatkossakin autteluja Tinon liikutuksen kanssa, mm. ensi maanantaina pääsen viimein kokeilemaan hyppyjä sen kanssa! Super kivaa :)
Sekä maanantaina, että keskiviikkona, jolloin Tino oli kunnolla liikkeessä, sain sen ratsastettua todella paljon paremmin läpi mitä koko viime viikolla yhteensä. Varmasti osittain johtui jo siitä, että aloin olemaan aika sinut sen ison koon kanssa ja uskalsin ratsastaa varmemmin, kun olin päässyt vihdoin enemmän sisälle, kuinka tuota ruunaa ihan oikeasti kuuluisi ratsastaa. Jatkettiin ihan sileän hommilla, ja keskiviikkona tehtiin paljon vastalaukka harjoitteluja ja väistöjä käynnissä ja ravissa alkuun. Vastalaukat sujuivat helposti, mutta väistöissä hevonen vähän hyytyi ja tahti ei säilynyt, joten niissä tein sitten vähän enemmän toistoja, kunnes ne olivat edes kelvollisia. Avaavien tehtävien jälkeen otin enemmän laukkatyöstöä, jossa otin hevosta paljon kiinni ja taas eteen, ja taas kiinni ja jälleen eteen. Tino alun hitauden jälkeen alkoi reagoimaan tähän hommaan oikein kivasti ja ensimmäistä kertaa meidän reilu viikon yhteiselon aikana alkoi tuntua siltä, että se takapää löytäisi paikkansa enemmän sieltä kropan alta. Oikealle tämä oli selkeästi vaikeampaa, kuin vasemmalle, mutta olin oikein tyytyväinen ja innoissani, että hevonen liikkui vikana päivänä niin super hyvin ja ylitin selkeästi itseni myös sen johdosta! :)


Keskiviikkona kävin myös Zorron kanssa pellolla tekemässä hommia ja "hommia" pitkästä aikaa. Olen tottunut, että tämä poni on niin ihanan kevyt ja helppo ratsastaa, kuuliainen ja nöyrä, mutta nyt se yllätti kuskin kyllä tosissaan ja pitkillä ohjilla ajatellun alkuravien sijasta se pinkaisi laukkaan ja täyteen kiitoon ja siellä me nelistettiin kontrolli hukassa peltoa edes takas varmaan vartin verran, kunnes se suostui rauhoittumaan! Pikkaisen oli siis paineita ponilla! :D Enpä ole sillä päästellyt koskaan noin lujaa, huh. Irrottelun jälkeen se malttoikin jo kuunnella munkin ideoita ja tein sen kanssa ravi-laukka siirtymisiä sekä käynnissä väistöjä, jotta saisin hevosta paremmin vielä ohjan ja pohkeen väliin. Aina uudestaan ja uudestaan, kun istun tämän poniorin selkään voin vain huokailla kuinka ihana se on ratsastaa! Ihan unelma! Toivottavasti päästään sen kanssa pian esteidenkin makuun, sillä tulevana keväänä olisi tarkoitus sen kanssa ottaa muutamia startteja.


Deellä on ollut tiistai kävelyä ja keskiviikkona taas humputtelin sen kanssa kentällä ja pikku maastolenkin ilman satulaa. Tänään torstaina otin sen kanssa puomi- ja kavalettiharjoituksia innaritehtävillä, koska ne on sen kanssa hirveän kehittäviä ja kivoja hommia, kun se malttaa niillä niin hyvin. Totesin kuitenkin muutaman kerran innarin tultaessa, että vaikka näennäisesti kenttä tuntuu tosi hyvältä, on lumi ja jää jossain syvemmällä pohjalla kuitenkin kovettanut sitä pohjaa aika paljon ja se tuntui selkään asti hiukan ikävältä "tärähtelyltä" ja en viitsinyt näin ollen kovin montaa toistoa ottamaan säästääkseni jalkoja. Täytyy siis kaikki kavalettitehtävätkin jättää maneesireissuille niin kauan, kunnes kenttä on taas sula.
Dee on ollut ihan ok ratsastaa, ei mitään hienoa ja niin rentoa liikkumista, mitä se nyt on parhaimmillaan viime aikoina näyttänyt, mutta laukka pyörii ja on säädeltävissä ilahduttavan hienosti! Siinä tuntuu ajoittain oikeasti jo todella hyvältä. Laukan kanssa sillä on tullut ihan kuukauden sisään hirmuinen harppaus, mikä onkin tärkeää tulevaa kautta ajatellen, kun laukan kanssa niitä ongelmia eniten on ollut!

Huomenna meillä on luvassa Antin valmennus, jota silmällä pitäen tämän päiväiset harjoitukset otinkin, koska nyt on pakkasten ja rokotusten takia kaksi viikkoa ollut taas esteharjoittelussa taukoa. Toivotaan, että heppa pysyy siitä huolimatta kontrollissa ja rauhallisena. Niistä treeneistä sitten tulossa seuraavaksi tekstiä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot