sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Valmennusviikonlopun ensimmäinen päivä

Näin lyhyesti sanottuna, ihan mukavasti meni treenit viikonloppuna. Dee oli odotetusti kireä kuin viulunkieli, mutta onneksi olin itse niin asennoitunut siihen valmiiksi, etten provosoitunut ollenkaan sen sätkyilyistä vaan pystyin pitämään mieleni todella tasaisena.


Karilta tuli alkuun paljon neuvoja ja pyyntöjä saada hevosta rennommaksi alkuverryttelyssä, sillä Dee tosiaan oli ihan äärettömän jännittynyt - askel lyhyttä ja tikittävää, selkä jäykkänä jne. Sitä on tuossa mielentilassa niin vaikea saada rauhoittumaan. Sain paljon kommenttia siitä, että minun pitäisi olla paljon paljon rauhallisempi ja hitaampi omien pidätteiden kanssa, kun hevonen itse on nopea ja reaktiivinen, täytyy silloin itse olla todella tasainen ja antaa aikaa sille reagoida pyyntöihin. Eli se mitä ajattelin toteuttaa löysästä hevosesta, täytyy lähteä ensiksi itsestäni. Se on ihan kauhean vaikeaa itsellenikin, kun aina vaan odotan sitä hevosen rykäisyä ja lähtöä mihin tahansa ilmansuuntaan. Meno tuntui aika paljon kauheammalta mitä se nyt jälkeenpäin videolta yllätyksekseni näytti - joten taisin siis jotenkin onnistua ratsastuksessani heti ensimmäisenä päivänä!

Tehtävänä oli jumppahommia kolmen esteen linjoilla, kolmen pystyn linja, joissa joka välissä yhden laukka-askeleen väli ja tätä askelta vielä rauhoittamassa maapuomit joka välissä, sekä kolmen okserin linja pitkällä sivulla, joihin piti ratsastaa kaksi laukka-askelta ja taas maapuomit väleissä jarraamassa.
Olin innoissani tästä tehtävästä, sillä tiedän sen toimivan hyvin Deen kanssa. Sen saa juuri esim. innaritehtävillä itse vähän odottamaan ennen tehtävää ja vähän miettimään mihin ne jalkansa pistää. Kaikki tällainen on kyllä ihan lempparikauraa mulle Deen kanssa, ja siis todella hyödyllistä.

Aluksi tultiin pystylinjalle Deen kanssa sisään ravissa, jotta se ei liikaa pääsisi laukkaamaan eteen ennen linjaa, mikä oli varsin hyvä idea. Huomaa, etten ole itsekään nyt niin säännöllisesti hypännyt, kun oon heti kellahtamassa ylävartalolla ihan pikkuruistenkin esteiden yli hevosen kaulalle... huoh, noh sain jollain tavalla vähän asentoani muutettua Karin siitä mulle huomautettua, ja homma näyttääkin heti sen jälkeen vähän järkevämmältä. Dee oli todella innoissaan, mutta selvitti linjan tarkasti. Vähän meinasi aina linjan jälkeen karata, mutta antoi kuitenkin yllättävän kivasti kiinni.

Okserilinjalla ei sen enempää ongelmia, kunhan pääsi hyvin sisään, niin loppu hoitui itsestään. Linja jälkeen muisti nopeatsi pysyä taas ylävartalolla pystyssä.
Loppuraveissa sain Deetä jo vähän rentoutumaan ja pyöristämään selkää, ja pidentämään askelta. Olin ihan tyytyväinennäin kauden ekoiksi estetreeneiksi- Karin sanoin "on se paljon hurjempanakin nähty" :)

Tässä video siis ekan päivän tehtävistä ja aika pitkiä (tylsiä?) pätkiä verryttelyistäkin, mutta tykkään itse tutkailla aina tota mun ratsastusta, niin en jaksanut alkaa kauheesti leikkelee pätkiä.Ps. Huomion arvoista on se, että Dee on alkanut yhtäkkiä leviämään, lihasta ja massaa alkaa vihdoin tarttumaan. Mm. edestä levinnyt ihan muutaman viikon aikana niin paljon, että Deelle aikaisemmin aina hyvin istuvat Eskadronin loimet kinnaa ja on hiertänyt nyt lapoja auki... pitääkö tässä vielä alkaa tänä talvena loimikerrastoa päivittelemään....? Huomenna käyn ainakin hakemassa sille lapasuojuksen. Ei ihme jos vähän kiristää liikkua, kun joutuu olee kinnaavat loimet päällä melkein 24/7.

4 kommenttia:

 1. Nämä teidän tehtävät vaan vahvistaa mun uskoa siihen, että esteratsastus ei koskaan ole mun laji... Torstenin kanssa saisin kokoajan miettiä, että minkäköhän puomin päälle se hyppää :D

  Dee on niin mainio, toinen tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä se saattaa tuoda tällaisilla tehtävillä omat haasteensa, jos ratsu ei ymmärrä varoa niitä puomeja vaan astuu mielummin jopa niiden päälle :D

   Dee kyllä on, intoa löytyy vaikka muille jakaa :)

   Poista
 2. Oli kiva katsoa tämmönen "sensuroimaton" video, niistä saa itsekin enemmän irti. :) Hyvinhän te suoriuduitte vaikka vähän olikin intoa enemmän kuin pienessä kylässä. Lopussa näki selvästi ajoittain kuinka Dee rentoutui. Ootte kyl huippuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen myös todella tyytyväinen siihen, että tauon jälkeen meno oli kuitenkin suhteellisen kohtuullista :) Kiitos paljon!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot