maanantai 13. tammikuuta 2014

Valmennusviikonlopun toinen päivä

Toisena päivänä Dee oli jo silminnähden rauhallisempi. Se toimii muutenkin jostain syystä tosi kivasti yleensä Dumin isommassa vanhassa maneesissa.


Sain sen verryttelyssä jo paljon rennommaksi heti alusta asti vaikka ilmeisesti keskittymisessä oli siltikin vähän ongelmia, kun ihmettelin hetken miksi hevonen hyppelee ja nostelee etusiaan ja tajusin sen katselevan pikkulintuja maneesin pohjalla ja yrittäen astua niiden päälle... Noh, jokatapauksessa pääsin tänään paljon paremmin silti hevosen kanssa kontaktiin ja laukassakaan ei tuntunut siltä, että olisi ihan niin lentoon lähdössä.
Se minkä pistin kuitenkin merkille jo toissa päivänä, että Dee on yhtäkkiä jotenkin todella jäykkä vasemmalle ja mielellään puree alkuun jopa vasempaan ohjaan kiinni, eikä päästä irti, vaikka kuinka yrittäisi irrotella. Sama se oli edeltävänä päivänä ja tänä toisena valmennuspäivänäkin. Jokin tuntuu olevan vinossa. Vielä viikko sitten maanantaina Dee oli kuitenkin vasempaan kierrokseen parempi kuin oikealle, eli puoli on vaihtunut ihan yllättäen sen myötä, kun hevonen muuttui taas loppuviikosta kireämmäksi muutenkin.

Hyppyjä otettiin todella maltilla maltillisilla korkeuksilla. Ehkä kaksi tai kolme kertaa verkkahyppyjä yksittäiselle pystylle, yksi kerta jatkettiin pystyltä yksittäiselle okserille ja sen jälkeen kerran ratana ja se oli siinä. Ehkä ihan hyvä näin alkuun, kun on ollut vähän taukoa, mutta pikkasen jäi radasta sellainen fiilis, että olisin etenkin viimeisen pysty - sarja -linjan vielä korjata uudestaan ja muutenkin etäisyyksien arvioinnit meni muutamalle esteelle ihan penkin alle, mutta Kari oli sitä mieltä, ettei oteta enempää hyppyjä nyt näin vuoden alussa.

Radalla tehtävinä ei ollut mitään kummallisempaa, yksi suora linja pysty - okseri ja tosiaan tuo pysty, josta suora linja kahden askeleen sarjalle. Pikkasen liikaa vauhtia taas, mutta ei yhtään pahan tuntuisesti. Ehkä se tässä helpottuu, kun saadaan taas säännölliset hyppytreenit viikottain. Nyt täytyy vaan taas keskittyä siihen omaankin rentoutumiseen hyppyjen aikana.

Unohdettiin kamera kotiin, joten video on kuvattu kännykällä ja näinollen vähän kaukaa näkyy, mutta ainakin huomaa eron siinä, että hevonen on aika paljon edellispäivää jo rennompi verryttelyssä!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nuorella hevosella usein on aika matkaavoittava laukka, vaikka Deellä on siihen päälle tuo älytön into hypätäkin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tuntui nyt siltä, että hyppytauon jälkeen meno oli kuitenkin ihan kohtalaista!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot