torstai 27. helmikuuta 2014

Arkea, vihdoin kaikki sujuu

Olen ollut hirmuisen tyytyväinen jotenkin tähän viikkoon, vaikka maanantaina meinasinkin olla vähän huolissani, kun Dee olikin sunnuntain maneesitreenin jälkeen ihan super väsynyt, eikä meinannut jaksaa kunnolla jalkojaan nostella ohjasajossa. Kävin sitten vielä uudestaan illasta tallilla mittaamassa hevosen kuumeen ja vähän kävelyttämässä. Kun lämpö oli normaali 37,8 oletin, että sunnuntai vain otti vähän koville ja saatoimme innostuksestamme ehkä vetää muutamia minuutteja liian pitkän rupeaman.

Dee sunnuntaina 23.02.2014 Kuvan © Terhi K. kiitos!

Tiistaina pidinkin sitten suosiolla kävelypäivän Deelle, kävin aamulla kävelemässä sen kanssa 1½ tuntia, siivosin myös sen tarhan kokonaa, kun plussa päivien ansiosta lumet suli kohinalla ja tarhan pohjalta paljastui aikamoinen "miinotus" ja sitten vielä illalla tehdessäni iltatallia kävelytin siinä ohessa Deetä vielä puoli tuntia, että varmasti se olisi palautunut nyt kunnolla. Alan olemaan kyllä vähän neuroottinen tuon eläimen kanssa, täytyy itsekin myöntää :D
Eilen otin Deen takaisin liikkeeseen, mutta harmikseni plussakelit olivat taas takanapäin ja kenttä jäätynyt aika kovaksi, joten laukata ei pystynyt. Sen sijaan ravailtiin ja pyysin Deetä liikkumaan pelkästään eteen alas, ja ai että kuinka rennolta se tuntuikaan taas! Olisin voinut jatkaa ravailua ja taivutteluja koko illan, kun niin hyvältä se tuntui, mutta piti malttaa kuitenkin ja jättää ravailut siihen 45 minuuttiin ja kävellä kunnon loppukäynnit päälle.
Tänään Dee olikin jo aika normaali pirteä itsensä ja teki kyllä niin hienosti hommia, että olen kyllä äärettömän tyytyväinen! Kenttä oli edelleen aika kova, mutta uskaltauduin kuitenkin laukkaamaan aika pitkin ohjin uralla ympäri kenttää ja Dee sai oikein venyttää ylälinjaansa ja laukata isoa laakaa laukkaa. Se tuntui todella iloiselta, mutta ei lainkaan siltä, että olisi räjähtämässä mihinkään suuntaan. Tämän päiviäisillä hommilla saatiin ihan hiki jo pintaan kunnolla, ja ihana huomata kuinka rennolta hevonen nyt vaikuttaa päivästä toiseen.

Dee pirteänä ja iloisena tänään treenien jälkeen :)

Huomenna VIHDOIN hyppäämään Antille! Mielenkiinnolla odotan, pysyykö hevonen yhtään samalla tavalla rentona esteillä, kuin nyt muutenkin ratsastaessa.

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla! On se vaan koko ajan rennomman oloinen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ihanaa, toivon todella, että suunta nyt olisi pysyvästi ylöspäin, ettei taas vähän ajan päästä sahatakin takaisin lähtöpisteeseen!

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot