lauantai 8. helmikuuta 2014

Pelottava väsymys - ehkä tästä noustaan

Koko viikko on mennyt flunssaan ja väsymykseen, eli toisin sanoen aika pilalle. Siihen päälle vielä harmitus ettei oikeastaan mitään pystynyt suorittamaan etukäteen tehdyn suunnitelmien mukaan, niin johan on ollut tosi tylsä fiilis. Dee on saanut ylimääräiset vapaat ma ja to, ja kun ennen tuota maanantaita pohjalla oli vapaapäivä sunnuntai, niin voin kertoa, että energiaa on pojalla. Tiistaina ohjasajoin hevosen suosiolla, koska oma olo oli tosi heikko, enkä olisi jaksanut tehdä riittävän intensiivistä treeniä, mitä hevonen sinä päivänä vaati. Lisäksi halusin nähdä liikkuuko se puhtaasti nyt, kun se on taas kengitetty ja jes!!! Hevonen liikkuu U-P-E-A-S-T-I! Kengittäjämme huomasi, että sen oikean takasen kenkä oli hiukan mutkalla, mutta niin vähän etten ollut itse siihen huomiota kiinnittänyt, joten luulen, että se on sitä vähän kinnannut, kun viime aikoina sen liikkuminen on ollut sitä yhtä juoksutuspäivää lukuunottamatta vaan "ihan ookoota". Nyt päätettiin, että ensi kisakausi Dee kulkee pohjalliset etukavioissa, koska ei haluta ottaa sitä riskiä, että se alkaisia taas arkomaan ja mahdollisia startteja menee sen vuoksi pieleen. Katsotaan sitten syksyllä, onko kavion kunto ruokintojen myötä kehittynyt parempaan suuntaan, jotta voitaisiin luopua pohjallisista. Nyt myös vielä toistaiseksi jatketaan pidempää kengitysväliä eli n. 8viikkoa, mikäli ei nyt mitään älytöntä kasvupyrähdystä kavioihin tule. Kevään edetessä pidemmälle valon määrä vaikuttaa kavioiden kasvuun taas kiihdyttävästi, joten sitten täytyy taas katsoa ja seurata tilannetta uudestaan.

Kuva kesältä 2013

Keskiviikkona olo oli aamusta jo aikaisempia päiviä huomattavasti pirteämpi, mutta ratsastettuani Deen pellolla olin ihan kuollut. Dee kyllä teki hyvää duunia, ja tuntui super hyvältä! Laitoin sille kuitenkin varmuuden vuoksi gramaanit, sillä tiesin hevosessa olevan virtaa ja taas pelloilla tehdyt revittelyt aikaisemmin saattavat nostattaa hevosessa lisää kierroksia, enkä ollut väärässä. Olisin oikeasti ollut siinä omassa vireystilassani aivan pulassa, joten gramaanit olivat hyvä lisäjarru alkuvaiheessa, kun sinkoiluja oli tarjolla. Alku tärinän jälkeen hevonen alkoi rentoutumaan ja pellon hanki tuotti myös mukavaa vastusta, joten ihan hirveän kauan Dee ei jaksanut ylimäärästä hillua. Sain tosi hyviä ravi-laukka siirtymisiä aikaiseksi, ja hevonen suorastaa uhkui voimaa - se tuntui hyvältä, kunnes mun oli pakko myöntyä, että oma vireys ei ole ennallaan ja jouduin jo ottamaan pikaiset loppuverkat ja jättäytyä kävelemään peltoja ympäri.

Tänään pelkäsin vähän, että Dee olisi tyhmästä ylimääräisestä vapaasti joko mennyt vähän jumiin tai sitten se on kerännyt taas pöllöenergiaa, mutta päästyäni kentälle sen kanssa ja aloittaessani duunit hevonen tuntui heti alkuaskelista asti mielettömältä! Se oli niin rennon oloinen, mutta samalla virkeä ja jaksoi kantaa itsensä heti alusta asti. Sain sen tosi hyvin pyöreäksi edestä ja selästä ja olisin voinut taivuttaa sen ihan mille mutkalle tahansa ja se olisi sen tehnyt vaikeuksitta. En tehnyt mitään ihmeellistä, kunhan vähän verryttelin ja valmistelin sitä viikonlopun Nevalan estevalmennuksia varten, ja ny ton ihan hyvä fiilis lähteä sinne!

Vaikka tunnelmat on olleet aika alamaissa omalta osaltani, vierys ollut aivan nollassa... ei... ihan miinuksen puolella... niin kaikista ihaninta on, kun saapuu tallille ja siellä odottaa aina yhtä iloinen pikkuhevoseni <3 Se on osannut tällä viikolla oikeaan aikaan miellyttää mua hienolla liikkumisella ja miellyttävällä ratsastettavuudella, ihan kuin se aistisi että mamma ei ole ihan voimissaan :) I love that horse!


2 kommenttia:

 1. Ei asiat aina mene niin kuin on suunnitellut, ei siitä kannata masentua, että treenisuunnitelmat menevät hetkellisesti mönkään. Niinkin ihania kun hevoset ovat ja oman ihmisensä vastuulla, on oma terveys ja hyvinvointi kaikista tärkein. Ja silloinhan, jos keho on tahmean tuntuinen ja mieli maassa, on vielä tautia/ ylirasitusta olemassa ja siten löytyy tarvetta levolle.

  Sitä paitsi, kun Dee kerää levossa energiaa, on sinun sitten helpompi työstää sitä, kun on liikettä ja työntöä muillle jakaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, ja sepä siinä onkin, että sitä kyttäilee ja seuraa hevosen hyvinvointia, laskeskelee ruokintoja, tekee terveystarkastuksia jne. ja samalla sitten unohtaa itse syödä, tai jos syökin, niin epäterveellisesti.

   Tosin siitä en tiedä, kuinka "helppoa" Deetä on työstää, kun se kerää normaali energisyytensä päälle lisäenergiaa, mutta tällä viikolla se on kyllä yllättänyt toimivuudellaan energisyydestään huolimatta :D

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot