perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keväisen viikon treenejä ja kirottu flunssa


 Niinhän se taitaa mennä, että kun kenttä on kunnossa ja hepan kanssa voisi treenailla, niin itse pamahtaa kuumeeseen :( Kyllä on harmittanut. Tiistaina vielä hyppäsin kevyesti Deen kanssa kotikentällä, kun kenttä oli nyt sulanut ihan kokonaan hyväksi, ja kun se oli vielä kuitenkin kostea, niin se ei ollut niin raskas mitä se sitten kesäkuumalla tuppaa olemaan. Samalla, kun oli niin lämmin, niin lähdin keväisissä fiiliksissä loppukävelyt heittää lähi maastopoluille ilman takkeja ja vilttejä ja, surprisesurprise, kuin salama kirkkaalta taivaalta myöhemmin iltapäivällä tunsin, kuinka poskiontelot meni tukkoon ja korviin alkoi kerääntyä painetta, sekä kurkku tuntui herkältä. Seuraavana aamuna olinkin jo kuumeessa, tosi tylsää! Eli kaikista lämpöisimmät päivät olen kyllä missannut ihan kokonaan ja on ollut niin kipeä olo, etten ole pystynyt koneellekaan nousemaan. Näin silti jo tiistaina kevään ensimmäisen perhosen! Olen niin kesäihmisiä, että tuollaiset asiat pistää pirteäksi ja nyt odottelen kahta kauheammin tulevaa kesää ja lämpöä! :)

Deen viikko-ohjelma on ollut siis seuravanlainen:

-Maantaina (alkupuomitreeni suunnitelmista poiketen) tehtiin aika rankka sileän treeni. Halusin kokeilla toisen kerran bevel bit -kuolainta, ja sileällä rauhassa - Dee oli ihan super hyvä ratsastaa! Kukaan ei varmaan usko, kun kerron, mutta tehtiin jo oikein kivoja pitkiä pätkiä raviväistöjä, avoja käynnissä ja ravissa, sekä kun hevonen tuntui olevan kerrankin niin hyvin läpi ja kuulolla, niin kokeilin sulkuja ekaa kertaa käynnissä ja pari kertaa vasemmalta oikealla laukassakin(!), kun tuli vaan sellainen tunne lyhyen sivun viimeisen kulman kohdalla ratsastaessa oikeassa kierroksessa, että "täähän tuntuu ihan siltä, kuin vain lähtisi tuosta loivasti sulkua kentän poikki" ja niinhän se myös meni. Kaikista paras kruunu tälle oli, että kun tultiin uuteen kierrokseen, rupesin miettimään vaihdanko laukan käynnin kautta, kun suoraan lennosta Dee saattaa kuumua kauheasti, mutta otin riskin ja tein laukanvaihtoavut ja ekaa kertaa elämässä Dee vaihtoi tosi hallitusti ilman sinkoiluja! Oli mahtava fiilis, ja oli pakko yrittää vielä toisen kerran sama juttu, ettei vaan ollut jokin vahinko, mutta toisen kerran onnistui ihan yhtä hyvin tähän samaan suuntaan. Sen sijaan vasemmassa kierroksessa oikealta vasemmalle en saanut paria askelta enempää ja vaihtokaan ei onnistunut, vaikka tuntui silti siltä, että Dee yritti ihan kymppillä ja, että se nautti siitä kun sai tehdä jotain uutta ja vaikeaa ja että kehuin siitä vielä sitä ihan kauheasti :) Ainoastaan pientä ongelmaa huomasin siinä, että Dee oli raskaampi vasemmalle kädelle, kuin oikealle, mitä se on jo viimeisen kuukauden aikana aina välillä ollut. Täytyy varmaan tarkastuttaa hampaat vielä tässä mahdollisimman pian. Varmaan siitä syystä en oikein saanut tuota sulkua onnistumaan vasemmassa laukassa, kun en saanut oikealta hevoseta ollenkaan yhtä hyvin ulko-ohjalle, kun hevonen painoi niin paljon enemmän sisäkädelle... mene ja tiedä. Vähän toispuoleiselta se nyt kuitenkin tuntui ja yritin saada sitä jumppailtua molemmista kyljistä letkeämmäksi ja siinä kuitenkin myös ihan kohtuullisesti onnistuen. Olin yhtä hymyä tämän ratsastuksen jälkeen, ja Deekin vaikutti olevan harvinaisen tyytyväinen itseensä :D

-Tiistaina rakensin kentälle muutaman esteen, ristikon apupuomeineen molemmille puolille 3 metrin väleillä, yhden pikku pystyn diagonaalille, josta oli kaarevalla tiellä 23m pystyä vähän kookkaammalle okserille, jonka vaan yritin tulla suht sujuvasti aina molemmista suunnista. Lisäksi laitoin viuhkana toiseen päätyyn pääty-ympyrälle ravipuomit, jotka olen huomannut Deetä ja monia muitakin hevosia jumpatessa olevan todella tehokkaat. Sillä saa tosi paljon lisää treenattua kantovoimaa liikkeessä takaosalle, pitää vaan muistaa tehdä tasaisesti molempiin suuntiin tuota ympyrää, ettei tee toispuoleiseksi hevosta.
Dee oli tuona päivänä entistä rauhallisempi, se oli suorastaan hämmentävän keskittynyt istuntaani ja ylipäätään kaikkii apuihin. Se odotti niin hyvin ja oli niin kuulolla! Siksi olikin vähän ihmettelemistä kuskilla saada niitä välejä ratsastettua, kun ei tulekaan enää sitä viime hetken "rynnistystä", jos noin voi sitä kutsua. Sain pari videopätkääkin kysyessäni tallilaiselta jaksaako ja kerkeekö, kun alunperin olin yksin liikenteessä ilman poikaystävää. Näitä pätkiä on aina hyvä itse katsella, ja näin heti pystyin toteamaan, että oikeasti voisin antaa hevoselle paljon enemmän tilaa hypyissä, jotta se voisi oikaista niitä takajalkojaankin hypyn lopussa, sekä muutenkin antaa pari senttiä enemmän tilaa kaulalle, kuitenkin niin ettei valahda pitkäksi ja etupainoiseksi. Nyt Dee mielestäni kulki vähän liian "paketissa" ja se vie tietyllä tavalla hypyistä sen elastisuuden ja vähän hyppyvoimaakin, ellen ole ihan väärässä. Mutta ennen kaikkea tuolla videolla pyydän kiinnittämään huomiota tuohon hevosen tasaiseen rytmiin ja miten se on tyynen rauhallinen aina lähestymisissä loppuun asti sekä myös esteen jälkeen. Aina vaan paranee :)


-Keskiviikkona Deelle tuli tylsästi pakkovapaa minun sairastuessani, se sai vaan tarhailla ja hölmöillä tarhassaan.

-Torstaina totesin, että edelleen sängynpohja linjalla jatketaan kuumeisena, ja kaikki päivän ohjelmat peruuntuivat. Onneksi sain Tiian ratsastamaan Deen, ettei tullu toista vaparia putkeen, kun olin suunnitellut vielä Antin hyppyjä perjantaille, mikäli alkaisin olemaan kunnossa. Dee oli ollut kuulemma aluksi yhtä rento ja kiva, kuin mitä se on alkuviikonkin ollut, mutta oli sitten mennyt pata täysin jumiin, kun kentällä oli ollut muilla ratsukoilla vähän liikaa vauhtia ja Dee tietty olisi kans halunnu vaan mennä kenttää ympäri täysiä... Voin hyvin kuvitella mikä työ ja tuska se on saada takaisin rauhalliseksi ja keskittymään, ja jotenkin paremmaksi se olikin sitten ympäristön rauhoituttua tullutkin, mutta se alkuviikkojen ja alkuratsastuksien rentous oli ollut tipotiessään ja vielä kun ei ole hevonen ratsastajalle ratsuna niin tuttu, niin tilanne oli varmasti vähän inhottava :/ Toivotaan, nyt että hevonen olisi kuitenkin huomenna taas suht rauhallinen, ja ennen kaikkea itse olisin nyt sairastelut sairastellut ja pääsisin takaisin hevosen selkään - tällä hetkellä ainakin näin yötä vasten tuntuu jo paremmalta, vaikka aika räkäiseltä ja tukkoiselta edelleen...

3 kommenttia:

  1. Heippa! Kyselisin että miten sait Deen pyöristymään, sillon kun se oli laiha? Viherpelletti on tietysti hyvä, mutta syötitkö itse jotain muutakin?

    VastaaPoista
  2. Nyt on liikkeellä varsin ärhäkkää influenssaa, sekä kausi että sika, joka valitettavasti voi pitää kuumetta viikonkin. Toivotaan kuitenkin, että sinulla helpottaa nopeammin ja että maltat levätä rauhassa taudin loppuun. Pikaiset paranemiset!

    VastaaPoista
  3. Dee näyttää huisin hyvälle! Mahtavaa! :)

    VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot