sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Nyt on hypyt hypätty taas

En tiedä, jotenkin odotin niin paljon, että hevonen olisi hypätessä nyt kuin yö ja päivä verraten viime valmennusviikonloppuun jonka jälkeen hevonenkin on sitten tutkittu paremmin ja saanut lääkityksen. Deehän on nyt kaksi viikkoa vatsalääkitysten aloittamisten jälkeen muuttunut todella miellyttäväksi ratsastaa, se on ollut ihan äärettömän rento! Siksi siis olinkin toidella toiveikas, kun perjantaina menimme Antin maneesille valmennukseen hyppäämään jotain helppoa, pientä ja kevyesti. No ei se hevonen ihan kauhean rauhallinen kyllä ollut :D jo siinä vaiheessa, kun päästiin maneesiin sisälle ja se näki esteet, niin rupesi hevonen tanssahtelemaan. Päästyäni selkään ja aloittaessani verryttelyn, sain hevosta hiukan rennommaksi takaisin ja se tuntui ihan okoolta, mutta painetta siinä oli aika paljon ja hevonen tuntui odottavan, milloin saa suunnata ensimmäiselle esteelle.

Dee lauantaina 01.03.2014 ohjasajossa

Dee ei pukittanut kuin kerran, mutta muuten se lähinnä tuntui vaan äärettömän kuumalta. Olin vähän pettynyt siihen, että ei saatu samaa rentoutta estetreeneihin mitä meillä on nyt sileällä ollut, mutta onneksi tukijoukko oli taas kerran muistuttamassa minua siitä, että Dee tuskin luonteensa puolesta tulee koskaan olemaan mikään tasainen keinuhevonen... Sepä siinä haasteellista onkin, että osaa erottaa mikä on innostumista ja mikä jotain muuta. Antin kanssa keskusteltiin valmennuksen jälkeen, että eihän se sitten ollut yhtään paha, kun päästiin vaan lähtemään liikkeelle ja totta, nyt kun pahimman harmituksen yli olen päässyt ja katsonut päivän videot, niin ihan kivasti hevonen nyt hyppäsi, ja tuli kuitenkin takaisin aika kivasti, rytmi säilyi jne. Pitäisi vaan saada sitä rutiinia kunnolla tuon hyppäämisen kanssa, kun nyt on mennyt koko viimeiset puolivuotta niin, että joudutaan millon minkäkin syyn takia jättää hypyt tauolle. Syksyn loppupuolella Deehän hyppäsin kaikista parhaiten, kun takana oli yhtäjaksoinen säännöllinen estetreeni parin kuukauden ajalta.Tehtiin ihan simppeliä tosi pientä rataa, jossa yksi sarja, ja pari suhteutettua väliä. Vaikka tosiaan olin tuolloin valmennuksen jälkeen todella harmissani, kun odotukseni oli hevosen ratsastettavuuden suhteen aika korkealla, niin nyt jälkikäteen haluan toivoa, että kyllä tämä tästä! Keskiviikkona on jokatapauksessa vatsan kontrolli, jossa nähdään onko asiat yhtään parempaan päin menneet.
Alla videota valmennuksesta.


 Hyppypäivästä seuraavana päivänä ohjasajoin Deen, ja hevonen liikkui ihan kivasti. Hieman oli nähtävissä taas edellisen päivän hypyistä väsymystä ja tänään sitten päätin antaa Delle vapaan ja käytiinkin muutamien kilometrien rauhallisella maastokävelyllä, joka kesti sen reilun tunnin. Ravihölkkääkin olisin halunnut ottaa, mutta maastot ovat nyt kyllä niin jäisessä kunnossa, että täytyi malttaa vain rauhalliseen tahtiin matkaa taittaa.
Huominen on vielä Deen liikuntaohjelmaltaan vähän auki, mutta olin varovaisesti toivonut, että olisimme saaneet järkättyä Deen kanssa itsenäisen hyppykerran maneesilla, jotta voitaisiin ottaa hyppyjä viime perjantain hyppyjen jälkeen pian uudelleen ja ehkä toivoa vähän parempaa rentoutumista, kun viime hypyistä ei olisi aikaa kuin puoli viikkoa. Saa nyt vielä nähdä, kuinka onnistutaan. Muutoin sitten tiistaina kentän kunnon mukaan vähän hölkkää joko selästä tai ajaen, ja keskiviikko meneekin sitten aamusta klinikkakäynnille vatsan uudelleen tähystyksen takia ja vasta kontrollin jälkeen uskallan suunnitella asioita eteenpäin.

8 kommenttia:

 1. Kiva että kerrot myös näistä haasteista Deen kanssa sekä laitat videoita myös niistä ei-niin-onnistuneista pätkistä. Itse ainakin saan hyviä vinkkejä nimenomaan näistä kun hevonen ei toimi toivotusti, ja kuulee valmentajan vinkit kuinka korjata asia. Kiitos, ja hyvältähän se meno alkaa jo näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä aina "riskinsä", kun kertoo näitä epäonnistumisia aina hevosen terveydentilan huonoista hetkistä lähtien, kun sitten saakin kuulla puskista arvostelua aika ikäväänkin sävyyn, mutta olen sinut sen kanssa, että asiat eivät aina suju kuin elokuvissa :) Sitäpaitsi arkielämän ylä- ja alamäistä moni lukija on saanut vertaistukea painiessaan samojen ongelmien kanssa, joten kyllä tämän kaiken jakaminen on myös todella palkitsevaa sen suhteen, että voi olla avuksi! Kiitos, pikku hiljaa hyvä tulee! :)

   Poista
 2. Hihi, mulla alkoi ihan hymyilyttää kun katsoin tuota videota! Ei Dee näytä enää yhtään samalta, kuin mitä ennen vatsantähystystä. Aikaisemmassa estevideossa näytti tosi kireältä ja jännittyneeltä, nyt näytti lähinnä vaan siltä, että ratkeaa liitoksistaan kun on niin innoissaan!
  Mun silmään sun hevosessa on tapahtunut valtaisa muutos, videollakin se näyttää rennolta vaikka ilakoikin! :)

  On nuo lapset niin ihania riiviöitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että se ei näytä eikä tuntunutkaan mitenkään raivokkaalta, miltä se tuntui silloin aikaisemmassa valmennuksessa ennen ähkyjuttua!
   Kyllä se vaan saisi malttaa vähän silti, mutta ainahan se on ollu tuollainen adhd :D Kiitos kommentista ja palautteesta, näitä on kiva kuulla aina vieraankin ihmisen silmään näkyviä huomioita!

   Poista
 3. Kyllä siitä vielä upea tulee, kun nyt on jo näin hieno! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä toivon todella, hevosessa on paljon potentiaalia kyllä! :)

   Poista
 4. Älä ole niin ankara itsellesi ja hevosellesi, ratsastettavuutta tulee vain ratsastamalla ja treenaamalla, ettekä ole hirveästi nyt päässeet hommiin. Jos hevonen on kipuillut, se ei varmaan ole niin paljoa oppinutkaan, vaan keskittynyt enemmän epämukavaan tunteeseen. Minunkin mielestäni Dee ei ole enää kiukkuisen jännittynyt, vaan pikemminkin vaan puhkuu tarmoa. :) Pidän peukkuja että maha pysyisi nyt kunnossa ja kontrollissa saisitte vain hyviä uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit kyllä niin naulan kantaan, olen ihan rasittavan ankara... pitäisi varmaan vähän löysää nutturaa, ja kerätä malttia, mutta jotenkin sitä taas keräsi hirveät paineet kun kisakausi kolkuttaa ovella ja meidän tilanne on nyt taas tämä :/
   Kiitos myötäelämisestä, ette uskokaan kuinka paljon tällainen merkitsee mulle! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot