tiistai 25. maaliskuuta 2014

Varovaisia kilpailusuunnitelmia

Olin jo päättänyt etten rupea Deen kanssa kisoja suunnittelemaan yhtään liian aikaisin, ja hyvä niin, eihän tässä nyt oltu päästy yhtikään alkukauden kisaan mukaan. Nyt kuitenkin huomaan, että käyn vilkuilemassa KiPaa vähän väliä, katselen seura, alue ja kansallisen tason mahdollisia sopivia kilpailuja ja mietin mitä jos Dee alkaisi nyt olemaan kunnossa, että mihin sitä voisi suunnistaa ja mitä hypätä.

Haluaisin käydä sen kanssa alkuun jotkut harjoitus-/seurakisat alle ja siellä hypätä sekä metrin rata, että 110cm rata. 5.4. olisi Kalliorinteen Ratsastajien järjestämät seurakisat "kotimaneesilla" eli siellä missä nytkin kaikenaikaa treenataan. Tarjolla luokkia olisi metriin asti, mutta yleensä monesti erikseen tällaisissa kisoissa kisajärjestäjiltä kysyttäessä voisi vielä kilpailun ulkopuolisena hypätä vähän isommankin radan. Se olisi ainakin helppo aloitus Deelle, kun saa hypätä tutussa ympäristössä, mutta kuitenkin ilmassa on jo vähän kisafiilistä.

Sen jälkeen onkin pikkainen pohdinta. Haluaisin Deen kanssa panostaa mahdollisimman paljon kansallisiin nuorille hevosille tarkoitettuihin luokkiin, koska niissä radat ovat rakennettu juuri nuoria hevosia silmällä pitäen. Mietin vain, että mahtaakohan meillä olla Deen kanssa ikäluokkansa vaadittavalla tasolla vähän turhan kova paikka nyt kun viime kausikin meni osittain täysin puihin ja vielä talvikin on mennyt enemmän ja vähemmän taukoiluun. Kalliorinteen jälkeisellä viikolla numero 15 täytyy varmaan ihan kengityksestä johtuen pitää väliä kisoista, koska kengittäjämme on matkalla ja sain siitä tietää vasta tänään, joten kengitysajankohta kyllä pitkittyy niin pitkälle tuolla viikolla, että en ihan sen takia halua hevosta rasittaa hypyillä.

18-20.4. olisi Ypäjä Spring Show, sinne olisi kiva päästä mukaan vaikka se olisikin aika kallis viikonloppu. Sinne saisin kuitenkin Antinkin neuvot paikan päälle, joten se olisi vähintäänkin kallisarvoista apua ja varmasti antaisi hyvä kuvan siitä, onko minulla ja Deellä mitään mahdollisuuksia ajatellakaan tänä vuonna 6 -vuotiaden hevosten racingsarjaa vai keskitytäänkö johonkin muuhun.

Jos näyttää siltä, että lähdetään tähtäämään Jumping Ypäjälle 23-25.5. ensimmäistä racingstarttia, niin sitten siihen väliin olisi hyvä saada jotkin järkevät luokat johonkin edeltäville viikoille. Keravalla ja Laaksolla ainakin olisi kansallisia luokkia tarjolla. Mutta jos racingin hautaamme osaltamme, niin sitten mietitään uudelleen mitä hypätään ja missä.

Nyt ensiksi jännätään kuitenkin ensi viikolla olevaa toista vatsa kontrollia ja todella toivon, että olisimme joko hyvin vahvasti voiton puolella tai ongelma selätetty! Ainakin hevonen vaikuttaa hirmu tyytyväiseltä nyt ja se on äärettömän miellyttävä ratsastaa aikaisempaan verrattuna, ja tuntuu, että se vain päivä päivältä paranee :) Toivon, että Dee olisi pian oikeasti kunnossa, meillä molemmilla on kesää ja kisoja ikävä!

Kuvan © Kim Olin

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti Deellä on kaikki nyt kunnossa, jotta tekin pääsette taas kisaamisen makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon todella!! Noh, huomenna se nyt sitten nähdään miten jatketaan seuraava kuukausi :)

   Poista
 2. Pidän peukkuja pystyssä Deen vatsan suhteen ja myös sen suhteen, että tulisitte Ypäjälle. Näkisin teidät ihan livenä (meiltä kun ei ole Ypäjälle kuin puolen tunnin ajomatka) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun toivon, että päästäisiin Ypäjälle kisaamaan :) Mutta katsotaan huomisen kontrollin jälkeen mikä on meidän ohjelma ensi kuukaudelle...

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot