maanantai 10. maaliskuuta 2014

Vihdoin Tinon kanssa hyppyjä

Jo tammikuussa Tinon ollessa minulla "hoidossa" oli hyppyjen ottaminen suunnitteilla, mutta kovien pakkasten takia ne sitten jäi ja sen jälkeen ollaan omistajan kanssa hyppyajankohtaa yritetty järkätä, ja tänään se sitten vihdoin onnistui! Olen siksi niin innoissani tästä, sillä näin Tinon omistajan alla hypättävänä, kun olin ratsukkoa muistaakseni ennen joulua hypyttämässä ja hevonen on nyt vuoden sisään kehittynyt ihan hirmuisesti näissä hyppyjutuissa eteenpäin, että pakko päästä itsekin kokeilemaan :) Olen hypännyt pientä Tinon kanssa muutamia kertoja joskus vuosi tai pari takaperin, mutta silloin se oli vähän hankala tuoda esteelle ja se hutiloi aika paljon hypyissä jalkojensa kanssa.


Ripottelin tänään maneesiin yhden okserin ja sitten kahden laukka-askeleen pysty-okseri -sarjan, sekä pari kavalettia sinne tänne ja sitten aloitettiin verkkailu. Tino oli alkuun tosi hitaan oloinen jalalle, se ei oikein vissiin hiffannu, kun ratsastajan jalka jäikin niin ylös etenkin nyt estesatulassa, kun koulusatulassa pääsen vielä jotenkuten tuon ison ruunan ympärille, mutta nyt ei ollut toivoakaan siitä. Hetken herkistelyjen jälkeen tilanne lähti kuitenkin paranemaan ja ensimmäisten hyppyjen jälkeen hevonen jo innostui aina vaan lisää ja lähti kantamaan itse itseaan edestä ylempänä ja siirtämään painoa takaosalle.

Saatiin paljon hyviä hyppyjä, mutta yksittäistä okseria nostaessa myös monta valtavaa ylihyppyä kaukaa hulluista paikoista, kun en osannut arvioida paikkaa riittävän ajoissa. Tekee ihan älyttömän hyvää itselleni ratsastaa vähän hitaampaa hevosta esteillä, jolla joudun käyttämään sitä jalkaa päästäkseni esteelle perille asti. Deen kanssa on aina ihan päinvastainen tilanne, ja siksi tuntuu ihan tosi vaikealta ratsastaa täysin toisentyylistä hevosta esteillä, mutta suorituduttiin Tinon kanssa mielestäni ihan mallikkasti lopulta. Esteet oli lopussa 110cm korkeudella ja homma alkoi tuntua jo sujuvalta, joten siihen sitten olikin hyvä lopettaa.
Jatkossa jatketaan Tinon kanssa hyppäilyä, mikä onkin tosi kiva! Eli jatkossakin tulee blogin puolelle pieniä treenijuttuja mitä tulemme tekemään tämän symppiksen ruunan kanssa :)

Alla muutamasta hypystä videota.

2 kommenttia:

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot