lauantai 19. huhtikuuta 2014

Estetreenit 17.04. ja kisakauden starttiin valmistelua

Torstaina kävimme Deen kanssa hyppäämässä taas Antin silmien alla ja nyt oli sitten kokeilussa nämä hankkimani oma bevel bit kuolaimet. Muutenhan kyseessä on aivan sama kuolain kuin aikaisemminkin, mutta yllätyksekseni sain todeta tosiaan, että niissä on rengasosat paljon isommat kuin niissä, mitkä meillä on ollut lainassa. Keskiviikkona kuolainta testatessa Dee tuntui vähän hitaalta vastaamaan pidätteisiin, mutta en osannut sanoa, johtuuko se nyt tästä kuolaimesta vai uuden kankeista ohjista, joiden kanssa oli noin alkuun hankala pelailla pienillä avuilla niiden jäykkyyden vuoksi... Noh samalla kombolla lähdin sitten torstaina Antin tunnille ja jo verryttelyssä kirosin, että olisin voinut ensiksi kotona todella pehmitellä niitä ohjia ennen kuin tullaa tositoimiin estetreeniin - tuli ikävä vanhoja hyviä paksuja kumiohjia jostai saa aina niin hyvän otteen...

Treenattiin sittenkin jumpan sijasta rataa, koska pystyssä oli tehtäviä täynnä oleva rata maneesissa. Ihan hyvään saumaan tuli sitten kunnon ratatreeniä, koska jotenkaan sitä ei voi koskaan olla liian vähän. Yksittäisiä tehtäviä tehdessä homma saattaa vielä pelittää ihan hyvin, mutta sitten kun niitä tehtäviä on paljon, korkeutta on lisää ja ne tulee peräkanaa, niin monesti siinä vaiheessa ne ongelmat vasta ilmenevät. Antin rakentama rata oli todella tekninen, paljon suhteutettuja välejä eri pituuksilla, jossa sai pelleillä ja testailla, kuinka hyvin se hevonen on kuulolla. Lisämausteena haastetta toi kuolain, joka tosiaan tuntui todella todella paljon hitaammalta. Tuntui, että pidätteet eivät menneet enää sillä samalla moodilla läpi, mitä olen nyt tottunut tekemään viimeisen kuukauden aikana ja monta kertaa lähestyminen meni sitten ihan pieleen. Tästä tuli sitten itselleni myös sellainen olo taas, että vaistomaisesti aloin pitämään käsijarrua päällä ja vetämään hevoselta laukkaa pois ja sekottamaan kesken radan rytmiä. Muutaman kerran sitten tultiin tosi juureen suhteutetun linjan ensimmäiselle esteelle, josta jouduin sitten hoputtamaan hevosta lisäämään laukkaa, jotta askel sopii seuraavalle, josta sitten tuloksena oli se, että hevonen ei enää sen hoputtelun jälkeen ollutkaan ihan niin kuulolla.

Ei jäänyt nyt mitään ihan super hyvää fiilistä, mutta ei nyt mitään ihan täysin epäonnistunuttakaan. Jos tällaisen suorituksen olisimme tehneet esimerkiksi viime tammikuussa, olisin ollut ihan järjettömän tyytyväinen, mutta nyt kun on mennyt reilun kuukauden ajan nousujohteisesti ihan putkeen kaikki treenit, niin tottakai sitä on taas rima noussut sen vaatimustason suhteenkin ja enää ei tyydykkään siihen, mihin ennen olisi ollut tyytyväinen. Rataa hypättiin metri - kymppi korkeudella ja lopuksi tultiin yksi 22m suhteutettu pysty-okseri -linja korotettuna muutaman kerran, viimeisellä kerralla okserin takapuomi oli 130cm, ei ole aikoihin tullut hypättyä noin korkeeta, mutta kiva huomata, ettei rimakauhua ole itsellä tai hevosella havaittavissa ollenkaan. Deen kohdalla videota katsoessani jäin miettimään, että sen hyppääminen ei edelleenkään näytä sellaiselta kunnon "hyppäämiseltä" vaan enemmänkin tuollaiselta loikkimiselta. Luulisi, että siltä alkaisi tulemaan kunnon hyppyjä jo tuon korkuisella esteellä, eikä vaan vähän sinne päin... joko se ei vaan osaa hyvällä tekniikalla hypätä tai sitten nämä korkeudet eivät saa sitä tekniikkaa vielä heräämään? Siinä sitten vähän mietittävää hetkeksi aikaa :)

130cm, videon treeneistä julkaisen erikseen, kunhan se latautuu (kestää kestää)...

Perjantaina, eli eilen, olin todella reipas ja kävin jo varhain aamutuimaan Deen kanssa kävelemässä maasta 1,5 tunnin kävelylenkki palauttelevana. Vaikea sanoa, kuinka paljon kilometrejä tarvottiin, mutta mentiin sellainen reitti missä on paljon ylä ja alamäkiä myös, ja itselläni oli ihan hiki pinnassa, kun olin vähän arvioinut pukeutumisen väärin ja laittanut toppatakin varmuuden vuoksi päällä - puuuuh! Mutta muuten oli jotenkin super rentouttavaa! Metsäpoluilla tarpoessa kaksistaan tuli kyllä sellainen olo satojen lintujen laulaessa, että täällä on ihan täysi ruuhka ja sutina päällä :D Ihanaa, että kevät on parhaimmillaan ja ei varmaan aikaakaan, jos näin lämpöiset kelit jatkuvat, niin alkaa se vihreyskin sieltä esiin pilkahdella! Dee tuntui nauttivan täysin siemauksin myös ja se sai nappailla taas vauhdissa myös lempiherkkujaan suuhunsa, eli havuja :)

Dexteri apajilla :)

Takaisin tallille päästyämme Dee pääsi tarhaan ja itse jatkoin reippailua, ja näin kevään kunniaksi siivosin lähes koko Deen tarhan! Vain yksi pienempi osa jäi vielä siivoamatta, mutta kun tuohonkin vierähti lähes kolme tuntia, niin en enää jaksanut vaan oli todettava, että täytyy käydä välissä kotona syömässä jotain ennen kui tule illalla vielä Deen ratsastamaan läpi huomisen seurastarttia varten ja tekemään iltatallin. Olen kyllä tosi ylpeä aikaansannoksestani, sillä haravoin koko tarhan hiekka-alan kohta kohdalta läpi kun tuli niin hyvä inspis siihen touhuun - hullu minä!

Lopputulos - tadaa! :)

Illalla sitten tosiaan ridasin vielä hepan läpi, tarkoitus oli tehdä tosi lyhyt treeni, mutta Dee ei ollutkaan niin hyvä mitä odotin - oletettavasti johtuu siitä, että viimeiset pari päivää se on taas vähän päässyt juoksemaan alta, niin jouduin sitten tekemään aikaisemmasta suunnitelmastani poiketen vähän pidemmän kaavan mukaan. Tehtiin paljon väistöjä, ja avoja, sekä käynnissä ja ravissa. Käynnissä nuo väistöliikkeet onnistuu hyvin, mutta ravissa aina välillä takkuaa. Sitten laukassa tein pitkästä aikaa vastalaukkaharjoitusta, että saan ristiselän hyvin jumpattua auki, ja se tuntuikin sitten tepsivän, kun hevonen alkoi liikkua rennommin ylipäätään tämän jälkeen. Lopuksi vielä muutamia pysähdys - peruutus toistoja, että hevonen oikeasti muistaa odottaa ja kun se alkoi tuntua tosi hyvältä, niin tehtiin ravissa eteen alas venytykset ja lopetettiin siihen.

Tänään on sitten vuorossa hevosen pesua, varusteiden siistimistä ja illalla kauden eka startti! Hypätään siis metri Tuomarinkylän hyväntekeväisyyskisoissa, jotta päästään vähän vauhtiin, sillä viikon päästä on luvassa Keravalla sitten kansallinen 110cm! Tästä tämä toivonmukaan lähtee, jee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot