sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kauden eka startti 0 - 0! :)

Kävimme siis eilen Tuomarinkylässä hyppäämässä seurakisoissa metrin rata vähän niinkuin lämmittelyksi, kun nyt on kuitenkin jonkin verran taas aikaa siitä edeltävästä startista. Tarkoitus oli lähteä hakemaan varmuutta taas kisatilanteessa ja hyvää mieltä, jotta on sitten kiva startata eka kauden kansallinen startti viikon päästä Keravalla - ja kaikki menikin juuri niinkuin oli suunniteltu! :)

Voisiko sanoa, että pienoista hermostunutta vivahdetta tossa kuskin hymyssä ennen starttia :D

Kisat olivat iltakisat, ja kun saavuimme paikalle, niin saimme todeta, että kisat olivat aika paljon aikataulusta myöhässä. Lopulta pääsimme tutustumaan rataan noin tunti siitä alkuperäisestä luokkamme alkamistajasta, mutta onneksi Dee on niin lunki tyyppi nykyään kisapaikoilla, että se viihtyy tosi hyvin odottamassa trailerissa jos vaan heinää on nenän edessä.

Edeltävää luokkaa seuratessani totesin, että kaarteissa pohja oli mennyt todella pehmeäksi paikoitellen. Muuten rata vaikutti mukavan simppeliltä, ei mitään kummallista. Radan koristeluun oli panostettu tosi paljon, mikä toi väriä koko radalle, osaa hevosista pelotti katsomopääty ihan kauheasti ja jonkun verran huomasin, että kieltojakin sieltä radalta tuli, joten ajattelin, että mahdollisuus on Deenkin kyttäilylle.


Tuitui, olenko vähän ponin näköinen <3 :)


Radan kävelyn jälkeen ajattelin, että laitetaan se heppa nyt kuntoon ja mennään kävelemään, ettei se joudu enempää kopissa seisoskelemaan, vaikka olimme lähtijälistalla lähemmäs 30. lähtijä. Eli kiirettä ei ollut. Ajattelin myös, että näin kauden ekassa kisatilanteessa voi olla paikallaan tehdä vähän pidempi verryttely, kun hevonen odotetusti voi olla vähän virtaisalla tuulella.

Keskittyminen...Verryttelyssä Dee oli taas todella räjähtämispisteessä aluksi, mutta pidemmän kaavan kautta tehty verkka alkoi sitten hevostakin rentouttamaan ja rauhoittamaan. Lopulta alkoi tulemaan hyviä lähestymisiä ja kivoja hyppyjä. Radalle lähdettiin hyvillä mielin.

Olin todella iloinen ja ylpeä Deestä, kun se ei yhtään kytännyt mitään vaan oli aika kesittyneen oloinen. Ykköselle lähestymistä mietin pitkään, sillä sinne ei ollut oikein esteiden seasta yhtäkään järkevää reittiä, oli kaksi vaihtoehtoa, joko ottaa laukaa paljon lyhyeksi ja tehdä tiukka kaarre sisä kautta ykköselle tai kiertää kauempaa ja tulla "ulkokautta". Päätin lopulta tehdä jälkimmäisen, koska pidän Deen kanssa tärkeämpänä saada hyvä rytmi alle ja olla liikaa paineistamatta sitä. Ykköselle tultiin ihan ok, mutta ehkä tämän hassun ykköstä ennen pakko-oikaisun takia laskeuduttiin alas ykköseltä vähän epätasapainossa ja lopulta mentiin ensimmäinen kaarre vähän miten sattuu, sekä itse olin vähän hidas reagoimaan tähän. Lopulta Dee tippui ennen kakkosta raville, kun pohjakin kävi vähän raskaaksi, mutta onneksi tämän korkuisilla se pääsee vielä sieltä hyvin ylös, joten en panikoitunut tästä omasta uneliaisuudestani ratsastaa, vaan keräsin itseni, vähän maiskutin ennen kakkosta ja jatkettiin matkaa. Kakkoselta kolmoselle oli suhteutettu kaareva linja, jossa sai vain sujua normaalissa hyvässä tahdissa. Kolmoselle päätin ottaa hypyn vähän ulospäin, jotta vältän tulevan päädyn kaarteen kaikista pehmeimmän ja pojetuimman kohdan, ja saan hyvän lähestymisen neloselle ilman, että joudun polkemaan hevosta liikaa. Nelonen ja vitonen meni ihan kivasti, jonka jälkeen olikin luvassa pysty - pysty sarja kahdella laukka-askeleella. Viime kaudella nämä pidemmän välin sarjat olivat meille todella ongelma, ja jätimme monta kertaa askeleen pois sieltä välistä, kun laukkaa oli vaan liikaa ja hevonen ei ollut täysin kontrollissa. Mutta nyt sain sen jo tosi kivasti takaisin ennen sarjaa ja sain vain sujua mukavasti sinne ilman mitään ongelmaa. Vielä oli 7 ja 8 esteen välinen kaarre, joka meni kanssa aika nappiin, vaikka seiskaa ennen sarjan jälkeen hetkellisesti meinasi jopa heppa vähän turhaan kiihtyä. Sen jälkeen päästiinkin jatkaa jo uusintaan! Uusinnassa jatkettiin samaa rytmiä, en lähtenyt yhtään oikaisemaan liikaa kaarteissa, ettei jouduta sinne pehmeällä alueelle. Tunsin, että Dee saattaisi olla jo parhaat paukkunsa jo antanut ja jouduin pikkasen sitä esimerkiksi 10. esteelle pohkeella ratsastamaan enemmän, kun tuntui siltä että hyytyy - ihmeellistä... Sarja tultiin vähän hutiloiden ja viimeinen kaarrekin vähän niin ja näin, mutta vika este puhtaasti ja näin nolla virhepistettä toisesta vaiheesta!

Olin todella tyytyväinen Deehen, se teki työtä käskettyä kaikissa tilanteissa. Itse olisin voinut rauhoittua siellä selässä ja olla tekemättä niin paljon. Ja videolta katsottuna alkaa ihan oikeasti häiritsemään tuo oma sinkoileminen noihin hyppyihin mukaan, mutta hyvä, että se nyt alkaa häiritsemään, niin ehkä asialle alkaa myös jotain korjausta tapahtumaankin... Mutta hyvä fiilis jäi tästä kauden ekasta startista ja hyvillä mielin lähdetään hyppäämään Keravalle ensi viikonloppuna 110cm radat! :) Ja ensi kerralla kuskikin voi vähän enemmän rentoutua, kun tietää, että se hevonen toimii siellä kisoissakin jo aika kivasti!

13 kommenttia:

 1. Ihan hyvä suoritus teiltä! :) Näytät niin kauhean jännittyneeltä ja vakavalta noissa kuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, kiitti! Kyllä se pisti vähän vakavaksi, kun ei tiennyt yhtää onko hevonen nyt parempi myös kisatilanteessa, kun kotona se on toiminut kymmenen kertaa paremmin, kuin ennen :D Kunnon lasittunut katse kyllä mulla :D

   Poista
 2. Hyvä te :)! On se kyllä paljon muuttunut vaikka taitaa vieläkin vähän painaa radalla :D? Hieno hevonen! Tsemppiä ensiviikonlopun kilpailuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se itseasiassa paljoo paina, itse vaan tuolla ylävartalolla vähän ajan sitä hevosta esim hypyissä eteenpäin, jolloin se ottaa laakoja hyppyjä ja laukkaa enemmän eteen jolloin joudun sen nappaa taas kiinni isommin, täytyy nyt kiinnittää noihin huomiota - silmiä särkee kattoo tota mun veuhtomista tuolla selässä, kun hevonen yrittää tehdä parhaansa :D Kiitos!

   Poista
 3. Onnittelut hyvästä suorituksesta! :)

  VastaaPoista
 4. Onnea nollaradoista! Tästä on hyvä jatkaa ˆ__ˆ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tämä oli kyllä ihan tosi hyvä alku vaikka paranneltavaa onkin aika paljon! :)

   Poista
 5. 8-vuotias pikkusisko totesi että hienosti loikkaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanasti kuvia ja videokin postauksessa! =) Ja onnea nolla-nollasta! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidät ja kiitos paljon! :)

   Poista
 7. Onnea hienosta kauden ekasta startista! :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot