tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kuvia Risto -ponista viikonlopulta

Aikaisemmin mainitsinkin, että kävin taas tämän 3 -vuotiaan hurmuriponi, welsh c -orin Hoyard's Tysonin eli Riston selässä ja pakko jakaa muutama näitä kuvia tännekin, kun se on niin hieno :) Tällä siis on ratsastettu / käyty selässä ihan muutama kerta ja se menee jo kaikki askellajit ratsastajan kanssa, ja toimii muutenkin käsittämättömän fiksusti! Nyt se kävi viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa kentällä pyörimässä ja meno tuntui jopa suhteellisen hallitulta. Tuo poni on kyllä niin valmis ikäisekseen ja vähällä laitolla toimii lähes kuin ihmisen mieli. Kiva oli päästä sitä toisen kerran kokeilemaan, vaikuttaa tosi lupaavalta ponilta!

Kaunis kuin karkki :)

Eikä sitä myöskään pelota tai jännitä mikään!

Liikkuu hyvin, ravi sillä on ihan super hieno

Melkein näytän sopivalta tuonne selkään :D

13 kommenttia:

 1. Wau, upea! *tahtoo olla ponityttö*

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Jaa tuohon en osaa muuta sanoa, kuin että welshejä jo sektioiden puolesta (sekä part bredien) on aika monia eri tyyppejä, Risto itseasiassa saisi kasvattajan mukaan olla vähän tyypikkäämpi c -welsh, se on liian pieni ja "heiveröinen". :)

   Poista
  2. Tarkoitin tyypillisyydellä tuota helppoa luonnetta ja hyvää koulutettavuutta. Nämä ovat kaikille sektioille tyypillisiä piirteitä. Ulkonäöllisestihän tuo on C-welshiksi pikkuinen, luulin mountiksi kun näin Laatuponikisassa. Mutta liikkeet ovat kuin isällään, joka ei myöskään ollut suuri mutta liikkui kuin enkeli.

   Poista
 3. Vautsi!! Ei muuta kun oripäiville ;) tosin ihan hieman isompi kaveri vois olla sun alla sopusuhtasemman näköinen, haha :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka niin paljon en ole welsheihin perehtynyt, niin tämä saisi kuulemani mukaan c -welshiksi olla vähän kookkaampi, joten varmaan sitä ei oripäivillä sen takia tulla näkemään, vaikka muuten palikat tällä pojalla onkin kohdallaan! :)

   Poista
 4. Upea poni! Ja juu ehkä oot hieman iso mutta mitäs pienistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, joissain kuvissa näytän vielä siedettävän kokoiselta tonne, mutta heti kun kuva on otettu ylöskevennyksen hetkellä näytän tosi isolta :D Mutta jonkunhan ne lastenponitkin on ratsutettava!

   Poista
 5. Ei liity nyt tähän postaukseen, mut mun on ihan pakko kiittää sua siitä ku oot puhunu tääl nii avoimesti Deen mahaongelmista, ja just siitä, ettei se temppuilu esim. esteillä joudu kurittomuudesta, vaan syynä voi olla jotain kipuja. Sen jälkeen ku kirjotit siitä mahahaavasta, tajusin et oma hevonen käyttäytyy ihan ku Dee. Olin ajatellu sen johtuvan vaa just jostain "possuilusta". Sait mut kuitenkin ajattelee asiaa ihan kunnolla ja heti ensimmäiseks otin selvää mahahaavasen hevosen ruokinnasta ja miten ehkästä näit masuongelmii. Asia tutkittii ja mitään hälyttävää ei sillon ollu, mut pienii haavaumii jotka ois kehittyny todennäkösesti vakavimmiks ellen ois (täysin sun ansiosta!) heränny ajoissa. Nyt saatiin hyvät ruokintaohjeet pollen mahakipujen hoitoon, ja mun rakas pallero on taas ihan oma ittensä ja selkeesti terve.

  Luulin aina et esim pukittelut ja satulan kans temppuilut johtuu kunnioituksen puutteesta ja "kurinpalautus" auttais, mut nyt kun mahakipuu löyty ratkasu, ei mitään ongelmii enää oo ollu! Et oikeesti kiitän koko sydämestäni ku sait kirjotuksillas avaamaan mun silmät, ja tajuumaan, ettei hevonen turhaa pukittele tai protestoi, vaa taustalla saattaa olla kipuja,

  Ylipäätänsä ainaki oma hevonen on niin miellyttämisenhalunen ja kiltti, et tuntuu pahalta huomata vast nyt et kaikkiin niihi sikailuihin onki ollu syynä kipee vatsa, enkä oo tajunnu sitä vasta kun nyt :( Parempi kuitenki myöhää ku ei milloinkaa, ja taas opittiin uutta! Toivottavasti jatkat vielä pitkään blogin kirjottamista! Saan sulta tosi paljo inspiraatiota, innostat mua kokeilee samantapasii harjotuksii ja jokaseen syvällisempään ajatuspostaukseen voin niin samaistua.

  Oispa sunlaisia hevosenomistajia enemmän! Vaikka en teitä muuten ku blogin kautta tunne, nii Dee on kyllä todella onnekas hevonen kun sai näin ihanan ihmisen itelleen :) Kaikkee hyvää teille, ja viel kiitokset silmieni avaamisesta!

  - Minka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, varmasti koko viisivuotisen bloggailuhistoriani ihanin palaute/kommentti jonka olen saanut, kiitos! <3 Tällaisesta tuli kyllä niin hyvälle mielelle ja mahtavaa aina kuulla, jos mun mietteistä ja jutuista on jollekin ollut apua ja siksihän niitä kirjoitankin! Hienoa, että otit härkää sarvista kiinni ja lähdit tutkimaan hevosesi käyttäytymisen syytä, uskon että sen johdosta harrastaminen on paljon kivempaa, kun tietää hevoskumppanin voivan hyvin!
   Kiitos vielä kaikista ihanista sanoista, tämä sai kyllä minutkin motivoitumaan kirjoittelemaan jatkossakin :) Tsemppiä ja kaikkea hyvää sulle ja hepallesi treeneihin!! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot