torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäisostoksia :)

Tai noh, nämä olen kyllä tilannut aikapäiviä sitten, mutta nyt ne viimein oli tullut ja eilen kipasin hakemaan postista! Yksi huopa ei tullut ollenkaan, vähän harmittaa, kun me tarvitaan todella uusia huopia arkikäyttöön, kun lähes kaikki meidän huovat on joko ostettu ennen kun Dee edes tähän maailmaan syntynyt tai sitten ne on ostettu viimeksi pari vuotta sitten, joten kulunutta ja käytettyä on.

Tällä viikolla ollaan meillä kotona laiteltu vähän pääsiäisjuttuja, on kyllä varsin keväistä :)

Harvemmin esittelen mitään meidän varusteita, ja kun sellaista aina välillä toivotaan, niin ajattelin nyt tehdä tässä suhteessa parannuksen, poiketa linjasta ja näitä ostoksia esitellä hieman. Minulla hirmuisen pitkä ostoslista kaikkea mitä joko itse tarvitsen ja mitä hevonen tarvitsee, ja sitten on näitä houkutuksia, joita me "tarvitaan" ;) Yritän pysyä aina tiukkana, kun tilailen, että tilaan vain sitä käytännöllistä, enkä mitään turhaa - siinä kuitenkaan aina kauhean hyvin onnistumatta, T aina välillä joutuu mulle saarnaamaan, kun häntä koipien välissä myönnän taas tilanneeni jotain... hups. Mutta minkäs sille mahtaa, jos herra hevonen haluaa uuden huovan, niin sillon herra hevonen sen huovan ostaa - ei se kuulu meille muille mitenkään ;D
Tilasin jo vuoden alussa itselleni kahdet Spooksin housut, yhdet siniset polvipaikkaiset ja sitten tätä uutta mallistoa polvipaikkaiset valkoiset kisahousut, koska minulla on ollut kaverini antamat valkoiset housut käytössä tähän asti, kun omia en ole omistanut ja ne ovat olleet todella isot, jolloin muutenkin kun valkoinen aina vähän isontaa, niin reiteni ovat näyttäneet ihan hehtaarileveiltä niissä ja muutenkin ne aina valuu alaspäin kisapäivän edetessä, että lopulta huomaan housunhaaran viistävän polvien korkuudella, heh todella viehättävän näköistä - vyö on auttanut tässä vähän asiaa kyllä :) Kauheasti olen aina unelmoinut Animon housuista ja unelmoin edelleen, mutta nyt tässä asiassa täytyi aika paljon tiukentaan budjettia, kun Dee on sairasteluillaan vienyt ihan törkymäärän muutenkin, joten päädyin sitten Spooksiin. Spooks on merkkinä ollut todella positiivinen kokemus, hintalaatusuhde mielestäni enemmän kuin kohdallaan ja vaatteet ovat istuvia ja tyylikkäitä, ja ihania värejä. 

Nämä housut tilasin koossa xs, vaikka merkistä kerrotaan, että ovat pientä kokoa, että kannattaisi ottaa yhden koon isommat mitä normaalisti käyttää, mutta ainakin omalla kohdallani xs näissä vaatteissa on ollut parempi kuin s -koko. Niin oli myös näiden valkoisten housujen kohdalla, ja olin positiivisesti yllättynyt, että tässä uudessa mallistossa kangas on paljon joustavampaa, kuin aikaisemmassa. Meinaan ne siniset vastaavat ratsihousut, joita olen tässä nyt käyttänyt, ovat olleet paljon jäykemmät ja tuntuu, etteivät ne meinaa muotoutua niin hyvin päälle, mutta näiden valkoisten kohdalla tuntui, että ne istuvat kuin nakutettu heti ensi kokeilulla! Spooksin valkoisille Ricarda -mallisille polvipaikkahousuille oli hintaa 139€.Sitten päästään tähän, ehkä silmiäkin särkevään, siniseen BR:n huopaan, joka on kyllä niin herkkuväri Deen päälle, että oksat pois! Tämä on siis BR:n Event satulahuopa, ja aikaisemmin yhden BR -huovan ostaneena voin kyllä todeta, että joskus halpa voi olla todella hyvä. Tälle huovalle tuli hintaa vajaa 37€, ja aikaisemman huovan tapaan uskallan odottaa, että huopa kestää pesut ja käytön useiden vuosien ajan säilyttäen edelleen värinsä ja muotonsa. Lisäksi huopa on kuitenkin tosi "pehmeä" myös sieltä kanttien puolelta, kun Deellä hinkautuu herkästi karva, jos huopa on liian kova kanttien kohdilta. 

Tämän huovan väri myydään nimellä princess blue ja itselläni oli ainakin pikkaisen vaikeaa tilata juuri se haluamani väri, kun niitä värejä ei ollut missään merkattu oikean huovan kohdalle, joten jouduin erikseen laittamaan kyselyä huovista, että osaan tilata oikean värisen. Tilasin myös toisen huovan, joka olisi ollut väriltään sellainen tumma oranssi, melkein punainen, mutta se nyt sitten ilmeisesti oli loppu valikoimista, kun ei tullut ollenkaan - harmi. Täytyy vielä kysellä, oisko se tulossa sitten joskus myöhemmin ja onko sitä ylipäätään ollenkaan saatavilla.

Jokatapauksessa totesin, että tämä huopa oli niin kaunis Deen päällä, että sopisi ihan kisahuovaksikin... :) I like!Uudet, ja ylipäätään toiset, ohjat ovat olleet hankintalistalla jo ties kuinka pitkään. Koskaan en ole löytänyt samanlaisia leveitä ruskeita laadukkaan oloisia kumiohjia, mitkä minulla on nyt ollut ja samanlaisiin en ole edelleenkään törmännyt. Kuitenkin toiset ohjat on nyt viimeistään hankittava, pelkään, että nuo meidän nykyiset ainoat kuluvat kohta puhki, kun joudun niitä ensinnäkin vaihtelemaan suitsien kesken kokoajan ja onhan ne jo olleet pitkään käytössäkin, aina siitä asti, kun Dee laitettiin 2,5 -vuotiaana satulaan! 

Ollessani ihan äärettömän tyytyväinen meidän Equipen satulaan, päätin sitten kokeilla testausmielessä saman merkin ohjia. Näissä on siis sisäpuolella kumia ja ulkopuoli nahkaa, mikä tekee ohjista vähän siistimmän näköiset, kuin ihan pelkät kumiohjat. Toistaiseksi nämä ohjat ovat vielä kauhean jäykät ja kovat, että täytyy ne muutamaan kertaa rasvata tai öljytä, jos ne siitä sitten lähtisi pehmenemään. Hinta oli näilläkin ohjilla aika kohtuullinen: 38€, ja jos ovat yhtä laadukkaat lopulta, kuin satulat, niin olen tyytyväinen.


Vihdoin saapuivat meidän omat bevel bit -kuolaimet! Sain kuitenkin vähän pettyä, kun avasin paketin, että voi hemmetti näissähän on isommat renkaat, kuin niissä lainassa olevissa kuolaimissa! Kokeilin näitä kuolaimia nyt sitten eilen sileällä, ja en tiedä johtuiko tilanne niistä saakelin jäykistä ohjista vai näistä kuolaimista, mutta toistaiseksi nämä tuntuivat hitaammilta kuolaimilta, kuin se pienirenkainen... Huomasin myös tuossa, kun katselin uudestaan netistä, niin ainakaan samalta myyjältä ei ole näitä pienempirenkaisia kuolaimia edes saatavilla, että toivottavasti nämä nyt sitten olisivat sopivat tai muuten joudutaan taas miettimään jotain muuta vaihtoehtoa estekuolaimeksi. Onneksi nämäkään eivät olleet kalliit, kun tuntuu, että yhtiin kuolaimiinkin voi upota monesti yli sata euroa. Näiden hinta oli kuitenkin vain vajaa 30€, että jos ne eivät nyt ole sitten lopulta sopivat, niin ei ihan niin hirveesti harmita vaikka jäisi käyttämättömiksi. Kiitos kuitenkin Kaisalle, kun olemme saaneet kokeilla teidän kuolaimia ja lainata niitä! :)


Sitten tilasin vielä tällaiset BR:n suojat meille arkikäyttöön esteille ja noin muutenkin. En viitsisi käyttää arkitreeneissä niitä meidän Vereduksen suojia aina, kun ne tietenkin kuluu aina ja olisi kiva, että kisoissa olisi aina siistit kamat. Ja kun toisia jännesuojia meille ei ole, niin näille oli tarvetta. Valkoisen värin valitsin sen takia, kun Deellä on valkoiset sukat, niin on kiva, ettei se valkoinen väri "peity". Vaikka eihän nuo vitivalkoisina tule pysymään :D Suojissa myös BR -merkkiin luotan, Hollannissa Deen treenipaikassa he käyttivät pelkästään tämän merkin suojia kotitreeneissä, joten oletettavasti hinta ja laatu taas kohtaa. Näiden hinta oli vajaa 27€, eli ei haittaa vaikka joskus hajoaisivat tuhannen palasiksi tai ylipäätään kuluisivat... :)

Olin tilannut myös maastosuojiksi BR:n suojasetin, jossa olisi ollut sellaiset vaaleanruskeat suojat joka jalkaan, mutta nekin oli ilmeisesti loppu kokonaan ja niitä ei ole saatavilla enää. Ärsyttävää, kun nettikauppojen sivuilla on tuotteita, joita ei edes oikeasti voi enää tilata. Tämänkin kun olisi tiennyt, niin olisi tilannut sitten tilalle jotain muuta... Mutta eiköhän me päräjätä taas vähän aikaan nyt näillä mitä meillä on!
Tänään ollaan menossa taas Deen kanssa Antille estetreeniin, luvassa on jumppaa, jumppaa ja jumppaa! Dee on yleensä ollut aina jumpan jälkeen taas pitkän aikaa tosi hyvä ratsastaa ja liikkumaan, kun sillä se saa niin hyvin paikkoja avatuksi. Tällä viikolla Dee on liikkunut ihan ookoosti, mutta ei niin hyvin, mitä esimerkiksi vielä viime viikolla. Se on selkeästi ollut vähän "jumissa" noista kokoamisharjoituksista, joten olen nyt pari päviää yrittänyt saada sitä vaan rennoksi ja pitkäksi sekä liikkumaan eteenpäin. 

 Tässä vielä yksi kuva mistä näkee, miten mätsäilee tuo väri :)

Tulevana pääsiäislauantaina ollaan menossa Deen kanssa starttaamaan Tuomarinkylän hyväntekeväisyyskihoihin metrin luokka! Mietin pitkään hyppäänkö metrin vai kympin, mutta kun ei olla nyt startattu vähään aikaan, ja nyt emme olisi voineet startata kuin toisen noista korkeuksista, eikä toista pienempää luokkaa alle. Lisäksi näillä kisoilla meille on merkityksenä vain nyt sen yhden harjoitusstartin saaminen alle ennen varsinaisia kisoja, joten on tärkeätä, että se on tilanteena Deellekin mahdollisimman helppo ja mukava :) On myös kivaa ottaa osaa kisoihin, jossa tuotot ohjataan suoraan uuden Lastensairaalan hyväksi!

11 kommenttia:

 1. Niin hieno tuo huopa,sopii Deelle tosi hvvi!:)

  http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Voi hitsit, olen kuolannut tota samaa huopaa ikuisuuden, juuri tuossa värissä! Ehkä uskallan sen pikkuhiljaa ostaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, oli siellä kyllä paljon muitakin herkkuvärejä :)

   Poista
 3. Tosi ihana toi huopa.♥
  Vois kyllä harkita semmoisen ostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! :) Täytyy itsekin vielä hankkia joku toisen värinen ainakin.

   Poista
 4. Haha, minulla on kamala hevoskamakuume, mutta ei hevosta! Kyttään vain kaikkia ihania juttuja ja mietin, että oi tuollainen olisi kiva. En kuitenkaan uskalla ostaa mitään ihmeellistä vielä varastoon, kun ei tiedä tuleeko hevosella olemaan esim. Cob- vai Full -kokoinen pää... xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla itseasiassa oli jo aika paljon kaikkia varusteita ennen Deen tuloa :D Ja toki siinä oli hyvää aikaa varsajan yli täydentää mahdollisia varusteita. :)

   Poista
 5. Saako kysyä, mistä tilasit nuo tuotteet?

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Paljon noi postimaksut Spooksissa oli? :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot