tiistai 13. toukokuuta 2014

6 -vuotiaiden hevosten Racing Trophy 120/130cm Korpikylässä (Day 2)

Sunnuntaille yritin valmistautua järkevästi. Dee pääsi lauantai-iltana vielä kävelylle, sekä se sai hieronnan ja kaikkea rentouttavaa, kuten syödä vihreää jne, jotta se rentoutuisi mahdollisimman hyvin ekan kisapäivän jälkeen ja olisi hyvillä mielin seuraavanakin päivänä. Deen kanssa on hirmuisen tärkeää se, että se on rento ja tyytyväinen - kun sitä alkaa kiukuttaa tai ärsyttämään asiat, niin sen kanssa on lähes mahdotonta tehdä mitään yhteistyötä...

 Dee tyytyväisenä reissun jälkeen kotona maistelemassa vihreää :)

En jännittänyt tätä toista päivää ihan niin paljon, kuin ensimmäistä. Ehkä sen takia, että me onnistuimme ensimmäisenä päivänä niin hyvin, että tuli sellainen rauhallinen tunne siitä, että me ollaan oikeasti ihan oikeassa paikassa ja oikeassa luokassa kisaamassa muita Suomen hyviä 6 -vuotiaita vastaan. Yritin kuitenkin pitää itseni vireänä, etten ihan totaalisesti rupea löysäilemään. Liika itsevarmuus ei ole hyväksi, vaan sopivassa jännittyneessä mielentilassa ja paineen alla tekee yleensä kaikista parhaan suorituksen.

Kisapaikalle päästyämme jännitys taas vähän nousi ja rataa kävellessä esteet näytti taas ihan hyvän kokoisilta, että turhan pientä ei ollut rakennettu. Perusrata koostui 7 esteestä, sisältäen pysty - pysty -sarjan yhdellä laukka-askeleella. Vaikeammat jutut vesimattoineen ja toisine sarjoineen olisi luvassa uusinnassa. Uskoin, että jos yhtä hyvin mennään, kuin edeltävänä päivänä, suoriudumme perusradalta parista valtavasta okserista huolimatta todella helposti.

Verryttelyssä sain todeta, että Dee oli edeltävää päivää enemmän energinen, se oli verkassa nyt todella kuumissaan ja ei olisi malttanut millään edes välillä kävellä. Kuitenkin hypyt sujui hyvin ja Anttikin totesi, että "ei mitään ongelmaa, ridaat vaan samalla tavalla kuin eilen". Olo oli jännittynyt, mutta hyvä kun siirryin odottamaan ulos verkkamaneesista omaa vuoroamme.

Kun saimme lähtöluvan olin kuitenkin jostain hemmetin syystä ihan jossain muissa aatoksissa. Dee tuntui aavistuksen kuumemmalta kuin edeltävän päivänä ja mietin vielä siinä lähestyessä ensimmäistä estettä, että pitäisikö mun antaa sille lisää tilaa kaulalle, että en kädellä vaan paineista sitä yhtään likaa, kunnes huomasinkin, että voi hitto se eka este onkin jo tossa! Noh siitä pystystä mentiin jollain tyylillä yli, suoralla linjalla jatkettiin okserille, jolle en totaalisesti ratsastanut yhtään, katselin vaan kun este lähestyy - eli jostain kumman syystä lamaannuin. Siitäkin Dee taisteli yli yksinään. Kakkosen jälkeen yritin "ryhdistäytyä" ja aloin nyppimään ennen isoa kolmantena esteenä olevaan okseria hevosta taaksepäin ja tultiin niin pohjaan, että siinä olisi ollut Deellä ihan täysi oikeus sanoa, että en hyppää... Noh se urhoollisesti lähti kuitenkin hyppyyn voimakkaasti ylöspäin ja vielä yritti selviytyä takapuomin yli, mutta koska hyppy suuntautui niin ylös, ettei se oikein edennyt, niin takapuomille tultiin sitten oikein lahjakkaasti itse menettäen hetkellisesti tasapainonkin hypyssä... Rytmi oli siis ihan hukassa - höh.
Kolmosen jälkeen sitten kiukustuin itselleni, kuinka huonosti lähdin ratsastamaan tätä rataa ja loppu meni ihan kivasti, ainoastaan vielä viimeiselle esteelle tultiin vähän pohjaan. En selkeästi osaa ratsastaa tällaisissa tilanteissa hevosta pohkeella eteenpäin päästäkseni hyvään paikkaan, kun on niin tottunut, että sitä saa aina jarruttaa enemmän. Perusradalta siis yhdestä pudotuksesta 4 virhepistettä tuloksena toiselta päivältä.


Radan jälkeen hävetti ja ärsytti aika kovasti oma toiminta. Mitä oikein jäädyin viime hetkellä?! Kaikkihan oli mennyt verkassakin kivasti? Noh, jokatapauksessa, kun sitä rytmiä ei ole alusta asti niin siihen rytmiin pääseminen on todella vaikeeta. Antti sanoi kuitenkin, että se oli ihan ok rata ja en saa liikaa jäädä nyt miettimään tuota alkua, kuitenkin edellinen päivä oli suoranainen jättipotti ja tämäkin startti vasta toinen meille tällä tasolla. Lisäksi emme ole treeneissä kauheasti vielä ehtineet tällä korkeudella ratatreeniä suorittamaan, joten saattaa olla itsellenikin hiukan rutiinin puutetta.


 Noh oli miten oli, videolla tuo kaikki ei näytä niin kauhealta ja olen kaikekseltaan viikonloppuun tosi tyytyväinen, vaikka kaivertaahan tuo oma mogailu ja virhepisteitä olisi voinut tulla aika paljon lisää, jos ei olisi noin itsevarmaa hevosta alla! Dee on kyllä luonteeltaan sellainen taistelija, että olen niin ylpeä siitä ja tyytyväinen sen suorittamiseen!

Mutta näistä virheistähän sitä opitaan ja kokonaisuudessaan tämän Korpikylän kisan jälkeen olemme todella hyvillä mielin jatkamassa kautta eteenpäin. Seuraavat kisat ja racing -startit ovatkin sitten Ypäjä Jumping -viikonlopulla parin viikon päästä. Nyt tämän viikon Dee saa taas vähän kevyempää ja taukoa hyppytreeneistä ja Ypäjä-viikolla sitten taas viimeistellään se estetreeneissä alkuviikosta.

4 kommenttia:

 1. Aivan kuten itsekin sanoit, loppurata näytti oikein hyvältä :) Kyllä tuo tuosta vielä paranee ja paljon kuhan saatte rutiinia tältä tasolta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olihan tämä tosi hyvä alku meille, en uskaltanut odottaa tällaista tulosta tältä viikonlopulta! Ja aina hyvä, että jää itselleen sellainen fiilis, että täytyy taas skarpata ja parantaa, silloin voi kehittyä! Tietty tuollaiset turhat virheet ja jäätymiset vähän harmittaa, kaikenlaisia tilanteita on kuitenkin treeneissä harjoiteltu, mutta kisatilanne on aina kisatilanne. :)

   Poista
 2. Eipä tuo nyt niin kamalaa ollut. Ei voi mitenkään olettaa että olisit koko ajan täydellinen, kun teillä ei ole vielä niin paljon kokemusta tuolta tasolta. Dee on ihana! Niin rohkea ja itsevarma, sitä ei ainakaan videon perusteella haitannut yhtään mikään tuossa radalla, päinvastoin näyttää siltä että JEE esteitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee olikin just sen oloinen, että "anna mä mami hoidan tän homman, kun sä et selkeesti oo ihan kartalla" :D On se kyllä niin ihana hevonen, ja siitä näkee ja tuntee sinne selkään, että se rakastaa tuota ja se selkeästi innostuu tekemään parhaansa etenkin kisoissa! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot