torstai 22. toukokuuta 2014

Sekalaisia kesäkuulumisia

Viikon tauko bloggailusta teki ihan hyvää. En kyllä mitenkään tietoisesti ole ollut kirjoittamatta, vaan nyt on ollut niin paljon kaikkea, ettei ole jaksanut tai kerennyt samalla tavlla pyöriä koneella ja antaa aikaa blogille. Nyt on sitten luvassa vähän päivitystä kuulumisien muodossa, enemmän kuvia kuin tekstiä mutta kuitenkin :)

 Kuvituksena toimii pääasiassa tänään otetut kuvat Iita -tamman kotoa, kun kävin ratsastamassa pari ponia. Tässä Deen tuorein söpö pikkuveikka "Pommi" nauttimassa jo kesälaitumista :)


Deetä olen tämän viikon valmistellut tulevaa Ypäjän kisaviikonloppua varten ja se on ollut ihan super hyvä ratsastaa nyt kokoajan! Ainoa mikä vähän mieltä alentaa, niin se on Korpikylän kisojen jälkeen taas kuivahtanut olemukseltaan, joten olen sitä yrittänyt syötellä tuoreella vihreällä ja muuta ylimääräistä, ettei nyt ihan vedä itseään taas laihempaan kuntoon.  Tänään vasta aloitin Ekygardin syötön, vaikka mun piti aloittaa se jo ennen ekoja kisastartteja - huoh... Noh pääasia on, että hevonen tuntuu hyvältä ja on hirmuisen hyvän tuulinen kaikenaikaa, ehkä tämä tästä. Tuntuu, että meidän tallin heinäkään ei ole kauhean hyvää, niin sellaista on tuskallista paikkailla - meillä menee jo ylimääräiseen ruokintaan kuukaudessa nyt n. 200€, ja nyt tuon Ekygardin syötön aloitettua vielä enemmän - huh.Mutta treenit ovat siis menneet hyvin, viime lauantaina oli koulutreenit, ja Dee oli jo paljon parempi kuin edeltävänä kertana, jolloin sillä oli vähän selkä jumissa. Nyt se oli paljon paremmin taipuisa molempiin suuntiin ja liikkui ihan kivasti. Ainoastaan nyt täytyy taas vaan keskittyä entistä enemmän siihen, että ratsastan hevosta vielä enemmän jalalla. Deen kanssa se on välillä hankalaa, kun se liikkuu niin paljon itsellään eteenpäin, että monesti sitä huomaamatta ajautuu siihen, että jalka on irti ja vaikka hevonen sinällään liikkuu kyllä reippaasti eteenpäin - se ei kuitenkaan ole pohkeen edessä.

Samaa teemaa jatkettiin Antin viimeistelytreeneissä eilen. Tehtiin sellaista helppoa ja mukavaa "hyvänmielen" -rataa ja keskityttiin siihen, että tuon hevosta rohkeammin jalalla esteelle. Dee oli jo tiistaina tuntunut itsenäisessä sileäntyöskentelyssä hirmuisen voimakkaalta takaosastaan ja nyt treeneissä hypyissä sen huomasi todella! Pari kertaa meinasi olla kuski tippumassa kesken matkan alas, kun herra päätti pikku metrin radalla varmuuden vuoksi käydä puoli metriä ylempänä... Päätettiin, ettei nosteta metristä isommaksi, kun se ylihyppäs noitakin jo niin paljon. Pääasiahan nyt tässä vaiheessa enää on, että säilytetään itsevarmuus ja sujuvuus, ja että tekeminen on helppoa ja mukavaa.

Alla pari pätkää hypyistä videolla, ensimmäisessä tultiin yksittäinen linja kertaalleen ja toisessa videossa näkyy sitten rata kokonaisuudessa jota menimme.
Muuten viikon sisään on mahtunut Kertun kanssa lyhyttä estetreeniä kotikentällä. Kertulla oli menossa sellainen hulivili -päivä, että keskittyminen oli ihan hukassa ja moni lähestyminenkin meni ihan pieleen, kun oli täysi työ saada hevosen ajatukset lähestyvään esteeseen ja sitten vielä sen jälkeen odottamaan sitä, eikä rynniä ihan mistä sattuu. Ei ollut mikään onnistunein kerta Kertun kanssa, aikaisemmin sen kanssa onkin ollut mukavaa ja helppoa kaikki, mutta niin se on kun kuntoa tulee lisää ja omia mielipiteitä sen myötä, niin täytyy sitä vähän testata. Kaikekseltaan Kerttu kuitenkin on äärettömän leppoisa ja helpon oloinen nuori, ja pieni pilke silmäkulmassa ei ainakaan minun mielestäni hevosessa ole koskaan paha asia ;)

Kertun ja Deen ohella on ollut taas kiva ratsastaa paljon muitakin hevosia ja poneja, viime viikolla ja tänään mm. welsh mounti Mimmillä ja tänään samalla reissulla kävin vielä 3 -vuotiaan Risto ponin kanssa ottamassa kaikki askellajit läpi. Pikkaisen oli Ristolla tällä kertaa tammat enemmän mielessä, kuin keskittyminen töihin, mutta pienen muistuttelun jälkeen alkoi sielläkin ohjaustehosteet toimimaan paremmin ja ylipäätään liikkuminen eteenpäin ratsastajan haluamaan suuntaan alkoi onnistumaan. Deen kanssa opin sen, että orien kanssa pitää tällaiset asiat aika nopeasti pistää ratsutuksen alkuvaihdeiden jälkeen selväksi, sillä myöhemmässä vaiheessa voi tulla vaikeuksia esimerkiksi verryttelyissä ja muualla yleisillä paikoilla vieraiden hevosten seassa, jos ne ovat saaneet kotona seilailla pikkaisen oman mielen mukaan ja muutenkin, että sillon kun tehdään töitä niin keskitytään täysillä siihen.

Mimmi viime viikolla

Ja Mimmi tänään :)Risto

Loppuun pitää vielä laitella lisää kuvia mm. tuosta Risto -ponin ja Iita -tamman viime vuoden rakkauden tuloksesta eli tämän keväisestä vauvasta ratsuponi-ori "Pommista". Aika vekara täytyy sanoa, kokoajan kiusaamassa muita :D Ja kesäisistä kuvista puheenollen, aika ihanaa, että nämä kunnolliset kesäkelit myös ovat viimein saapuneet! Kesä on vaan niin vuoden parasta aikaa!

Olen ihan satavarma, että mulla on jossain tällainen ihan samanlainen kuva Deestä pienenä x) <3

Aika jytky varsa täytyy sanoa, vieressä meinaan ratsastamani 5 -vuotias Mimmi welshi!

Iita hautoo salaisuutta, onko tiine vai ei? Se saadaan tietää ensi viikolla!Mutta nyt täytyykin alkaa jo miettimään pakkailuja ja muuta, huomenna lähdetään ajelemaan illan suussa kohti Ypäjää ja lauantaina sekä sunnuntaina on taas edessä Racing -koitokset! Vähän jännittää jo, mutta Dee tuntuu olevan iskussa, joten pitäkää peukkuja! :)

6 kommenttia:

 1. Voi että miten ihania polleja. Toi Ristohan on aivan mainio ja miten upea pikkuinen varsa. Joskus toivoisin olevani lyhyempi ihan vain sen takia, että pääsisin hurjastelemaan eri poneilla ympäri maita ja mantuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risto ihan älyttömän hieno ja se on vasta kolme ja silti menee kuin vanha tekijä :D Joskus nuorempana harmittelin, kun jäin niin lyhyeksi, mutta kyllä nykypäivänä sitä osaa arvostaa tällaisissa ponijutuissa :)

   Poista
 2. Tällaiset ihanat varsakuvat pitäisi olla aivan kiellettyjä. Tässähän alkaa tulemaan varsakuume kun näitä katsoo :)

  VastaaPoista
 3. Tällaiset ihanat varsakuvat pitäisi olla aivan kiellettyjä julkaista. Tässähän tulee aivan varsakuume kun näitä katsoo :)

  VastaaPoista
 4. Tosi sulosia hevosia! :) Dee meni todella nätisti rataa!

  VastaaPoista
 5. Voi ei, tällaiset kuvat vaan pahentaa varsakuumetta! :D Ihana pikkuinen, ja hienosti menee Deekin!

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot