keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Deen viikko-ohjelma

Tällä viikolla ensimäiset arkipäivät ovat olleet torstain Hattel Horse @ Forsten-Pentti -kisoihin valmistautumista, jossa käymme pitkästä aikaa ottamassa vähän vauhtia ja rutiinia pienemmiltä radoilta. Dee on aika nopeasti noussut tänä keväänä ikäluokkansa tasolle ja suorittanut siellä jopa erinomaisesti, joten haluan nyt tähän väliin sille jotain helpompaa, jotta sen itseluottamus pysyy kisatilanteissakin - eli luokkavalintoina meillä on torstaina nuorille hevosille avoimet 100cm ja 110cm, joista jommasta kummasta hyväksytyn tuloksen saatuamme hyppäämme vielä extrana sunnuntaina nuorten hevosten finaali -luokan 115cm korkeudella.

Viime viikon sileäntreeniä, jossa tein pieniä pätkiä kokoamista ja taas askeleen pidennystä, Dee oli todella mageen tuntuinen ajoittain - huomaa, että sille on tullut ihan suunnattomasti lisää voimaa tämän kevään aikana! :)Sunnuntaina kolmen tunnin maaston jälkeen päätin ohjasajaa Deen maanantaina. Tiistaina oli luvassa viimeistelytreeniä Antin silmien alla, joten halusin sille yhden "ratsuttoman päivän" ja ohjasajossa pystyn sitä kuitenkin kivasti treenaamaan kaikissa askellajeissa yhtä lailla - ohjasajo on vaan niin super treenimuoto! Teetätin Deelle paljon siirtymisiä ravissa ja laukassa askellajien sisällä, ja lyhyt treenipätkä oli todella intensiivinen ja tehokas. Dee toimi oikein kivasti, eikä vaikuttanut olevan mitenkään erikoisen väsähtänyt maastoreissustamme.Tässä näkyy hyvin se hetki, kun kokoo vähän, takaosa laskeutuu ja tulee enemmän vielä alle. Kovin pitkiä pätkiä se Dee ei vielä tietenkään jaksa.

Sitten välillä venytetään

Välillä alkoi tulla jo aika hienojakin askelia eteenpäin lähettäessä :)
Tiistaina olikin sitten Antin silmien alla viimeistelytreeniä. Tästä reissusta ei ole materiaalia, kun lähdin Dexterin kanssa kahden matkaan. Tehtiin pienillä esteillä tekniikkatyyppistä harjoittelua, kaarevia linjoja paljon. Dee oli todella hyvin kuulolla, ja vastasi pidätteeseen hyvin, unohdin vain itse ratsastaa taas riittävästi jalalla ja sitten kun ratsastin, niin tuntui kuin Dee olisi vähän hämmentynyt toiminnastani. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että meillä on vähän kokeilu päällä, että millä säädöillä nyt pitäisi mennä. Dee on itsekin tottunut siihen, että jalka on lähellä, mutta en sitä niin paljon käytä, kun aikaisemmin vielä talvella se suorastaan räjähti käsiin jalasta. Nyt kun tilanne on toinen ja kehitystäkin tapahtunut, pitäisi itse uskaltaa sitä jalkaa vaan käyttää, mutta kun käytän, niin Dee jännittyy vähän. Voi toki olla, että sillä on vieläkin muistissa vatsassa oleva kipu, minkä vuoksi se alunprin jalasta on niin paljon ottanut raivareita... Nyt vaan kuitenkin pitäisi löytää se moodi, missä ajatus on enemmän eteenpäin, ei lujempaa, mutta niin, että ratsastan enemmän jalalla ja istunnalla, kuin kädellä. Tästä syystäkin on erittäin hyvä käydä ottamassa pikkuradoilta taas rutiinia ja ratavarmuutta, kun ei tarvitse niin paljon miettiä sitä korkeutta, vaan saa lasketella vähän rennommin.

Loppuun otettiin toisenlaista radan pätkää vähän korotettuna, ja Dee hyppäsi yhdelle 120cm okserille sellaisia loikkia, että joka kerta olin irti satulasta ja sinkoamassa jonnekin toiseen ilmansuuntaan siitä hypyn voimasta... en meinannut pysyä kyydissä, vaikka aina tultiin hyvään paikkaan ja oikein keskityin siihen, että yläkroppa on pystyssä ja paino jalustimilla, niin Dee vaan lähti siihen hyppyyn jotenkin niin voimakkaasti, että en vaan tajua :D Hepalla alkaa ihan tosissaan olla siellä takapäässä voimaa!

Dexterin kanssa liikenteessä kahdestaan, hyvin meni - ihan kuin se aina tietäisi, että nyt täytyy käyttäytyä :)

Tänään päätin lähteä vaan rentouttavalle maastoköpöttelylle Deen kanssa, se on tehnyt niin paljon duunia ja liikkunut hyvin, että nyt on hyvä hetki vain rentoutua ja saada hyvä mieli ennen huomisia startteja. Tunti meillä meni taas samoillessa, suurimmaksi osaksi käyntiä, mutta pari rauhallista ja irroittavaa ravi- ja laukkapätkääkin otettiin, katsotaan oliko tällainen edellispäivän valmistelu vähän liiankin rento tälle energiatapaukselle. En kuitenkaan halua sen olevan yhtään uuvutettu huomiselle, koska kaksi luokkaa on poikkeuksellisesti tulossa ja aikataulujen mukaan aika pitkä päivä näin yleensäkin.

Huomenna lähdetään hakemaan siis rentoja hyvänmielen ratoja, toivottavasti tulee hyvä päivä :) Ja sen jälkeen pidetään vaan rento vire yllä ja käydään vielä sunnuntaina hyppäämässä nuorten hevosten finaali -luokka.

2 kommenttia:

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot