maanantai 23. kesäkuuta 2014

HeWi Este-Jussi Helsinki 110cm

Eilen sunnuntaina olimme siis tutussa Tuomarinkylässä kilpailemassa Este-Jusseissa. Itse olen kilpaillut näissä kilpailuissa ensimmäisen kerran vuonna 2006, ja sen jälkeen aina sen mukaan jos on ollut ratsu käytettävissä ja aina ollut todella hyvin järjestetyt kisat, ei voi moittia. Tuomarinkartanon ympäristö on myös todella ihanteellinen kisojen järjestämiselle, ja plussana lyhyt kisamatka meille, niin eipä paljon enempää voi toivoa... paitsi hyvää säätä, mistä nyt tänä vuonna emme toiveikkuudesta huolimatta saaneetkaan nauttia vaan taas meni kisareissu varsin vetiseksi :D Kyllähän tuollainen jatkuva tasainen sade, minkä juuri 110cm luokan ajaksi saimme pikkaisen latistaa sitä tunnelmaa ja siinä ensimmäisen kerran tuntiessa veden menneen läpi vaatteista sitä miettii, että oisko pitänyt sittenkin harrastaa vaikka keilaamista? Siihen päälle vielä muutenkin surullinen ja alamaissa oleva mieliala koko päivälle niin "avot" - ajattelin jo olla lähtemättä koko kisoihin, olin varma, että tällä fiiliksellä ei tulla hyvin ratsastamaan!

Mutta jotenkin sitten kokosin itseni ja lähdettiin matkaan, tämä on kuitenkin sitä mitä eniten nyt haluan tehdä, joten kyllä tsemppaaminen tekemään kannattaa. Kivaa oli, että sateesta huolimatta kisoihin tuli katsomaan ja auttamaan meidän tallillasia - kiitos teille, pelkästään se henkinen tuki ja läsnäolo on todella hienoa saada! :)

© Amanda Nerola

Meidän 110cm alueluokassa oli todella paljon lähtijöitä, yli 50, ja olimme Deen kanssa luokan loppupuolella vasta vuorossa, joten ehdin hyvin katsomaan ensimmäiset melkein 20 ratsukkoa, kunnes laitettiin hevonen kuntoon ja kävelytettiin se.
Verryttelyssä Dee kävi ihan super kuumana. Harmi, kun se ehti olla jo alkukaudesta aika rauhallisen oloinen verkassa, nyt se ei meinaa rauhoittua ollenkaan. Kävelemisen yrittäminen oli lähes toivotonta, kun odottelin hyppyjen jälkeen vain omaa vuoroani ja kuulutusta siitä, että voisin valmistautua ja ottaa sen viimeisen hypyn ennen radalle suuntausta, mutta kun jaksoin jutella Deelle rauhallisesti, niin se jopa hetkeksi tuntui rauhoittuvan. Verryttelyhypyissä Dee hyppäsi taas useimmiten vähän ylihypäten, mutta tällä kertaa aikamoisen innolla, eikä tuntunut yhtään epäröivän. Paikat osuivat taas aika kivasti joka hypylle, joten siinä mielessä oli ihan ok fiilikset lähteä radalle.

© Amanda Nerola

Olin jo ajatellut, että jos uusintaan päästään, niin yritän taas antaa laukata vähän enemmän eteenpäin siellä missä voin, jotta vähän aikaa vastaan mentäisiin. Ja uusintaan päästiinkin! Perusradan ekalle tuli taas vähän laaka hyppy, jossa tuli iso kolaus, mutta puomi ei tippunut. Laskeuduttiin myös väärässä laukassa esteeltä alas ja yritin sitä vaihtaa ekassa kaarteessa, mutta annoin asian olla kun laukka ei lähtenyt sujuvasti vaihtumaan etten pilaa hyvää rytmiä, johon olimme päässeet. Muuten Dee hyppäsikin terävästi ja oli varovainen tämän jälkeen loppuradan. Itse ratsastin jotenkin tosi huonosti, en keskittynyt, joten esimerkiksi pystyltä 22m linja sarjalle vaan laukattiin pitkänä ja ihan a -osan juureen. Eikä siinä mitään, että teen tuollaisen mogan yhden kerran, mutta sama linja oli uusinnassa ja AIVAN samalla tavalla törötellen juureen! Voi perkule otti minä ja oma ratsastus päähän!

Dee sen sijaan tuntui ihan äärettömän itsevarmalta, ei yhtään kytännyt mitään tai hidastanut kohti estettä, mitä se on nyt Ypäjällä ja sen jälkeen vähän tupannut tekemään! Hyvä, että meistä aina se toinen osapuoli edes hoitaa homman kotiin ;D Ja hyvä, ettei nyt mitään ihan tosi huonoja ponnistuspaikkoja tullut kertaakaan, että paikat olivat vielä ihan säädyllisiä suurimmaksi osaksi. Toki ehkä ratatempoa olisi voinut perusradalla ottaa vähän pienemmäksi noin yleisestikin, Dee pääsi nyt isolla kentällä vähän turhan paljon laukkailemaan pitkänä. Enemmän huolellisuutta siis omaan ratsastukseen. Mutta pääasia on nyt se, että se tosiaan tuntuu taas super innokkaalta, eikä turhaan jännitä :)

Videossa on yhdellä linjalla pieni "tauko", kun kamera lakkasi vain hetkeksi toimimasta, eli kaksi hyppyä - kapea pysty, 26m, okseri - jäi videolta pois.Lopulta 0 - 0 tuloksella sijalle 7 runsaslukuisessa luokassa ja homma kaikekseltaan tuntui kuitenkin taas tosi helpolta, vaikka oma ajatukset ja sen myötä ratsastus oli vähän mitä oli. Deehen olen nyt todella tyytyväinen ja kiva lähteä taas hyppää isompaa Racingiä, kun on saatu vähän hevosen itsevarmuutta nostettua korkealle! Seuraavat startit tosiaan ensi viikonloppuna Salossa 6 -vuotiaiden sarjaa hypäten!


17 kommenttia:

 1. Onnea hyvästä sijoituksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sijoitus oli tosi kiva saada nuorella hevosella tällaisessa luokassa! :)

   Poista
 2. Mahtavaa, onnea sijoituksesta! :)

  VastaaPoista
 3. Oi super hienot te! Dee vaan on niiin upean näköinen, paljon onnea!:)Pisti muuten silmään että sulla on tosi kivan näköinen takki, mistä oot hankkinut, vai onko joku seura takki tmv? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! :) Toi takki on itseasiassa ostettu Pori Jazzeilta, hyvä perustakki ratsastuksessa, joka pitää jonkin verran vettä :D

   Poista
 4. Onnea ! Ootte kyllä niin upee pari ! Et voi olla muutaku ylpee ittestäs ja hevosestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tulipa hyvä mieli kommentistasi! :')

   Poista
 5. Onnea hyvästä suorituksesta ! Ihana toi Deen ilme koko radan läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli nyt niin tosissaan menossa :D Kiitos paljon!

   Poista
 6. Onnee noin hyvästä sijotuksesta, ootte hyvä pari! :)

  VastaaPoista
 7. Hienosti menitte, taas kerran! =)

  VastaaPoista
 8. Loistomenoa, onnea hienosta radasta ja sijoituksesta! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille onnitteluista, hyvä fiilis, toivottavasti sama meno jatkuu! :)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea sijoituksesta! Hienolta näytti meno ja on se D vaan niin hieno hevonen - voit olla kyllä erittäin ylpeä kaikesta työstä miten olet sen kanssa tehnyt :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot