maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kemiön jälkitunnelmat Nyt kun mietin kaikkia kisoja, joihin olemme osallistuneet tämän kauden aikana tähän mennessä, niin on niistä toki jokainen ollut omanlaisensa ja poikkeuksetta jokaiset kisat ovat olleet puitteiltaan hienosti järjestetyt - olen viihtynyt.

Mutta täytyy sanoa, että Kemiö nurmikenttineen on ihan ainutlaatuinen kisaympäristö Suomessa. Tosi harmi, että kisaajia ei ilmeisesti kansallisiin kisoihin ainakaan saatu riittävästi ja tuntuu, että Kemiö kisapaikkana on ollut muinakin vuosina vähän sellainen "epäonnen" kisapaikka runsaiden sateiden takia, mutta jotenkin sitä toivoo, että kisat Kemiössä järjestettäisiin jatkossakin kaikista vaikeuksista huolimatta ja se saavuttaisi sellaisen suuren kisatapahtuman imagon. Mielestäni pelkästään tuo vaihtelevamaastoinen nurmikenttä luo arvokasta kokemusta suomalaisille esteratsukoille, joten toivotaan, että kisapaikkana Kemiö säilyy tulevinakin vuosina kilpailukalenterissa! Tänä vuonna säät salli, lukuunottamatta sunnuntain ihan viimeistä luokkaa, jossa ilmeisesti ukkoskuuro pyyhkäisi alueen yli. Me oltiin jo siinä vaiheessa kotimatkalla ja saatiin oma osamme tästä ihanasta vaihtelevasta Suomen säästä.

Sääolosuhteille ei vaan voi mitään, ja tänä vuonna on saanut moni muu kisajärjestäjä kirota jatkuvaa sadetta, ja näin kisaajanakin voin ihan rehellisesti sanoa, että onhan siinä kisainto koetuksella, kun ennen kun on edes hevosen selkään päässyt on jo yltäpäätä läpimärkä vaatteissaan, ja kaikki se kura ja pohjien kanssa tulevat ongelmat liiallisesta vesimäärästä ja saa alkaa miettimään turvallisuusasioita, startatako vaiko ei.

Itse olen tosi tarkka pohjista joilla hyppään, mutta silti jokaisen kisapaikan pohja on omanlaisensa ja se pitää ottaa huomioon siinä omassa ratsastuksessa. Tänä vuonna ainakin Kemiön nurmi oli loistavassa kunnossa!Järjestelyt toimivat moitteettomasti. Verryttelystä iso plussa, verryttelyalue oli iso ja tilava, mikä on enemmän kuin ihanaa meidän kohdalla, kun hevonen ahdistuu todella ahtaissa verkoissa. Estekalusto oli ihan mahtava, niihin oli todella panostettu ja kaikki erikoisesteet ja niihin painottuvat kilpailuluokat olivat hyvä lisä. Vielä kun pääsisi oikeasti joskus vaikka valmentautumaan ja treenaamaan kunnolla tällaisia esteitä - mielessä on käynyt entistä voimakkaammin ajatus siitä, että meidän täytyy Deen kanssa käydä kenttätreeneissä syksyllä, jotta mitkään erikoiset esteet eivät olisi mikään uusi juttu. Me kun ollaan esimerkiksi koko viime talvi treenattu hyvin tavallisilla ja pelkistetyillä puomiesteillä. Seuraavaa kautta varten haluan Deen olevan oikeasti valmisteltu näiltä osin hyvin, täytyy myös pitkää vettä päästä harjoittelemaan.

Tästä päästäänkin siihen ajatukseen, että voisi olla ihan harkitsemisen arvoinen ajatus järjestää Kemiössä vaikka kisoja edeltävällä viikolla jonkinlainen "valmennusviikonloppu", jonkun pätevän valmentajan/valmentajien johdolla (kuten Evitskogissa kesäkuussa järjestettiin), jotta ratsukot oikeasti pääsisivät vähän enemmän keräämään kokemusta erilaisesta kisa-areenasta ja näinollen kisatilanteessa suoritukset paranisivat, kun tällainen alue ei olisi enää niin uusi ja haastava juttu.Radat oli rakennettu tosi kivasti. Itseäni harmittaa kovasti, ettei päästy Racing -luokissa toisena päivänä suorittamaan sitä koko rataa. Vaikka se oli haastava ja pitkä, niin se oli kutkuttavan houkutteleva ja olisi testannut todella sitä ratsukon yhteistyötä. Tottakai noin iso alue antaa enemmän vaihtoehtoja ja tilaa erilaisille rataratkaisuille, mitä aika harvassa kisapaikassa pääsee toteuttamaan. Kemiössä ratamestarina toimi Johanna Mikkola, joka nähtiin mm. Hippolan klinikassa valmentamassa bloggaajia alkukesästä ja täytyy sanoa, että pidän hänen suunnittelemistaan radoista. Niissä on aina jokin järkevä ajatus ja ne ovat opettavaisia.


Kaikenkaikkiaan, vaikka omat suoritukset eivät ihan nappiin menneetkään, olen tyytyväinen koko viikonloppuun kisana ja jos ensi vuonna kisakalusto vaan on siinä kunnossa, niin Kemiö kuuluu kisakalenteriin ehdottomasti!


*Kemiön kisareissun kaikki tekstit yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

6 kommenttia:

 1. Kannatetaan tuota Kemiön treenitapahtumaa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, voisi olla tilausta tällaiselle enemmänkin!

   Poista
 2. Ootko tulossa Hankoon minään päivänä? Oon sun blogin suuuri fani ja ois kiva nähä teidät joskus livenä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, ei kyllä valitettavasti olla tulossa Hankoon - Dee tarvitsee huilitaukoa tähän väliin ja itsekin lomailen juuri Hangon aikoihin. Seuraavat kisat ovat meillä Lappeenrannassa elokuun toisella viikolla. :)

   Poista
 3. Hyvä idea tuo treenitapahtuma!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Metsämäessä kai Nevala on pitänyt jonkunlaista treeniä kerran kesässä, mutta itse voisin jopa mielellään jättää vaikka jonkun kisaviikonlopun välistä tällaisen esim monipäiväisen treenin tieltä.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot