sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kemiön ProHay Tulevat Tähdet Racing Trophy sunnuntain RADANKÄVELY

Tänään ei ollu meidän päivä, eli sanotaanko näin, että pienoista turnausväsymystä oli havaittavissa hevosessa, mutta etenkin kuskissa. Tässä kuitenkin tämän päivän Racing Trophy rata, joka ei muhkeudellaan kyllä jäänyt kakkoseksi edellisen päivän radalle. Sen lisäksi rata oli PITKÄ! Siis käytännössä koko Kemiön kisakenttä käytettiin kokonaan hyödyksi, eli esteitä toki oli se normimäärä, mitä perusrataan ja uusintaan tulee, mutta sitä laukkaamista oli paljon. Ja ei niitä tehtäviäkään uupunut.

1.
Radan ykkösesteenä oli verryttelyn läheisyydessä oleva normaali okseri, jonka jälkeen rataa jatkettiin kaartaen U -muotoisen kaarron oikealle. 

2.
Isompi "linnake"pysty, jonka takana näkyy kolmoseste kaartaen vähän vasemmalle. Etäisyys oli jo sen verran pitkä, että meinasin ottaa vaan hyvin kaarteessa tilaa ja hakea uutta lähestymistä sinne kakkosen jälkeen. 

3.
Riemunkirjava muhkea okseri ylämäkeen, josta suhteutettu väli neloselle. 

4.
Suoran linjan jälkimmäinen este, pienempi pystyeste, jonka jälkeen jatkettiin jälleen loivasti vasemmalle. 

5.
Porttipysty yksittäisenä jo lähestulkoon toisessa päässä nurmi-aluetta, mistä rata lähti alunperin liikkeelle. Tämän jälkeen jatkettiin kaartaen takaisin päin verryttelyn päätyä kohti. 

6.
Iso ja muhkea okseri, tämä näytti jo omaan silmäänikin aika valtavalta! Sinisten johteiden lisäksi alla vesimatto. 

7a.
Ison okserin jälkeen loivasti oikealle, josta maa lähti taas viettämään alamäkeen ja kohti radan pysty-okseri -sarjaestettä. Väli oli tilava yksi laukka-askel. 

7b.
Sarjan b -osan okseri, jonka jälkeen taas U -käännös kohti ylämäkeä. 

8.
Perusradan viimeinen este, normaali pysty. 

9.
Uusinnan ensimmäisenä esteenä toimi perusradan viimeiseltä loivasti oikealle kaartaen samainen okseri, jolle meille edeltävänä päivänä tuli yksi kielto. Sivuilla pelokkeina siniset pyöreät vesimatot lisänä. 

10a.
Okserilta aavistuksen oikealle ja "kiltimpi" pysty-pysty -sarja, jossa väli kaksi laukka-askelta.

 10b.
Sarjan jälkeen rata jatkui kaartaen vasemmalle.
11.
Taas ollaan päästy takaisin kauimmaiseen päähän nurmikentällä. Tässä kohtaa hevoselta testataan jo oikeasti kuntoa, sillä este numero 11 iso oli trippeli , josta suhteutettu väli suoralla linjalla kookkaan puoleiselle okserille.

12.
Linjan okseri, josta jatkettiin vielä silmukkamainen käännös koko radan viimeiselle esteelle. 

13.
Radan viimeinen este pysty porkkanajohtein ja tämän jälkeen oli maalissa toisesta vaiheesta.

Mielestäni erittäin haastava rata, ja nyt kyllä pisti jo miettimään, että miksi kaikilla ikäluokilla on tässä Racing -sarjassa aina sama rata? 7 -vuotiaalla hevosella on oletettavasti jo aika paljon kovempi kunto ja kokemus suorittamaan vastaavan pituista ja haasteista rataa, kuin mitä taas viisivuotiailla hevosilla, joilla hyvässä lykyssä on edeltävältä kaudelta muutamia noviisiratoja alla. En ole ammattilainen, mutta minua on koko kauden ajan mietityttänyt, olisiko tässä jotain uudistettavaa nuorten hevosten luokissa... Koska mielestäni estekorkeus ei ole enää näissä kisoissa se oleellisin tasoero, vaan ne tehtävät, jotka pitäisi palvella rakentamaan nuoria hevosia kohti isompia ratoja. Eikai kenenkään tavoite nuoren hevosensa kanssa ole näissä nuorten luokissa pitkällä tähtäimellä?
Meillä tosiaan matka tyssäsi jo ennen aikojaan, mutta se nyt olisi tyssännyt tänään ihan minkätasoiselle radalle tahansa. Päivän kunto, eikä vireys ollut lähelläkään normaalia, mutta siitä sitten taas tänään myöhemmin enemmän, kunhan video jaksaisi latautua!


*Kemiön kisareissun kaikki tekstit yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

2 kommenttia:

  1. Kamalan isoja esteitä, varsinkin okserit, ei mun pää kestäisi noita! Tsempit Lappeenrantaan, onko teillä jo majoitusasiat kunnossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, okserit olivat ihan hirmuisen muhkuja! Kiitos tsempeistä, tänä vuonna meillä on ollut majoitusasiat niihin kisoihin nyt hyvissä ajoin kunnossa, kiitos kysymästä :) Muista, että jos oot joskus tulossa tänne päin kisailemaan, ja omaa sekä hepan majoitusta mietit niin ota yhteyttä taas :)

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot