torstai 17. heinäkuuta 2014

Väliviikkojen kuulumiset ja kohti Kemiötä!

Voi hitsin hitsi, kun on ollut niin paljon kiirettä, että en ole ehtinyt päivittämään blogia Deen liikkumisien ja kuulumisien muodossa aikaisemmin, vaikka olisin halunnut. Hirvee tunne, kun tuntuu, että sitä juttua olisi vaikka kuinka paljon, videoita ja kuvia muokattavana, ja kun vielä tietää, että tämä kone on niin auttamattoman hidas noiden videoiden latausten kanssa. Vielä pitäisi ehtiä pakkaamaan huomista Kemiöön lähtöä varten, en ole saanut vielä mitään aikaiseksi... :D Että "ei paniikkia"!

Päätin sitten purkaa puhelimen matskuja ja muutaman videon viimeiseltä parilta viikolta. Samalla kuitenkin pientä selvitystä, miten Deellä on mennyt Savonlinnan reissun jäljiltä. Se oli maanantaina maastolenkillä vielä todella todella pirteä, että ei nyt ihan kauheasti viikonlopun reissu jalkoja painanut. Mutta iltapäivällä tarhassa Dee sitten ottikin ihan kunnon torkut kyljellään :D
Savonlinnan jälkeinen viikko otettiin kevyesti, ei tehty mitään sen kummempia hommia, kunhan pidin hevosen tasaisesti liikkeessä. Torstai-perjantaina -yönä Dee oli kuitenki riehunut karsinassaan jotain, ja saanut oikean takasen kengän ihan mutkalle. Sitä sitten aamulla ysin aikaan revin puolisen tuntia irti sen jalasta, ja kun ei ollut mitään muuta järkevää työkalua, kuin vasara, niin kyllä siinä muutama ärräpää pääsi suusta. Onneksi kenkä lähti lopulta suht siististi irti ja lauantai-aamuna se sai uuden kengän jo jalkaansa.

Deen maanantai-iltapäivän päiväunet <3

Maastoilua

Yksi parhaimmista hetkistä minkä tiedän: klo 07:00 aamulla, hevosille annettu aamuheinät ja sen rauhallisen rouskutuksen kuunteleminen

Mansikkamaalla :P

Aamukävelyllä

Kavio vinkuran kengän irrotuksen jälkeen, onneksi kavioon uponnut käänne ei aiheuttanut mitään ongelmia...

 Ja jälleen aamukävelyllä

Tarhansiivousta

Deen rentoiluhetkiä - vihreän nautiskelua :)

Tänäaamuna sumuinen maisema tallilla

Dexteri aamu-unisena :D

Lisää kävelylenkkiä ja vihreän syömistä :)

Meidän kotitreenien leikkikenttä

Tällä viikolla sitten Deen kanssa tehtiin jo enemmän töitä, se oli maanantaina kotona sileäntyöskentelyssä ihan mahtavan tuntuinen! Tein paljon siirtymisiä niin askellajista toiseen, kuin askellajien sisälläkin. Hevonen oli vaan niin kuulolla ja energisen tuntuinen, sekä liikkui hienosti! Tiistaina käytiin pitkästä aikaa Antin silmien alla ottamassa vähän ratahyppyä, Dee oli tosi hyvin kuulolla ja teki hienosti kaikki pyydetyn - homma siis pelittää silläkin osa-alueella. Keskiviikkona, eli eilen meillä kävi Deetä kokeilemassa monelle blogeja lukeneillekin tuttu henkilö Mira Pikkuaasinseikkalut -blogista! Syynä tälle kokeilulle on se, että tarvitsen meidän kesälomareissulle Deelle jonkun taitavan ratsastajan, joka pystyy pitämään hevosen vireyttä yllä, sillä Lappeenrannan kisat kolkuttelevat mökkireissun jälkeen ovella ja minun vakkariliikutusapu ei tänä vuonna ollut saatavilla, joten hetken pähkäilyn jälkeen otin Miraan yhteyttä. Ilahduin todella, miten rennolta Dee näytti Miran kanssa, se ei meinaan todellakaan ole itsestään selvyys. Dee yleensä vähän jännittää uusia ratsastajia, joskus se saattaa jäädä siitä syystä vähän hitaaksi "jumiin" omaan kuoreensa ja pahimpana se saattaa päästää hätäkakkoja pitkin ratsastuskokeilua, jos se on todella hermostunut. Nyt kuitenkin homma pelitti otsi kivasti. Harmi, ettei tullut kameraa mukaan. Mira varmaan kirjoittelee jotain omaan blogiinsa kuulumisia ratsasteluista sitten tuon viikon aikana :)

Alla videoita tältä viikolta, ensiksi Antin treeneistä tiistailta, ja sen jälkeen samalta päivältä Kertun sileän työskentelyä kotikentällä ja loppuun Deen öllöttelyä tarhassa maanantaina Savonlinnareissun jälkeisenä päivänä, on se söpö <3


Eli aika leppoisalla meningillä ollaan menty, hevosen vireyttä pidetty yllä jne. Mitään ei ole ollut tarvetta muuttaa, kun kaikki vaan toimii nyt näin ja se jos mikä on ihana asia!

Tänään Dee sai vapaapäivän, ja kävin maasta sen kävelemässä aamulla n. 10km lenkki. Huomenna on tarkoitus aamulla vähän liinan päässä aamulla sitä hölkäyttää ennen Kemiöön lähtöä ja sitten Kemiössä illalla käydä se nurmella sileällä ratsastamassa. Lauantaina ja sunnuntaina on sitten taas racing -startit, tälläkertaa emme hyppää muita luokkia. Kemiön kisoista tulee koko reissun aikana paljon kuvia ja päivityksiä blogiin, sillä Hippolan kautta teen kisoissa yhteistyötä Kemiön kisojen järjestähän Team Eurohorsesin kanssa, joten kannattaa erityisesti pysyä kuulolla viikonlopuna ajan - tää tyttö kantaa kannettavansa sinne mukaan! Jännä projekti siis tiedossa, ei ihan peruskisareissu :) Pitäkää peukkuja, jospa saisimme lisää puhtaita ratoja ja näin racing -pisteitä kasattua!

Kemiön kisoista uutisointia ja kuvapäivityksiä voi seurailla myös Hippolan facebook -sivulta, sekä Instagramista, sekä tietenkin toisen Kemiön kisojen yhteistyöbloggaajamme Erikan Kun omaa ei ole -blogista!


1 kommentti:

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot