perjantai 8. elokuuta 2014

1m warm up -luokka Lappeenranta


Pitkään mietin, olisinko osallistunut Deellä perjantaina päivällä käytävään 120cm luokkaan, jossa uusinta olisi käyty 110cm korkeudella, eli varsin mielenkiintoinen luokka. Päätin kuitenkin, että Deelle tekisi nyt taas tähän väliin hyvää saada vähän helpompaa tehtävää eteen, että se saisi vain laukata ja pitää hauskaa ilman, että mikään tehtävä tuntuisi isolta tai vaikealta, joten siihen tarkoitukseen metrin warm up tuntui mukavalta vaihtoehdolta. Pääpaino nyt tuossa tekemisessä on kuitenkin niissä racingeissä vielä näissäkin kisoissa, joten keskitetään voimat ja ajatukset kuitenkin lopulta niihin. Verkassa sain valmentajalta vähän apua, mikä oli ihan kiva, kun se on melkein aina niin, että kun verkassa menee hyvin, niin sen saman draivin saa vietyä sinne radallekin. Toisen käskyt saavat myös mut keskittymään tekemiseen paremmin ja jättämään turhan sähläämisen pois. Verkassa siis kaikki sujui aika mukavasti ja Dee oli kuulolla, ja malttoi jopa kävellä välillä.
Sain vielä ennen radalle menoa neuvon ratsastaa normaalia enemmän kontrollissa, ja tuoden ehkä jopa mahdollisesti vähän lähelle esteitä, että hevonen kattoisi ja keskittyisi myös tehtäviinsä paremmin ja saataisiin sen hereille ja valmisteltua varsinaisia kilpailuluokkia varten.

Radalla oli paljon suhteutettuja linjoja ja tässä warm up luokassa saa ratsastaa haluamallaan tavalla vaikka radan eri osia jne, eli täysin harjoitusluokka kyseessä. Itse nyt tietty halusin ratsastaa radan läpi kokonaisuudessaan, sillä siinä tosiaan oli paljon hyödyllisiä tehtäviä ja sitä ratatreeniä, etenkään kilpailutilanteessa, ei ole koskaan liikaa.

Homma lähti tosi kivasti liikkeelle ja mitään suurempia virheitä ei tullut. Sarjan a-osalle ponnistuspaikka tuli aavistuksen ulos päin, ja sarjan jälkeen meillä oli taas perinteisiä laukanvaihtumisongelmia. Olisi pitänyt ottaa vaan ihan kunnolla raviin ja nostaa uusi laukka. Näissä täytyisi minun olla paljon nopeampi ja päättäväisempi, eikä antaa sen vaan jatkaa tai vaihdella laukkaa edestä takaosan jääden ihan pois matkasta. Vastalaukasta huolimatta tehtävät jatkuivat kivuttoman helposti. Toiseksi viimeiselle esteelle lähti vähän turhan kaukaa ja Dee päätti ottaa sen hypyn taas "varman päälle" ja hyppäsi sen monta kymmentä senttiä korkeammalta, kuin olisi ollut oikeasti tarve. Siitä nopeasti tasapainoon pakka takaisin ja lähestyminen vimeiselle pienelle pystylle ja puhtaasti maaliin saaden hepalle hyvän mielen - tätä me lähdettiin tällä hakemaankin :)


Tästä on oikein kiva fiilis jatkaa huomiselle - voin varmasti sanoa tämän en pelkästään itseni, vaan myös hevosen puolesta!

Pesulla radan jälkeen

Kylmäysvaihtoehdot ova mietityttäneet kisareissuilla pidemmän aikaan, kun ei ole pakastimessa mahdollisuutta säilyttää kylmäyssuojia. Lähdettiin tälle reissulle testaamaan kylmäsavea.

Mitä kylmäysmenetelmiä jaloille muut kisaajat reissullaan on todennut hyväksi?

*Lappeenrannan kisareissun kaikki tekstit yhteistyössä Team Eurohorsesin kanssa*

4 kommenttia:

 1. Minusta tämä on vain niin hieno systeemi, että postauksia ja päivittelyjä kisoista tulee näin realiajassa, koska tässä pysyy hyvin mukana :) loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nettiyhteydet vaan tuottavat vähän ongelmia, videoiden latautuminen kestää kovin kauan. Ja nyt nämä sittten kasautuivat kaikki kirjoitusten julkaisut kisojen jälkeiselle ajalle :D Mutta ihanaa, että tykkäät tästä systeemistä, tätä on kiva toteuttaa!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus, ja ihana blogi! <3 Dee näyttää niin rauhalliselta radalla, kun oma alkaa aina laukkaamaan tosi nopeeta ja sählää, eikä kuuntele mitään ratsastajan apuja. Tsemppiä kisoihin! :)
  suomenhevostamma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoppa vuosi taakse päin, niin ei se meidänkään meno rauhallista ollut :D paljon treeniä vaan, ja ratoja alle, niin kyllä se siitä alkaa helpottumaan. Kiitos paljon :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot