keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Onnellinen hevonen


Dee on ollut oikein mielissään viimeiset päivät, kun päiviin on mahtunut jos minkälaista ohjelmaa. Eilen otettiin vähän hyvänmielen hyppyjä ihan miniesteillä ja sen jälkeen se pääsi vielä iloittelemaan laitumelle pitkästä aikaa! Voitte vaan kuvitella, miten se otti ilon irti siitä hetkestä! :) Säästyttiin onneksi vain yhdellä irtokengällä, vaikka tiesin ottavani riskin siinä, että patoutuneet energiat ja nurmipohjalla riehuva hevonen saattaa aiheuttaa itsellen loukkaantumisenkin. Oli se sen riskin arvoista, kun näki miten onnellinen toinen oli!

Hypyissä Dee oli aika kuuma ja raskas kädelle, mutta saatiin pääosin hyviä etäisyyksiä haettua, ja vaikka välillä jarru meinasin olla vähän hidas, niin hommat pääosin sujuivat aika vaivattomasti hyvässä rytmissä. En edes viitsinyt laittaa meidän estekuolainta, jossa on vähän enemmän vipua auttamaan pidätteiden läpi menemiseen, vaan mentiin meidän pehmeällä anatomisesti muotoilulla spregerin kolmipalalla, jolla mennään aina sileällä ja joka tosiaan on todella pehmeä.

Otin ensin muutamia yksittäisiä hyppyjä eri esteille vaihdellen aina suuntaa ja lopuksi tulin kerran pienen radan pätkän. Dee oli vähän turhankin innokas, mutta se on vaan hyvä jos intoa löytyy ja niin pitääkin muutamien viikkojen hyppytauon jälkeen! Taas olisi tarjolla aika paljon kuvia :)

Alkuverkkaa


Dee teki poikkeuksellisen hienoja ja rauhallisia laukannostoja, tässä juuri kiittämässä hevosta hyvästä siirtymisestä :)Ja sitten loppuverkkaa

Pitkien kävelyiden jälkeen riisuttiin hevoselta kamat pois ja suojattiin jalat mahdollisimman hyvin tulevaa laidunkeikkaa varten. Saatin tallin puolelta lupa käyttää Deetä hetken aikaa laidunlohkolla, jotta sekin pääsee pitkästä aikaa nauttimaan isosta vihreästä alueesta - edes hetken aikaa. Ja ai että se oli onnellinen! Ja vauhtia ei todellakaan puuttunut, tyyppi päästi menemään sydämen kyllyydestä! :)

Dee miettii, että mitäs nyt tapahtuu??

Alkuun vähän varovaisesti tutkailtiin aluetta korvat hörössä


Kunnes sit läks!


Siellä lentää kenkä..

Superhienoa raviakin se näytti pitkiä pätkiä! Mäkun aina mollaan ton ravia... hitsiläinen... ton kun saisi ratsastettua ulos siitä!Etupolvi ja kinner nousee!

Ylämäkeen :)


Sellaiset reilut 20 minuuttia se jaksoi kaasutella laidunta päästä päähän, kunnes taisi todeta, että tää taitaa riittää nyt, ja tuli luokse kuin pyytäen kiinni ottoa :D Hassu tyyppi!

Sai (taas) soitella kengittäjälle...

"Pliis ottakaa mut kiinni, ennen kun mun jalat lähtee taas kuljettaa mua ympäriinsä."


Tänään olikin sitten kävelypäivä, käytiin n. tunnin ajan ympäriinsä tallustelemassa. Dee vaikutti hirmuisen rennolta ja rauhalliselta, verraten aikaisempiin päiviin, kun se on ollut vähän turhan innokkaan ja säpäkän oloinen. Muuten se onkin saanut olla tarhassa koko päivän ja kengittäjäkin pääsi lyömään nopealla varoitusajalla kengän jälleen kiinni, jotta voidaan huomenna jatkaa taas treenejä ja valmisteluja kohti Keravaa.

17 kommenttia:

 1. Deellä on kyllä valtavan hienot liikkeet! Ja taisi hänellä olla kyllä niiiin ihanata, ilme kertoo kaiken tarpeellisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä kyllä on, tuota ravia täytyy yrittää jatkossa saada vielä ratsastettua ulos, mutta sekin kehittyy vaan sen mukaan miten paljon se saa treenin myötä kantovoimaa :) Ja jep, oli kyllä niin ihanaa D:n mielestä, että hyvä ettei räjähtänyt tuhansiin palasiin! :D

   Poista
 2. Voi kun yks näyttää niin onnelliselta ! :3 Tuli itsellekkin hymy huulille näitä kuvia katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli! Voi sitä riemua, kun se tajus, että "voi hempskutti, mähän tosissaan saan painella täällä menee ihan niin paljon kun sielu sietää!" <3 :)

   Poista
 3. Ihanaa, kun toinen oli niin onnellisen näköinen! Ja makeet moovsit Deellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellinen pikku hevonen! <3 saa omistajankin hyvin onnelliseksi, kun saa seurata toisen riemua :)

   Poista
 4. Voi että, näistä kuvista kyllä tosiaan välittyy onnellisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muillekin välittyy! :) Olisi pitänyt ottaa videota vielä, mutta ei siinä hymyillen seuratessa toisen menoa semmosia muistanu.

   Poista
 5. Ihania kuvia upeasta hevosesta!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Se kyllä on, olen aikas tyytyväinen itsekin! :)

   Poista
 7. En olekaan pitkään aikaan kommentoinut, mutta olen edelleenkin lukenut tätäkin blogia ahkerasti. Aivan ihania kuvia tässä postauksessa ja on mahtavaa huomata, miten olette edistyneet todella paljon - tätä blogia kun olen seurannut jo pitkään, melkein alusta asti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Janita, että vieläkin jaksat seurailla mukana! :) Ja juu, kyllä molemmat ollaan edistytty ja opittu toisiltamme hirveästi. Toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena!

   Poista
 8. Olette niiiin hieno ratsukko! :) Deellä näyttää olevan kivaa kyllä oikein sydämensä kyllyydestä ;) Ihana!

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot