keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Finnishwarmblood.fi

Eräästä pitkästä FB -keskustelusta lähti itämään muutamalla henkilöllä ajatus, että nyt tarvittaisiin oikeasti meidän omalle puoliveriselle kattavat sivut, josta löytyy tietoa kantakirjasta ja sen alle rekisteröidyistä suomalaisista hevosista ja kasvattajista. Lisäksi toivottiin, että FWB myyntihevoset ja -varsat saisivat oman myyntikanavan. Tällainen sivusto on niin tervetullut!


Screenshot FWB -sivuilta

Itsekin aikanaan varsanostajana sen tiedostan, että myytäviä Suomessa syntyneitä varsoja sai oikeasti etsiä kissojen ja koirien kanssa. Okei, itselläni oli selkeä visio mistä oriista varsan halusin ja se helpotti etsimistä ja internetissä surffailua, mutta esimerkiksi täältä blogin kautta saan paljon kyselyitä lukijoilta, että mistä löytää kasvattajia, joilta kannattaa lähteä kysymään varsaa. Neuvonut olen parhaani mukaan, mutta onhan se ollut totta, että aika kivien alla niitä varsoja on markkinoitu lukuunottamatta muutamaa kasvattajaa, jotka ovat satsanneet siihen omaan kotisivuun.

Monesti olen kuullut, että nuorta hevosta etsivä ei edes ole jaksanut alkaa etsimään Suomen otantaa puoliverihevosista vaan on suoraan siirtänyt katseen ulkomaille ja ostanut sieltä. Itse kannusta, että ostakaa suomalaisilta Suomessa kasvatettuja hevosia! Niistä tietää koko historian, pystyy tutustumaan tammaan, kasvattaja on tarvittaessa apuna etenkin niille ensivarsan ostajille jne Samalla tuet suomalaista hevoskasvatusta, että meillä on jatkossa myöhemminkin hyviä hevosia omasta takaa.

 Itse olen hyvä esimerkki siitä, että varsani ja varsani tamman kautta on syntynyt ystävyyssuheteita ja yhteistyötä vielä monia vuosia jälkeenpäin. Lisäksi nykypäivänä mielestäni Suomessa kasvatetut puoliveriset suvultaan ja ominaisuuksiltaan ovat täysin vertailukelpoisia muiden Eurooppalaisten kantakirjojen kanssa. Täältä meiltä on paljon helpompi löytää se helmi, kun taas ulkomailla ne helmet ovat vaihtaneet omistajaa ennen, kuin niitä oikeasti koskaan edes päästään markkinoimaan. Sitäpaitsi ei hollantilaiset tai saksalaiset myy niitä huippuyksilöitä ellet satu olemaan öljysheikki ison rahatukon kanssa, mutta Suomesta sellaisen huippuyksilön voi ensinnäkin löytää markkinoilta ja vielä saada tehtyä siitä kaupat hyvällä edullisella diilillä.

Olin tosi innokas kuullessani, että tätä sivustoa oli oikeasti lähdetty työstämään ja yritin pienellä panostuksella olla ideoimassa ja tekemässä sen mitä pystyin kymmenien vapaaehtoisten mukana sivua ja sen sisältöä, aika hienoa työtä siellä porukka teki! Ihanaa huomata myös, että hevosihmiset tekevät noin innokkaana yhteistyötä keskenään isolla joukolla yhteiseksi hyväksi :)

Tässä se lopputulos nyt on! Ja koska tiedän blogiani lukevan monet varsahaavelijat ja hevoskasvatuksesta kiinnostuneet, ja koska olen itsekin hyvin kiinnostunut aiheesta (ei varmaan ole jo tullut selväksi :D) sekä super innostunut tästä sivusta ja sellainen suomalaisen hevoskasvatuksen "fanittaja", niin halusin jakaa linkin täälläkin. Toivottavasti tästä on hyötyä monelle, myös heille, jotka etsivät laadukasta harrastekaveria jonain päivänä!

2 kommenttia:

  1. Todella tarpeellinen sivusto, hieno nähdä että sen eteen on tehty vapaaehtoista (yhteis)työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Kaikilla isoilla Euroopan kantakirjoilla on todella kattavat sivut ja meidän suomalaiselta kantakirjalta ne on kyllä puuttuneet, RJL sivut eivät ole mielstäni olleet ollenkaan kattavat ja loppuun asti suunnitellut, saatika, että siellä päivittyisi ajantasalle asioista riittävästi. Sitä minäkin olen ihan huokaillut ihastuksesta, kun porukkaa on ollut useita kymmeniä ja kaikki sulassa sovussa ihan innoissaan tekemässä! :D Se varsinkin on ihan mahtavaa hevospiireissä!

      Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot