keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Hämärtyvät illat


 Jestas, miten aikaisin tuo pimeä vaan nyt tulee! Tuntuu, että kokoajan on vaan pimeä ja yö. Onneksi ei enää kauaakaan, kun päivät alkaa taas pitenemään ja valo lisääntymään. Jotenkin tällainen kaamos vaan ei sovi ainakaan itselleni, en pistäisi pahitteeksi vaikka olisi ympäri vuoden kesä.

Huomenna tulee täyteen viikko Deellä karsinalepoa ja tarhailua. Yllättävän hyvin se on sen kestänyt, vaikka nyt ihan parina viime päivänä on ollut havaittavissa jo pientä äksyilyä ja kiukuttelua, kun päivät on sen mielestä niin tylsiä. Onhan se nyt ykstoikkosta kävellä vain tallin ja tarhan välinen matka päivässä heovsen, joka on tottunut liikkumaan kuitenkin suhteellisen runsaasti ja vaihtelevissa ympäristöissä. Pakko alkaa käymään sen kanssa aamulla lyhyillä talutuslenkeillä ihan vaan sen mielen virkistyksen takia, ettei ihan pää hajoa. Vielä pitäisi viikko jaksaa tällaista kevyttä, ja sitten palaillaan takaisin treeniin. Jalat ovat nyt ainakin niin kuivat, etteivät ikinä ole olleet! Kylmäillyt niitä olen myös normaaliin tapaan, sekä hieronut hevosen joka toinen päivä keskittyen etenkin siihen oikean lavan alueelle, sekä alettu tekemään porkkanajumppaa karsinassa - Dee alkaa tekemään jumppaliikkeitä nykyää karsinaan tullessani, vaikka ei olisi porkkanoita mukanakaan :D Se on vähän sellasen näkönen, kuin sanoisi: "Kato mami, mä oon jo näin notkee! Saanko porkkanan."

Ollaan parin tallikaverin kanssa sovittu iltatarhailuista sillä tavalla, että saadaan heppoja viettämään ulkoilmassa vähän enemmän aikaa. Illalla saa nimittäin vielä omatoimisesti tarhata hevosia lisää jos haluaa, ja tämä meidän systeemi on oikein toimiva, kun ollaan sovittu vuoroittain, että joku käy heittää hepat alkuillasta ulos ja joku käy ne sitten ennen tallin sulkemista nappaamassa sisään. Siinä tulee sellaiset kolme tuntia lisäulkoilua sen normi 4-5 tunnin tallin puolesta tarhailun lisäksi. Pidän tärkeänä sitä, että hevonen saa olla edes jonkinlaisessa liikkeessä mahdollisimman paljon vuorokaudessa ja usein lyhyillä tarhausajoilla varustetuissa talleissa sen järjestäminen saattaa olla työläämpää, mutta kun jaksaa nähdä vaivaa, niin kyllä sitä saa hevoselle järkättyä isolle osalle vuorokauden tunneista pientä liikettä sitten niiden normi treenien lisäksi. Nyt tietenkin Dee joutuu saikun ajan enemmän karsinassa seisomaan, mutta onneksi tätä aikaa ei ole kauaa jäljellä ja kaikenkaikkiaan hyvin lyhyestä jaksosta on kysymys - ehkä tuo ikiliikkuja selviää :)


9 kommenttia:

 1. Onpa kyllä upeen näköset puitteet tuolla tallilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sitä ne kyllä ovat! Uusi remontoitu talli on aina uusi :) Kaikki on käytännöllistä, siistiä ja toimivaa!

   Poista
 2. Hurrrjan hyvin oot vanginnut marraskuisen pimeyden näihin kuviin! Mua jo ihan ällöttää tää pimeys ja oon ihan väsynyt koko ajan vaikka vedän 1000 mikrogrammaa D-vitamiinia päivittäin :( Maastoon ei ehdi valoisalla ja kenttäkin on ihan kuravelliä. Tulisi jo lunta, vaikka jos mennään viime talven mukaan niin ei tänne Ruotsiin taida tulla lunta ollenkaan.
  http://topangan.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, luulin, ettet enää kirjoittele blogia! näin on käynyt muistaakseni joskus ennenkin, ja taas löysin blogisi pariin uudelleen! :D Kivat, että kommentoit! Sama homma, lumi toisi valoa kummasti, toivottavasti ei tule yhtä vähälumista talvea, kuin viime talvi oli.

   Poista
 3. Tunnelmallisia kuvia! Hehe, hellyytävää kuvitella Deen omatoimisia jumppaliikkeitä karsinassaan. Ja tosiaan upean näköiset puitteet, ja vielä niin lähellä.. Oikea lottovoitto!

  Rosse, toivottavasti sinulta lipsahti yksi ylimääräinen nolla D-vitamiiniannokseesi, 100 mikrogrammaakin lähentelee nimittäin päivittäistä ylärajaa ja rasvaliukoisena se kyllä akkumuloituu elimistöön. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih, pitääkin ottaa ihan videolle, hän teki jumppaliikkeitä myös tänä aamuna saapueassani karsinaan: ensin oikealle venytys, sitten vasemmalle sekä vielä jalkojen väliin ja selän pyöristys > "saisko nyt porkkanan?" :D

   Ja totta, talli on niiiin ihana! Sais vielä tuon hepolaisen takaisin liikenteeseen, ettei se ihan tylsisty. Hevoselle, joka ei muutenkaan kestä oikein vapaita ja rakastaa liikkumista, pari viikkoa pelkkää tarhailua on ihan painajaismainen määrä tylsiä päiviä.

   Itseasiassa itse vedän myös ajoittain tuollaisia annoksi d -vitamiinia, sillä puutostilat ovat olleet verikokeiden tulosten perusteella melkoiset. :D Ja ihan lääkärin määräyksestä, toki en kokoaikaa, mutta kuureittain ja senkin jälkeen nappaan tuplasti yli suositusten! En sitten tiedä, onko tuosta oikeasti haittaa, mutta itse koen jaksavani talven läpi paremmin :)

   Poista
  2. hahaha apua joo 100 mikrogrammaa tarkoitin :D Mä vedän tota syyskuun puolesta välistä maaliskuuhun asti. Viime syksynä aloitin vasta marraskuun tienoilla ja huomasin eron vireystilassa parin viikon jälkeen. Nyt en edes halua kuvitella miten väsynyt olisin ilman tätä määrää. :D

   Poista
  3. Oho :D mä luin mitä halusin lukea, en huomannut tuota ylimääräistä nollaa, hehheh.

   Poista
  4. Luin tänään aamulla purkin kyljestä siinä olevankin vain 50 mikrogrammaa :D En ehkä jaksa itseäni. Mutta toisaalta 1000x saantisuosituksen verran joten ei se eka määrä ihan pieleen mennyt. ;)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot