sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kuvia isänpäivänä


 Pitkästä aikaa tuoreita kuvia! Dee vaan ei ollut kauhean hyvä ratsastaa. Tein paljon vastalaukkaa ja siirtymisiä, ja nyt tuntuu siltä, ettei se halua laittaa juuri ollenkaan painoa takaosalle. Kaikki siirtymiset taaksepäin ovat ihan nokalleen, vasemmalle ei halua taipua, väistöt ei suju kumpaankaan suuntaan, pidätteisiin ei vastaa ja pohkeelle hidas. Se on nyt ollut jonkin aikaa tosi kummallinen liikkuessaan. Niin kauan kun en yritä vaikuttaa liikaa siihen, niin se kulkee eteenpäin ihan tyytyväisenä, eikä se varsinaisesti protestoi mitään vaikka lähden pyytämäänkin, mutta se ei vaan reagoi. Ihan uusi piirre tässä hevosessa. Vähän olen huolissani, mutta katsotaan olisiko tämä taas jokin "kehitysvaihe".

Nyt jokatapauksessa on edessä vihdoin se kokonaisvaltainen terveystarkastus, hevonen taivutetaan, oikea murheenkryynijalka ultrataan sekä tutkitaan (taas) ja taivutusten mukaan sitten katotaan muita jalkoja jos on tarve, sekä hampaat raspataan.

Nyt kuitenkin päivän kuvasatoa. Itselleni isänpäivä on vaikea, kun oma isä kuoli jonkin aikaa sitten, joten hevosen kanssa vietetty aika parantaa omaa fiilistä ja saa ajatukset muualle.
<3

Sellainen hevonen, kuin omistajansakin :))
Onnea kaikille isille! <3


22 kommenttia:

 1. On kyllä ollut ihan kummallinen tämä syksy, lähipiiristä löytyy useampi hevonen (omani mukaan lukien), jotka ovat jumeilleet normaalista poikkeavasti viime aikoina. Tiedä sitten mista johtuu, mutta edestakaisin heittelevät lämpötilat ainakin varmasti osaltaan vaikuttavat asiaan ja auttavat näiden jumien syntymisessä. Itsellänikin on tosin nuori hevonen, joten tietysti voi olla juurikin jotain kehitykseen liittyvää, mutta ota näistä nyt sitten selvää, kun eivät osaa puhua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä! Ensimmäisistä pakkasista lähtien tuntuu sille että hevonen on ollut enenmmän tai vähemmän jumissa jostain. Meillä oikealle taipuminen on ollut vaikeaa ja ratsastaminen tuntuu aika työläälle tähän suuntaan. Myös pohkeen läpiratsastaminen ollut hankalaa, reaktiot aika hitaita mutta samaan aikaan hevonen on todella energinen. :D Ihmeellinen syksy nuorten hevosten rintamalla...

   Poista
  2. Juuri samanlaista meilläkin, ja kaikki alkoi siitä kun tuli ensimmäiset kylmät ilmat. Klippaaminen pahensi asiaa, mutta nyt kasvanut karva hikoiluttaa hevosta niin paljon että palelee sittenkin, ei vaan huvittaisi karvoja ajella nyt heti toistamiseen, kun tuntuu tyypin palelevan muutenkin kokoajan.

   Sitten samalla miettii johtuuko nämä jutut nyt jostain muusta, esim. muita muuttuneita tekijöitä on ollut etusista pohjallisten pois ottaminen, aikaisemmin arkonut pahasti kavionpohjiaan eli arkoisiko nytkin ja siksi kummallinen vaivalloinen liikkuminen? Sitten tuo murheenkryyni jalka joka selkeästi ärsyytyi ja rasittui yhtenä iltana hevosen hepuloidessaan pyöröaitauksessa vapaana, eikä asiaa auta se että se aina huitasee taakse potkaisemalla juuri kyseisen jalan uudestaan johonkin, nyt viimetteeksi karsinan kiviseinään... Huoh :D

   Tottakai vielä taustalla kummittelee, että eikao vatsahaava ole uusiutunut, mutta toisaalta hevonen on muuten olemukseltaan hirmuisen tyytyväisen, hyvän tuulisen ja levollisen oloinen.

   Kai nämä puoliveriset on niin makeiden vesien makrilleja, että Dexterikin mielellään muuttaisi talveksi lämpimiin maihin auringon alle :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Todella kivoja kuvia! :) Sulla on niin hieno hevonen! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Heini, niin on kyllä sinullakin! :)

   Poista
 3. Upeita kuvia jälleen :)
  sulla on sentään "pikkusen" puhtaammat hampaat kun deellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kattelin että melkeen yhtä keltaset hampaat :D liika teen juonti tekee tehtävänsä, mutta mitä nuuskaa tuo hepolanttioikein käyttää kun hampaat on tuon näköiset ;D

   Poista
 4. Ihania kuvia taas. :) Toivotaan että Dee olisi ihan terve ja tämä olisi vaan joku lyhyt vaihe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sitä toivon, ja oli vaivaa tai ei niin saisi selville syyn. Voi kun nuo osaisi puhua!

   Poista
 5. Ai vitsit te ootte niin hyvännäkönen ratsukko! Oikein ilo silmälle :) Ja alle 200 päivää Tornesch-varsaprojektissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, vaikka tälläkertaa ei niin hyvältä tuo ratsastaminen tuntunutkaan! Ja katsoin ihana samaa, 200 rajapyykki alitettu, jee! :D

   Poista
 6. Ravikuvissa Dee näyttää ainakin tosi kivalta! Meillä ollut myös samaa ettei tahdo ottaa painoa taakse, ja muutenkin vähän kummallinen ratsastaa välillä. Klinikalla ei kumminkaan löydetty mitään joten toivon vain, että myös kehitykseen liittyvää. Kumminkin ollaan koottu aika paljon niin oon kuullut, että se saa joillakin nuorilla hankkarin päädyt reagoimaan ja ilmenee juuri tuollaisena. Ahkerasti nyt kylmätty ja hoidettu niin on jo paremman oloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, ravissa se itseasiassa on tönköimmillään nyt, ei liiku koko kapasiteetillaan. Mutta joo, olen myös kuullut paljon samantyylisiä ongelmia nuorilla kehittyvillä hevosilla, meillä tosin löytyi nyt klinikkakäynnin myötä pientä kremppaakin. Kylmääminen on minulle myös ihan ykkös juttu! :)

   Poista
 7. Sikamakeita kuvia! Tyylikäs ratsukko :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia taas! Ja mahtavat noi sun "kieli ulkona" keskittymiskuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D oli pakko jättää muutama kuva pois, kun mun kieli ulkona -ilmeet olivat jo sellaisia, että voi miettiä olenko saanut jonkun epilepsiakohtauksen xDD

   Poista
 9. Kivoja kuvia :) Onko oikeasti totta että jossain päin suomea voi vielä mennä ulkonakin? :D epäreilua..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä etelä Uudellamaalla ainakin on ollut monta viikkoa kentät todella hyvinä! Toivottavasti pysyvätkin vielä, ja sitten kun rupeaa pakkastamaan niin sataisi kunnon lumot :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot