lauantai 1. marraskuuta 2014

Metrissä 0-0 3. sija, 110cm 0 2. sija


 Tänään tosiaan käytiin ottamaan kisaymäristössä ratatreeniä Deen kanssa Ehon tallin seurakisoissa. Eholla on aina todella asialliset radat, siellä vaan se verryttely maneesissa on aika pieni ja niin vain tänäänkin Dee otti ihan hirveästi kuumaa muista ympärillä laukkaavista ja hyppäävistä hevosista. Se oli jo ulkona aika raivona ja ei meinannut millään rauhoittua. Toivottavasti se joku päivä oppisi olemaan ja pysymään rauhallisena verryttelytilanteissa, sillä nyt se verryttelun säntäily vähän haittaa itse suoritusta, vaikka radalla hevonen onkin jo paljon paremmin ratsastettavissa.

 Metri meni oikeastaan niin perusradalla, kuin uusinnassakin hevosen kanssa "väittelyksi" etäisyyksistä ja Dee oli jo verkassa jäänyt riehumisellaan pohkeen taakse, jonka vuoksi niitä etäisyyksiä on myös vähän hankala lähteä ratsastamaan. Kuitenkin sekä perusrata että uusinta nollilla, luokassa kolmas sija. Ei yhtään onnistunut rata, enkä ollut tyytyväinen.


110cm verkassa Dee jo malttoi paljon paremmin, ja sain sen ratsastettua pohkeelle paremmin ja hypyt sujuivat kivasti. Radalle päästyä meillä lähti heti ykköseltä asti homma luistamaan kivasti. Ainoastaan radan kakkosesteelle Dee vähän jännittyi ja jäi epäröimään jostain syystä, mutta muuten rata oli ehjä ja siisti. Dee teki hyviä hyppyjä! Uusintaan sitten jostain aivopierusta johtuen lähdin ratsastamaan väärälle esteelle. Huomasin asian suoristaessani kohti estettä, mutta en viitsinyt enää kääntää poiskaan, koska se olisi ollut Deelle epäreilua. Tästä syystä toinen vaihe tuli hylätyksi väärän radan ratsastuksesta, siitä huolimatta luokassa toiselle sijalle. Tänään irtosi sijoitukset todella helposti!


110cm perusrataan olen ihan tyytyväinen ja tällainen kisaharjoitus teki tähän väliin meille todella hyvää. Kiva oli myös huomata, että nyt käytössä oleva pehmeä anatomisesti muotoiltu nivelkuolain toimii kisatilanteessakin, eikä hevonen jää vahvaksi yhtään. Kuitenkin ehkä vähän liian kiireistä tekemistä ja siihen täytyy jatkossa kiinnittää huomiota. Lisää ratatreeniä vaan alle 110cm + tasolla ja jos samanlaisia kivoja seurakisoja on lähettyvillä, niin käydään aina vierailemassa ja harjoittelemassa kisatilanteessa ratsastamista, jotta oltaisiin valmiita ensi vuoden kisoihin!

4 kommenttia:

 1. Onnea ruseteista :) toivottavasti deen verryttelykäyttäytyminen paranee rutiinin myötä, tsemppiä talven treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivottavasti! Se ehti jo olemaan parin kisan ajan tosi hyvä keväällä, mutta sitten yhdissä kisoissa tapahtui liian monta kertaa päin ratsastuksia verkassa, ja sen jälkeen tämä onkin taas ollut enemmän ja vähemmän kaaottista.

   Poista
 2. Ihana toi Deen lehmäpotku tossa ekassa radassa.:D Mut onnee sijotuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D ihana ja ihana, tuon oikean jalan huitomisen takia sillä on aina samainen jalka enemmän ja vähemmän turvonnut, kun on saanut osumaa. Murheenkryyni jalka.

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot