perjantai 28. marraskuuta 2014

Satulajuttuja + yli 1000 rekisteröitynyttä lukijaa!

Vau! Bloggerin ja Bloglovinin lukijat laskettuna yhteen, ylitetään maaginen 1000 rekisteröityneen lukijan raja tämän blogin osalta! Toistan itseäni, mutta en olisi ikinä uskonut moisia lukuja toteavan silloin, kun aloitin bloggaamisen. Kiitos kaikille vanhoille lukijoille, jotka ovat pitkään mukana kulkeneet hyvien ja huonojen hetkien parissa, ja monista lukijoista on tullut tavallaan "tuttuja" henkilöitä, osasta jopa tullut uusia kavereita ja sitten tietenkin tervetuloa kaikille uusillekin kasvoille, toivottavasti tämä blogi tarjoaa mielenkiintoista luettavaa mahdollisimman monelle jatkossakin. Ikinä en ole blogin parissa mitään arvontoja järjestänyt, koska olen halunnut, että lukijani koostuvat oikeasti kiinnostuneista ja mahdollisesti näin ollen aktiivisista lukijoista. En halua, että kukaan liittyy blogini lukijalistalle minkään arvonnan takia. Mutta jos joku päivä pystyn sanomaan, että bloggerissa rekisteröityneitä lukijoita löytyy 1000 päätä, niin lupaan järjestää arvonnan kaikkien ainakin kerran tähän blogiin kommentoineiden lukijoiden kesken! Sitä rajaa odotellessa :)Viime terveystarkastusreissulla juttelin sekä eläinlääkärin ja fyssarin kanssa epäilyksistäni, että satulamme on jäämässä kapeaksi. Onhan Dee siitä Hollannin paluuajoilta muuttunut ja kasvanut lihaksistoltaan aikalailla. Viimeisinä kuukausina olen alkanut tuntemaan, että omassa Equipen satulassamme istun jopa vähän vinossa, en löydä satulan kanssa tasapainoa sitten ollenkaan ja hevonen liikkuu päiväpäivältä vinommin.

Nämä kaikki on vain arvailuja, mutta luulen kapeaksi jääneen satulan johtaneen siihen, ettei satula oikein enää löydä omaa paikkaa selässä ja oma painoni vain tiputtaa sen painon jommalle kummalle puolelle. Satula ikäänkuin "killuu" siellä selässä, kun se ei kapeuttaan enää pysty laskeutumaan. Hevonen käyttää aikansa itseään vähän vinosti ratsastaessa ja näin on soppa valmis. Olisi pitänyt silloin jo elokuussa ensimmäiksen kerran, kun satulaa ihmettelin ja alla olevia pehmusteita vekslaillessa ymmärtää, että satulan vaihto voisi olla tähän väliin se ainoa oikea. Hevonen on levinnyt se koon leveämmäksi niiltä rimpula-ajoilta.
Tällä hetkellä kokeilussa on ollut kaksi Prestigeä ja kaksi Equipea. Equipeen merkkinä tuon meidän nykyisen satulan myötä olen totaalisen ihastunut. Sillä on päässyt jotenkin ihanan lähelle hevosta, se on kevyt ja se nahka on aivan ihanaa, olen löytänyt siinä hyvän ja tukevan asennon niin sileällä, kuin esteilläkin. Oma Equipe on malliston kapein, eli medium levyinen, joten nyt oli haussa MW -levyisiä penkkejä. mahdollisimman saman mallisista satuloista.

 Equipesta minulla oli kaksi Synergy Special -mallin satulaa, toinen vähän paksummilla toppauksilla, kuin toinen. Näistä tämä paksummin topattu ei istunut, jäi vähän kuin ilmaan ja ihan kuin olisi jopa ollut kapea toppaustensa takia. Toinen "litteämpi" versio oli jo todella hyvän oloinen. Se vain oli ehkä oli ihan sen millin leveähkö selkään, joka etenkin tuli esiin siinä, kun satulavyön löi kiinni, niin satula ikäänkuin pääsi kippaamaan eteenpäin. Tosin ei kovinkaan merkittävää määrää, kun ottaa huomioon, miten paljon liian leveä tuo meidän nykyinen satula oli sillon, kun Dee oli todella kuivassa kunnossa kuljetuskuumeen jäljiltä.. Tämän saisi hyvin korjattua, kun laittaa vähän täytettä eteen. Olin jo aika varma tämän kokeilun jälkeen, ettei muita satulavaihtoehtoja tarvitse varmaankaan miettiä.
 Tämän jälkeen kuitenkin kokeilin Prestigeitä, kun ne kerran siinä oli. Toisen näistä satuloista hylkäsin samantein, sillä vaikka se oli 17 tuumainen, se oli jo silmämääräisesti niin ison näköinen satula, että Deen lyhyeeseen selkään se olisi aivan liian pitkä. Sen sijaan Versailles DW -malli oli ihan äärettömän hyvän oloinen! Se oli just eikä melkein, siinä on todella hyvä selkärangan- ja sääntila, se istahti samantein tasapainoon ja eikä asento muuttunut yhtään vyötä kiristäessä. Plussaa näissä Prestigeissä on niiden muokattava runko, eli leveyttä pystyisi päivittämään myöhemminkin. Eikä Equipea muutama satanen halvempi hintakaan haittaa ollenkaan. (Kaikki postauksen kuvat ovat tästä Versaillesista)

Kävin satulan tänään koetestaamassa, tosin viltti päällä maastoillen ja vähän hölkytellen. Juu kyllä! Deen kanssa oli tänään ensimmäinen ratsastus sitten viimeiseen pariin viikkoon! Nopeasti se kevyehkö pätkä vaan meni, ja nyt pitäisi alkaa hevosta palautella normi treeniin ja arkeen.
En osaa sanoa nyt vielä tämän kokeilun jälkeen muutakuin, että Dee tuntui iloiselta ylipäätään päästessään vähän ravailemaan maastoon ja tekemään hommia! Kokeilen vielä toisenkin satulan, mutta tämä Versailles nyt tuntui vähän liian hyvältä ollakseen totta, vaikka oma pylly kokikin tämän penkin hyvin vieraaksi... jännä miten noihin satuloihinkin kiintyy, ja ihan kuin istuisi hetken vieraan hevosen selässä, jos ei ole oma penkki alla...

6 kommenttia:

 1. Haastoin sut viikon blogihaasteeseen :)

  http://hulvatontamenoa.blogspot.fi/2014/11/104-viikon-blogihaaste-joulukuun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kivaa, kiitos! Täytyy vastata haasteeseen! :)

   Poista
 2. Mulla on Champille juuri Prestigen versailles, ihan paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on! Olen kyllä kuullut, että moni kehuu satulaa :) Ehkä se omakin ahteri tuohon tottuu, kun pääsee enemmän menemään!

   Poista
 3. Kannattaa kokeilla satula.comin equipe satuloita itse ostin samanlaisen satulan kun deellä ja oli muokattava..

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot