maanantai 17. marraskuuta 2014

Varsaprojektin tiivistelmä


Joudutte kyllästymiseen asti lukemaan näitä mun varsaintoiluja... :) Mutta pikkuhiljaa samalla uudistaen blogia kokoajan käytännöllisempään ja mielenkiintoisempaan suuntaan, tein varsaprojektille oman välisivun, Varsaprojekti 2015 (linkki löytyy sekä ylhäältä sekä blogin sivupalkista), jonne olen kerännyt kaikki aiheeseen liittyvien jo kirjoitettujen postauksien linkit listaksi, sekä kattavan analyysin kiinnostavine videoineen ja sukutietoineen koko paketista - pienestä unelmasta, joka syntyy meille ensi toukokuussa. Myös päivälaskuri odotettuun varsomispäivään löytyy nykyään tämän linkin alta.

Sukutietojen etsimiseen meni tunteja yhteensä enemmän, kuin vuorokaudessa niitä tunteja on, ja jouduin käyttämään aikamoista salapoliisityötä löytääkseni mahdollisimman luotettavia tietolähteitä ja hevostietokantoja. Vaikka aikaa hommaan kuluikin, oli se kyllä niin antoisaa tällaiselle hevosten sukufriikille! :) Joten jos joku haluaa omasta (hollanti-, saksa-, ruotsi-, ranska-, belgiasyntyisistä) puoliverisestään samantyylistä kattavaa tietoa, niin voin ajan kulukseni näitä etsiä! Kuten sanoin, hommaan menee ja vierähtää aikaa, joten en pysty lupaamaan tarkkaa aikataulua, mutta jos olet kiinnostunut, laita kommenttiosioon hevosesi virallinen koko nimi ja vähintää isän nimi sekä sähköpostiosoitteesi, niin lähdetään siitä liikkeelle ja etsimään minkälaisia ominaisuuksia ja hevosia sinun hevosesi sukujuuret ja -linjat sisältävätkään!

21 kommenttia:

 1. Moikka! Mulla olisi sulle vähän salapoliisityötä! Meidän Wimonin isä on niin erikoisessa kantakirjassa(?) ettei kukaan ole vielä oivaltanut että mihin maahan se olisi yhteydessä eli Wimoni i.Quebec D ei.Monaco. Voidaan pohtia säpössä lisää: aleksandraverducci@gmail.com! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, pistit pahan tuon isän suhteen. Näin nopeasti vilaisuna hevosesi taitaa olla tämän oriin ainut jälkeläinen, ja isä on hollantilaisessa NRPS -kantakirjassa (http://www.nrps.nl/), johon kantakirjataan sekä (puoliverisiä)ratsuhevosia sekä ratsuponeja. Oria ei kuitenkaan ainakaan enää löydy heidän kantakirjansa orilistoilta, mutta varmasti löytyy jonkinlaista tietoa kyseisestä hevosesta, joten lähdenpä tästä liikkeelle :) Ilmoittelen sinulle sähköpostitse, kun olen saanut tämän hevosesi sukuprojektin valmiiksi! :)

   Poista
  2. Täältä löytyy toinenkin jälkeläinen: http://www.allbreedpedigree.com/index.php?h=quebec+d&g=5&query_type=progeny&search_bar=progeny&done=y&inbred=Standard&x2=n&username=&password=&x=0&y=0

   Poista
  3. Löytyi myös ihania kuvia ja tietoja tuosta sisaruksesta, on Englannissa kenttähevosena: http://diyeventer.weebly.com/horses.html

   Poista
  4. Vau kiitos Jonna avusta! :) Mielenkiintoiseksi tekee tuossa hevosessa sen, että millä kaavaa tuo tamma on rekisteröitä KWPN:ään (ehkä b-rekisteriin sitten?), koska tämä isäori ei ole KWPN jalostukseen hyväksytty... ainakaan näin näillä tiedoilla, mitä olen löytänyt!

   Poista
 2. Hei! Mua kiinnostaa oman kolmivuotiaan fwb suku. Olen itse yrittänyt sukuselvitystä tehdä, mutta yritys loppuu jo huonoon englannin kielen taitoon sekä aikaan kahden taaperon kanssa. Singleton I. Sancisco EI. Weltmeyer. mkriding@hotmail.fi Kiitoksia, jos edes kerkeät yrittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kommentistasi, ja lähden heppasi sukua selvittelemään heti Alkkun hevosen jälkeen! :) Olen sitten yhteydessä, kun olen saanu projektin valmiiksi!

   Poista
 3. Haa! Hertan lähisukujuuret osuu jo jonnekin sodan aikasiin hevosiin! Hertta edustaa todellakin vanhaa linjaa... :D mutta jos tästä sekasikiösuvusta jotain saat irti niin kiinnostaa kyllä!
  Cassiopeia KS, isä Chablis. Mut saat kiinni vaikka facebookin kautta, mutta jos sähköpostia tarttet niin annan sen erikseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta onkin sukuselvityslistalla kolmantena! Mä laittelen sulle facessa viestiä ;) Ihanaa, että näitä tuli jo heti näin usea, saa harjaannutettua omaa tietämystä lisää tässä samalla :D

   Poista
 4. Wau, ihanaa lukea varsaprojektista kun on näin kattavaa tietoa sukujuuria myöten ! :) Auttaa todella paljon varsaa suunnitteleville lukea näitä juttuja, itsekin saa vähän uutta näkemystä tulevaisuuteen jos joskus oma varsa lähtee suunnitteille.
  Tutkin itsekin välillä erilaisia sukuja, tosin olen vielä alkeellisella tasolla niihin perehtymisessä :D mielenkiinnosta voisinkin laittaa sulle meidän heppatovereiden sukuja tutkittavaksi jossakin kohtaa, itse tunnistan aina vaan nimiä mutten tiedä mitä niiden taustalla on :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy kiinnostuneita! Hevosten sukuja tietäessä oppii ihan hirveästi hevosten eri sukujen ja vaikkapa juuri sen oman hevosen ominaisuuksista, mikä ei ole lainkaan hullumpaa osaamista hevosihmiselle, mikäli esimerkiksi joskus päätyy hevoskaupoille. Sukuja edes vähän tuntiessa sitä helpommin tietää minkälaista yksilöä etsii ja kyllähän jonkinmoinen sukutietämys kuuluu hevosihmisen perus sivistykseen :)

   Poista
  2. Heh, näin että moni on jo tehnyt tilauksiaan joten täytyy kiirehtiä jonon jatkeeksi!
   Olisi mielenkiintoista tietää näiden pv-ratsastettavieni suvuista vähän enemmän.. Casher, isä Cancara ja emänisä Robin Z (molempien vanhempien suvussa vilahtaa tuttuja nimiä mutta ominaisuuksista olisi juuri kiva tietää ja periyttämisestä, sillä tämä "Casper" on varsinainen persoona :D)
   Saman tien sukulainen Chandra, isä Charisma ja emänisä Cassini I, jälleen tuttuja nimiä ja erikoinen persoona tämä tamma..Sun täytyy tehdä joku postaus siitä miten lähdet liikkeelle näissä sukututkielmissa ja mistä haet tietoa, varmasti kiinnostaa monia lukijoita :)!

   Poista
  3. Voisin jossain vaiheessa tehdä tällaisen postauksen ja samalla laittaa linkkejä eri tietokantoihin mitä käytän ja aika paljon löytyy myös ihan kirjallisuuttakin :)
   Laitetaan nuo hepat jonoon sukututkimukseen! Kiitos, oppii samalla taas ihan hirveesti itsekin, kun lähtee perehtymään. :)

   Poista
 5. Oi vitsi, Champista saa tehdä tuollaisen super mielellään!! Tai jos et ehdi, laita linkit kaikkiin käyttämiisi sivuihin niin voin itse yrittää etsiä tietoja :) mä en edes tiedä mistä etsiä kilpailutuloksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, juu Champ menee listalla neljänneksi! Voin laitella linkkejä sulle samalla, kun laittelen sukutietoja. En itsekään kyllä välttämättä kilpailutuloksia löydä, mutta sukua pystyy selvittämään helpostikin! :) Näissä menee vaan aikaa tosiaan, niin katsotaan millä aikataululla saan sulle selvitystä :D

   Poista
 6. Uui! Kuin siistii jos jaksaisit/ehtisit tehdä tollasen backround checkin tosta mun uudesta hepasta! Sitä ei löydy vielä sukupostista mutta horsetelexistä pitäis, isä on Eurocommerce Singapore ja emänisä muistaakseni Corland.

  Tosi kiva muuten seurata tota sun varsaprojektia kun oma on jo ohi niin ei tarvii stressata : D

  Ps. voit laittaa mulle tietoja fbhen kun sposti on jo täpöten täynnä, eli Milla Hirvoselle siis :)
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sen sun karamellin suvun tutkiminen onkin mielenkiintoista, se on niin hieno! Laittelen sulle faceen, kunhan pääsen sun hepan kohdalle, teen näitä nyt tulleessa järjestyksessä :D

   Poista
 7. Moi!
  Mulla olis saksalainen hannover tamma Laurensia (i.Laudabilis). Itse olen kans äärettömän kiinnostunut näistä sukututkimuksista.

  Olisi kiva jos löytäisit jotain tietoa varsinki näistä suvussa olevista tammoista, kun niistä tuntuu olevan aina niin vaikea löytää tietoa. Sen tiedän kyllä että tammallani on ihan eliittisuku, ja olisi kiva jos haluaisit/jaksaisit tehdä sellaista tutkimusta että mitä oreja kannattaisi käyttää tähän sukuun jalostukseen (haave tehdä varsa).Vaikka oletkin varmaan enemmän tutkiskellut estehevosien sukuja nii varmasti tiedät jotain kouluhevosista :)

  Kiva jos vaan ehdit ja jaksat toteuttaa tätä sukututkimusta. Samalla täytyy nyt kehua et sulla on kiva blogi mitä luen aina mielelläni vaikka itse olenki henkeen ja vereen kouluratsastaja.
  -Janika- (janika.koivukoski@cou.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kouluhevosten sukuja olen samalla tavalla paljon tutkinut, kouluhevosjalostusta etenkin Hollanti-akselilla olen seurannut paljonkin ja ne on tosi lähellä sydäntä! :) Pystyn kyllä antamaan havainnointeja millaisia yhdistelmiä on tehty ja mitkä yhdistelmät ovat selkeästi toimineet useamminkin kuin pari hassua kertaa, joten voin antaa mielipiteeni orijutuissa kyllä, mutta niissä kannattaa myös konsultoida lähemmin jotain pitkän uran tehnyttä hevoskasvattajaakin, sitten kun varsantekoon on päätetty ryhtyä! :)

   Laittelen sinun heppasi listaan mukaan, teen näitä järjestyksessä, joten en uskalla luvata millon saan valmiiksi, mutta ehkä parin viikon sisään! Nyt ainakin tuli heti ensimmäinen hevonen aikamoiseksi porkkanaksi purtavaksi, ja siihen menee aikaa :D

   Kiitos paljon palautteesta ja kiva kuulla, että kouluratsastajakin jaksaa lukea tätä!

   Poista
 8. HEI JA HUOM KAIKILLE!
  Kiitos aktiivisuudesta! Luulen että näissä jo tähän mennessä tulleissa hevosissa on hetkeksi aikaa tekemistä, joten en ainakaan nyt ota vastaan enempää hevosia ennen kun olen saanut nämä "purettua" :D Huutelen sitten taas myöhemmin, kun nämä projektit on saatu tehtyä :)

  VastaaPoista
 9. tämä nyt ei aivan suoraan liity aiheeseen, mutta aattelin silti kysyä, koska varmaan tiedät vastauksen :) mulla on italialaissyntyinen (sella italiano) tamma, jonka isä on italialainen ja muu isän suku saksalainen ja emän suku kokonaan ranskalainen. hieman on alkanut kiinnostaa kantakirjaus suomalaiseen puoliveriseen. ajatustasolla vasta ollaan ja nyt on vasta käynnissä tutkimus, että onko tuota edes mahdollista saada FWB-kantakirjaan. ongelmahan on, että hippoksen jalostusohjesäännössä ei ole italialaista kantakirjaa hyväksytyissä polveutumiskantakirjoissa. sulkeeko tämä sitten kokonaan pois mahdollisuuden saada tamma FWB:ksi?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot