lauantai 7. maaliskuuta 2015

Risto etenee

4 -vuotias welsh c -ori Hoyard's Tyson etenee hyvällä mallilla tällä hetkellä. Sen kanssa on nyt viikottain tehty töitä ja käyty hyppäämässä.


Ensimmäisillä kerroilla hypättiin yksittäisi ristikoita ja mentiin puomeja, toisella kerralla laitettiin pieniä pystyjä ja saatiin jo varmuutta hyppäämiselle. Kolmannella kerralla rakennettiin okseri, mutta poni ei toistaiseksi vaikuttanut ratsastajan kanssa riittävän varmalta, että olisi ollut järkevää okseria hypätä vielä, mutta se teki jo pystyille hienoja varmoja ilmavia hyppyjä.Neljännellä hyppykerralla otettiin yksi suhteutettusuora pysty-pysty linja, jossa poni pääsi laukkaamaan mukavat helpot neljä askelta mikäli sai ensimmäisen hypyn sujumaan ja ponin pysymään pohkeen edessä eikä kiemurtelemaan. Tämä oli eka kerta, kun mentiin ns. kaksi estettä peräkkäin ja Risto herkkänä ponina oli ekalla kerralla vähän ihmeissään että "ai tuoko vielä pitää mennä??", mutta kun itse on riittävän vahvasti jalalla tukemassa sitä, niin se kyllä rohkaistuu tekemään mitä vain. Tällä neljännellä hyppykerralla ylitettiin nyt sitten okseri ratsastajan kanssa ensimmäisen kerran, ekalla kerralla se melkein jo pysähtyi eteen, mutta hyppäsi kuitenkin lähes paikaltaan, kun pidin vain jalan lähellä ja rohkaisin sitä - toisella kerralla tehtiin okserille jo hieno hyppy ja siihen oli mukava lopettaa. Tällä kerralla poni ensimmäistä kertaa uskalsi enemmän laukata jo hienosti itsevarmana itsellään kohti esteitä.

Alla video Riston ekasta useamman hypyn "radasta" ja ekoista okserin ylityksistä ratsastajan kanssa. Tästä se lähtee :)Viidennessä hyppytreenissä, eli eilen perjantaina, tehtiin aika pitkälti samoja juttuja, kuin edellisellä viikolla eli pientä radan tynkää, mutta sijoitettiin okseri suhteutetulle linjalle ja lisäksi otettiin mukaan lankku yhteen yksittäiseen esteeseen, jotta poni oppii ja tottuu kaiken näköisiin ylitettäviin asioihin. Ekalla kerralla lankulla poni teki stopin, kun se oli niin kammottavan pelottavan näköinen. Lankku oli vaan lepäämässä maassa, joten suoristin kiellon jälkeen ponin kohti lankkua ja pyysin sitä askeltamaan käynnissä ylitse. Toisella kerralla jo ylitettiin vähän haparoiden tuo lankku ja kolmannella kerralla saatiin siihen jo hyvä lähestyminen laukassa aikaiseksi. Sen jälkeen otettiin muutama yksittäinen hyppy vielä okserille, joka sujui jo ihan kivasti ja sen jälkeen tultiin ratana tehtävät kertaalleen. Kaikki sujui hienosti, joten lopetettiin taas siihen.

Hui kauhistus! :D 

Poni takaisin esteen eteen ja käynnissä yli, kiitos ja uusi lähestyminen ja enää ei tämäkään ollut jännää sen jälkeen.Huomaa, kun poni on joka kerralla saanut eteensä jotain uutta ihmeteltävää ja olemme joka kerta lopettaneet heti onnistumiseen  ja pitäneet treenikerrat lyhyinä, niin ponin kehitys on ihan huimaa viikko viikolta. Se on joka kerta itsevarmempi tämän ansiosta, vaikka yleisesti poni on selkeästi ratsastajan kanssa hypätessä edelleen jonkin verran epävarma ja se vaatii paljon tukea ja rohkaisua kuskilta.Asiat kehittyy ja paranee kerta kerralta, kun poni saa järkeviä tehtäviä eteensä ja joka kerta jotain uutta, harjoitukset pidetään kohtuullisen pituisina, jolloin se alkaa pikkuhiljaa luottamaan ratsastajaansa ja myös saamaan sitä itsevarmuutta. Sillä on hieno hyppy kyllä, ison ponin laukka, jota on jo nyt helppo säädellä sopivaksi ja ponnuahan tiedämme sillä olevan vaikka kuinka, joten nyt on kaikki kiinni vain siitä, että työ tehdään huolella ja suunnitelmallisesti ponia kuunnellen.

4 kommenttia:

 1. Ompas se tosiaan edistynyt! Laukka on paljon maltillisempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Laukka tosin sillä on ollut alusta asti tosi hyvää, ja nyt kun sen on saanut siinä pohkeen eteen, niin sitä on ollut ilahduttavan helppo säädellä vähän jo nyt! :)

   Poista
 2. Kiva kun päivität Ristonkin treeneistä! Upea poni, mielenkiinnolla seuraan mitä siitä vielä tuleekaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi päivitellä mahd usein, ja jos ei muuta uutta kerrottavaa ole, niin ainakin siitä saa aina takuuvarmasti upeita kuvia :D

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot