tiistai 10. maaliskuuta 2015

Tuote-esittelyssä Back on Trackin ratsastussuojat!

Ihanaa päästä testaamaan laadukkaita tuotteita, joiden toimivuuteen ja istuvuuteen olen ollut jo hyvin paljon aikaisemmin vakuuttunut! Yhteistyökumppanini Back on Trackin kanssa haluan esitellä ensimmäisenä minulle testiin tulleet neuopreeniset ratsastussuojat.
Back on Track on tunnettu tuotteistaan, joiden teho perustuu keraamiseen Welltex-kankaaseen. Welltex-kangas on kudottua polypropyleenia tai puuvilla-polyesteria, johon keraaminen aine on sulatettu. Tuotteissa yhdistyvät keramiikan kyky heijastaa kehon lämpöä takaisin pitkäaaltoisena lämpösäteilynä, pitkinä infrapuna-aaltoina, mikä kiihdyttää tehokkaasti verenkiertoa tekstiilin alla olevassa kudoksessa. Tuotteita käytetään usein ennaltaehkäisevästi tai hoitona lihas ja nivelalueilla ja esimerkiksi itselläni hevosten hoidossa palautumiseen Back on Track on tullut jäädäkseen.
Verenkierron tason nousu laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennalta ehkäisyssä, jolloin Back on Track -suojia käytetään ennen treenausta tai kilpailua. Vilkkaampi verenkierto lihaksissa vahvistaa elimistön omaa tulehdusten lievennyskykyä ja edistää vammojen paranemista. Siksi tuotteita käytetään usein tulehdusperäisten oireiden lievittämiseen.

Suojat ovat aina olleet haaveissa ja nyt innokkaana niitä lähdin testaamaan reilu viikko sitten.
Ensimmäiset havainnot suojista olivat heti alkujaan äärettömän hyvä istuvuus ja istuvuutta sain kiitellä ratsastuksen jälkeenkin - en ole vielä löytänyt suojia, joiden alle ei treenin aikana jollain ilveellä sitä ratsastuspohjan hienoa hiekkaa menisi. Nämä olivat ensimmäiset suojat ikinä, jossa pystyin tyytyväisenä hevosta pois hoidattaessa todeta, että jalat ovat hikoilua lukuunottamatta yhtä puhtaat ja siistit, kuin treeniin lähtiessäkin. Tämä on etenkin Deen kanssa todella iso plussa, sillä Deellä on isot valkeat sukat joka jalassa, ja jotenkin tuo valkoinen alue ihosta on äärettömän herkkä ja taipuvainen muodostamaan hiertymiä.

Suojat ovat valmistettu ulkopuolelta vahvasta iskunkestävästä neopreenista ja niiden sisäpinta on pehmeän tuntuista puuvillaa ja keraamista ainetta sisältävää polyesteriä. Ideana on kyky ennaltaehkäisemään ja vähentämään mm. jänne- ja nivelsidevaurioita. Kiinnitys tapahtuu neljällä tarrakiinnityksellä.

Nämä ratsatussuojat ovat todella napakat, tuntuu, että ne tukevat kunnolla vuohisniveltä ja jänteitä muotoilunsa vuoksi. Iskunsuojan lisäksi suojat ajavat vähän samaa mielestäni kuin pintelit ratsastaessa - itse kun en ole kouluratsastaja, enkä sen koomin kovin innokas pintelöitsijä, ovat nämä meille todella käytännölliset, helpot pukea, mutta ennen kaikkea tyylikkään ja siistin näköiset. Rakastan suojissa valkoista väriä, myös arkitreenissä - valkoinen ikäänkuin ei peittäisikään hevosen nättejä sukkia vaan korostaa niitä. (On varmasti moni huomannut, että valkoinen suojissa meillä on pop ;) )
 Valkoinen väri on tottakai hyvin arka, ja sen sai huomata etenkin tässä neopreenimateriaalissa, johon lika suorastaan tarttuu. Samoja suojia saa siis myös mustana, joka on vähän kiitollisempi tässä mielessä käytännöllisyydeltään. Suojat ovat kuitenkin myös konepestävät max. 40 asteessa, joten siinä mielessä puhtaaksi saaminen ei ole ongelma. Kaikkien Back on Track -tuotteiden käytön aloittaessa on syytä huomioda hidas totuttaminen. Puhun tästä kokemuksen syvällä rintaäänellä - menin liian reippaasti alkuun liian pitkillä ajoilla esimerkiksi loimittamaan Deetä tuotteen loimella, ja hevonen meinasi saada tästä yön jälkeen slaakin, kun ihoa kuumotti ja kihelmöi niin paljon, että hevosta ei olisi saanut edes silittää. Joten varovainen totutus on ehdoton ja kaikenlaisten linimenttien ja muiden käyttö saman-aikaisesti ei kannata, polttaa karvan ja ihon (tämäkin tullut testattua, pitää näköjään aina kantapäänkautta oppia asiat...).  Ratsastussuojien kanssa toki on helppoa aloittaa käyttö, kun itse treeni harvoin kestää kovin pitkään.

Ainut mitä jäin pohtimaan näiden käytössä, että mitä tapahtuu, kun syntyy rasituslämpöä ja vielä ekstralämpöä näistä suojista treenatessa? Rasituslämpöhän yleensä halutaan mahdollisimman nopeasti treenin päätteeksi saada laskemaan. Tästä meinaan ottaa vielä selvää, palaan tähän asian tiimoilta heti, kun saan tietää!


Jokatapauksessa meillä nämä suojat pääsevät aktiiviseen arkikäyttöön ja kiilaavat muiden käyttämiemme allroundsuojien edelle jo ensinnäkin pelkällä istuvuudellaan, joka on mielestäni tärkein asia hevosen varusteissa ja johon mielellään haluaa panostaa.

Suojat kustantavat hyvin varusteluista hevostarvikeliikkeissä etusuojista 89€ ja takasuojista 98€. Suojat myydään siis pareittain.

8 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Pystyisitkö kertomaan näissä yhteistyöpostauksissa aina lopuksi tuotteen hinnan? :) Nyt en ainakaan nopealla vilkaisulla nettisivuilta löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, unohdin sitten ygden oleellisimmista asioista kertoa. Hyvä huomio ja kiitos palautteesta, lisään hintatiedot vielä :)

   Poista
 2. Meilläkin hevonen sai kauhean hermoromahduksen loimesta. oltiin kyllä käytetty lyhyitä aikoija, mutta jätin kerran yöksi ja aamulla hevonen oli ihan hermoromahduksen partaalla. Nyt yritetty pikkuhiljaa totutella ja hevonen kyllä on vetreämpi loimen käytön jälkeen, mutta enää ei koko yöksi jätetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samanlaisen reaktion Dee antoi, kun liian ahneesti lähdin loimea kokeilemaan. Nykyään loimen pystyn jättää yöksi, jos illalla sen laitan talliloimen alle, mutta aamulla täytyy jonkun olla ottamassa se pois. Tuo loimi tosiaankin on meillä auttanut palautumisessa, enkä sitä voisi jättää enää pois hoitotoimenpiteistä.

   Poista
 3. BOT on pop :) Meillä on jo vuosia ollut molemmilla hevosilla käytössä samat suojat mustana. Nyt kun yhdet jäi ylimääräiseksi, pitäisi ehkä vaihtaa ne valkoisiin, koska onhan noi päheet ;) Kaiken lisäksi BOT toimii parhaiten liikkeessä, joten todella ovat hintansa arvoiset, vaikkei missään nimessä halvimmasta päästä suojia olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! :) Musta on kyllä niin paljon kiitollisempi väri, mutta kyllä se niin vaan on, että tuo valkoinen on aika näyttävä ja kaunis. Joutuu vaan joka kerran jälkeen pesuaineen kanssa pestä ne huolella, että myös pysyvät valkoisina :D

   Poista
 4. Tyytyväinen olen! Ponilla ehkä vähän valuu mutta istuu hyvin.

  VastaaPoista
 5. Tää raituslämpö asia kiinnostaa muakin. :) postissa tulossa Botin jännesuojat eteen, tuotekuvauksessa kyllä luki että rei'itetyn kankaan avulla ilmanvaihto onnistuu paremmin. Mutta kuulen itse ainakin mielelläni lisää jos jostain muualta löydät lisää tietoa :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot