maanantai 30. maaliskuuta 2015

Tuote-esittelyssä Back on Trackin pintelipatjat!

Tämä vuosi on lähtenyt bloggaamisen osalta ihan uudella tavalla käyntiin, kun blogi sai ensimmäisen yhteistyökumppanin! Ja ei minkä tahansa tuotemerkin, vaan jo valmiiksi aikaisemmin vuosien saatossa tavaramerkeistä suosikikseni valikoituneen Back on Trackin, joka valmistaa lihas- ja nivelsuojia ihmisille, koirille ja hevosille.

Nyt olisi vuorossa tuote-esittely ja omat kokemukset testissä olleista Back on Trackin pintelipatjoista.


Nämä super pehmeästä materiaalista valmistetut pintelipatjat eivät tuottaneet pettymystä nekään. Minulla oli suunnitelmissa, että otan kuvan jossain vaiheessa tässä kuussa Deen jaloista illalla, ennen kun laitan yöksi nämä patjat pintelöintineen ja sitten aamulla vaikutuksen, kuinka jalat ovat sulaneet yön aikana rutikuiviksi. Deellä on ihan nuoresta asti aina ollut ihan vähän nestettä jaloissa, joka katoaa liikutuksen myötä. En kuitenkaan päässyt toteuttamaan tätä suunnitelmaani, kun unohdin aina kameran kotiin, kännykällä ei saanut riittävän selkeitä kuvia ja jo vajaan parin viikon käytön jälkeen jalat eivät olleet enää keränneet nestettä laisinkaan, vaan ovat jääneet sellaisiksi kuiviksi. Kyllä siinä ollut muutamilla tallikavereilla ihmeteltävää, kun minä mutisen harmistuksesta, että nyt en saa enää kuvaa ennen ja jälkeen, kun nuo jalat on ja pysyy kuivina! :D


Pintelipatjojen tuoteselosteessa Back on Trackin sivuilla sanotaankin, että patjat lievittävät tehokkaasti nivelturvotusta, jännevammoja ja jopa hankoside vammoja.

Meillä tuotteen käytössä havaittiin heti alussa, että jalat ensimmäisen viikon aikana jopa keräsivät normaalia enemmän nestettä ja jalat olivat hyvin lämpimät patjat pois ottaessa - käyttöohjeiden mukaan tämä johtuu vilkastuneesta verenkierrosta. Osittain jalat varmasti reagoivat siihen, että jouduin pitämään niitä jo heti alkuun vähän pidempiä aikoja jalassa, ensiksi vain sen aikaa, mitä touhusin tallilla hevosen poislaitossa ja tavaroita huoltaessa, mutta aika pian jätin ne jo yöksi illalla ennen klo: 22:00, jos tiesin tulevani seuraavana aamuna aikaisin tallille ottamaan patjoja pois. Tässä tuli kuitenkin jo se 8 tuntia aika nopeasti kertaheitolla, ja kuten jo edeltävässä Back on Trackin tuotetestauspostauksessa kerroinkin, pitää näiden keraamisten kankaiden käyttö aloittaa varovaisesti, jotta keho tottuu kankaan vaikutuksiin. Dee esimerkiksi herkkänä hevosena reagoi hyvin voimaakkaasti näihin tuotteisiin, joten sitä joutuu olemaan erityisen tarkkana kaiken aikaa.


Kaikenkaikkiaan olen nyt käyttänyt kuukauden ajan patjoja Deellä vaihtelevasti öisin rankkojen treenijaksojen aikana, sekä muutamia kertoja jos hevonen on mennyt suoraan liikutuksesta tarhaan, olen ensiksi kylmännyt jalat, sen jälkeen käärinyt pintelit patjoineen sille tarhailuun ja käynyt ne illalla ottamassa pois, käynyt hevosen kanssa 30-60min kävelyllä ja jättänyt sitten yön yli vielä patjat jalkaan. Tänä päivänä Deen jalat ovat kuivemmat kuin koskaan, myös oikean murheenkryyni takajalka, jossa on todettu klinikalla nestekiertohäiriö ja tästä syystä jänteet ja muut eivät ole turvotuksesta välttämättä edes erotu jalasta -nyt jalka on täysin kuiva ja normaalin jalan näköinen, ihan mahtavaa, ja samalla ihan käsittämätöntä! Tuo jalka ei nimittäin ole näyttänyt normaalilta sitten yksivuotiskesän Deen teloessa sen orilaitumella johonkin!


Patjoja löytyy erikokoisia, meille olivat juuri passelin kokoiset nuo 40cm x 40cm suojat, Deellä on aika pitkät ja kapeat jalat - ehkä takajalkoihin voisi olla 10cm pidemmät patjat. Muita kokoja patjoista löytyy siis: 30x40, 30x45, 30x50 ja 40x50cm. Patjat voi pestä koneessa 30 asteessa, tosin näissä patjoissa kiitosta saa myös materiaalin liukkaus, jonka ansiosta kuukaudenkin käytön jälkeen patjat näyttävät ihan uusilta ja puhtailta - niihin ei lika tartu niin helposti.
Patjoissa yhdellä reunalla ei ole ollenkaan saumaa, jonka tajusin vasta parin käyttökerran jälkeen olevan tarkoitettu hevosen jalkaa vasten estääkseeni mahdollista painatumaa.

Pintelipatjat myydään kappaleittain, väreinä musta, valkoinen ja harmaa, ja yhden patjan hinta on 36,50€. Tuotteita myydään hyvin varusteilluissa hevostarvikeliikkeissä ympäri Suomen.


Tulevaa kisakautta ja kuljetuksista olen suunnitellut, että asennan patjat kuljetussuojien alle kuljetuksen ajaksi, jotta verryttelyyn mentäessä on jaloissa verenkiertoa saatu jo lisättyä kuljetuksesta ja seisomisesta huolimatta. Näin ennaltaehkäistään mahdollisia vammoja, joita saattaa verkassa hyvinkin kipakasti liikehtivän Deen kanssa muodostua ennen kun se on ehtinyt edes kunnolla vertyä. Joten nämä(kin) tuotteet jäävät arkeen käyttöön.

Joku kirjoitti minulle aikaisemmin kommentin, että ei mitään hieronnat ja BOT:it korvaa hyvin tehtyä valmennusta, treeniä ja liikuntaa - niin sehän on ihan totta, ei todellakaan korvaa ja siihen hevosen treeniohjelmaan ja liikuntaan käytän todella paljon energiaa ja resulssejani. Mutta kyllä sitä niinkuin itsekin urheillessa, myös hevosen lihashuollosta pitää pitää huolta kokonaisvaltaisesti, jotta siitä treenistä saadaan irti se maksimaalinen hyöty, kroppa palautuu hyvin ja pystyy jatkossakin toimimaan hyvin sekä myös mahdollisesti vältetään rasitusvammat ja pystytään reagoimaan niihin mahdollisimman ajoissa - eikä tätä kokonaisvaltaista treeniä tukevaa hoitoa pidä missään määrin väheksyä. En esimerkiksi ikinä unohda tehdä Deen kanssa riittäviä alku- ja loppukävelyitä, mutta siitä huolimatta koen erittäin tärkeäksi myös hoitotoimenpiteet: kylmään isomman rasituksen jälkeen jokaisen jalan ja nyt tästä lähtien kylmäyksen jälkeen verenkiertoa vilkastuttamaan laitan nämä patjat, ainakin hyppytreenien jälkeen yöksi back on track -verkkoloimen sekä vapaapäivinä - jos ehdin - hieron Deen läpi, jolla saan viimeisimmätkin pinnalliset lihaskireydet lihaksilta ja lihaskalvoilta avattua. Etenkin, kun tiedostan, että meillä on vielä paljon tehtävää siinä, että saan hevosen liikkumaan oikein ja itse ratsastan sen oikein vetämättä taaksepäin, puhumattakaan nyt hevosen aikuisuuden kynnyksellä lisääntyneestä treenimäärästä ja vaikeustason nostosta - on 100 prosenttisen varmaa, että siinä treenatessa paikat rasittuvat ja kipeytyvät. Tiedän varsin hyvin itse, miltä tuntuu kovan salitreenin jälkeen seuraavina päivinä lihaksistossa, vaikka olisin kuinka tehnyt liikkeet oikein - ja niinhän sen kuulukin tuntua kropassa. Tärkeää on kuitenkin se, miten saada kroppa rasituksesta palautumaan niin, ettei mikään paikka mene hajalle treeniä jatkaessa!


Kiitos Back on Trackille tästä yhteistyöstä, laadukkaita tuotteita mielellään testaa ja ilokseni voin kertoa, että yhteistyö jatkuu ja taas ensi kuussa tulee lisää esittelyitä tuotemerkin valikoimasta! Toivottavasti nämä testaukset ovat olleet lukijoidenkin mielestä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä!

Testaus ja postaus tehty yhteistyössä:ps. Sain Back on Trackilta vastauksen ratsastussuojien käytöstä ja niiden vaikutuksesta rasituksen aikana, jota pohdin viime tuotetestauksessa: "Back on Track Welltex-keraamisen kankaan vaikutus vain tehostuu ruumiinlämmön kohotessa eli ei ole haittaa vain päinvastoin. On erittäin hyödyllistä hoitaa hevosta tai itseään jo treenin aikana."

8 kommenttia:

 1. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta postauksesta! Olen suunnitellut seuraavaksi hankkivani juuri nämä BOT-pintelipatjat, omalla hevosellani ei ole nestettä pahemmin yönkään jälkeen jaloissa mutta ennaltaehkäisevästi käyttöön rankkojen treenien ja juuri esim. kuljetusten ajaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin jalkoja pitäisi hoitaa jo ennen kun reagointia alkaa näkymään. :)

   Poista
 2. Sulla on kyllä hyvät ja laadukkaat nää tuotepostaukset. :) propsit siitä! Oli tosi mielenkiintoinen, mulle on tulossa postissa W-Healing tallisuokat, joten samalla idealla varustettu tuote, niin oli enemmän kuin tervetullut tälläinenpostaus kokemuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Näitä on kyllä kiva tehdä, että varmaan sen takia tulee otettua kuviakin aika runsaasti tuotteista. :D Kiva kuulla sinulta, kuinka toimii kilpailevan valmistajan tuote, sitä siis odotellessa! :)

   Poista
 3. Pitäisi varmaan Codallekin hankkia toinen pari niitä perus kääryleitä, niin saisi rankempien treenien jälkeen kylmäyksen perään laitettua joka jalkaan! Nyt ollut vaan kyljetuksessa käytössä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin tarviin näitä nyt vielä toiset parit, olen käyttänyt näitä ristikkäin jokatoinen kerta takajalkoihin ja joka toinen kerta etujalkoihin + estetreenin jälkeen aina etujalkoihin.

   Poista
 4. Mä en muista oonko kysynyt tätä jo, mutta missä olet opiskellut hierontaa?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot