keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tänään hypätään taas :)

Meillä seuramme Tuomarinkylän Ratsastajat sekä kartano-alueen ympäristöä kehittävä liikeyhteisö Pro Tuomarinkylä järjestävät tänään 1 -tason estekilpailut kotikentällämme ja näin ollen päätin, että mennään Deen kanssa treenaamaan ja hakemaan taas ratarutiinia lisää lomailun jälkeen!

Kaikki kuvat ovat Tiia Tahvanaisen käsialaa Koripkylän kisoista 110cm luokasta toukokuussa - kiitos Tiia! 

Kuten jo aikaisemmin kerroinkin, Dee on ollut laidunlomansa jälkeen aika väsyneen oloinen. Eilen oli pakko mittaa kuumekin, kun se oli niin jotenkin uninen. Ei ollut lämpöä, joten pakko se on vaan uskoa, että kokemukset äidin jälleen näkemisestä etenkin olivat pienelle pojalle hyvin raskaita henkisesti. ;)


Ratsastin Deen seuraavana päivänä kotiinpaluusta, eli sunnuntaina, ja se oli niin vetämättömän oloinen, että pidettiin treeni minimaalisen lyhyenä. Kaikki askellajit läpi, hevonen rennoksi ja avuille. Tähän meni kaikekseltaan ehkä 10-15 minuuttia, muuten käveltiin vain. Velttoudesta huolimatta Dee ei yhtään tuntunut haluttomalta, kaiken se halusi tehdä ihan mielellään, mitä pyysin, mutta kaikki terävyys vain on nyt poissa. Silloin on turha prässäillä enempää. Ja päätinkin maanantaille antaa ruunalle kävelypäivän - tuli tarpeeseen!


Maanantaina käydessämme kävelyllä Dee olikin jo vähän normaali rasittava itsensä - eli keksii kokoajan kaikkea touhuamista, yrittää vaivihkaa jäädä puskiin syömään ja välillä hiihtää eteenpäin sellaista vauhtia, että itse pitää juosta, mikäli meinaa pysyä matkassa mukana.


Tiistaina, eli eilen, tehtiinkin jo aika normaali treeni ratsain. Käytiin alkuun yli puolen tunnin alkukävelyt ja sitten mentiin kentälle, jossa oli sopivasti pienistä kavaleteista koostuva kuuden esteen rata, parilla yksittäisellä kavaletilla ja kahdella ahtaan puoleisella suhteutetulla linjalla - mikä sopikin meille hyvin.

Vaikka Dee tuntui edelleen vähän löysältä, se oli kuitenkin tosi kivasti kuulolla ja teki mielellään kaiken mitä pyysi. Se myös kokosi laukkaa nyt todella kivasti, oli helppo löytää etäisyys, kun hevosta pystyy niin paljon säätämään. Ainoastaan alkuun se meinasi olla vähän hidas jalalle, mutta kun tämän sain korjattua muutamilla nopeilla siirtymisillä, niin homma oli mukavaa ja helppoa.


Seurakisoissa oli tarjolla luokkia aina 110cm asti ja mahdollisuus myös tämän viimeisen luokan jälkeen ottaa rataharjoituksena haluamansa korkeus radalle vielä kertaaleen. Nyt on jotenkin niin hyvä fiilis, että päätin ilmoittaa meidän 110cm luokkaan ja rataharjoituksena suorittaa vielä sama rata 120cm tasolla, että saadaan siitäkin nyt vihdoin vähän osviittaa, miltä korkeus taas vuoden jälkeen tuntuu. Kisoissa on simppeli rata, jossa ei ole edes sarjaa, joten teknisesti helppoa tehtävää on luvassa, jolloin uskaltaa kokeilla ja treenata jo vähän isompaakin, mitä aikaisemmin tällä kaudella ollaan hypätty.


 Katsotaan miten meillä menee. Viikonloppuna käydään hyppäämässä myös Hyvinkäällä Riders Innin järjestämissä 1 -tason kilpailuissa. Ilmoitin meidät ensiksi lauantain metriin ja kymppiin, sekä sunnuntaille 115cm luokkaan, mutta nyt päätinkin tämän päivän hyppyjen takia, että jätän metrin pois ja hyppään lauantaina vain sen kympin, ettei tule liikaa Deelle hyppyjä tälle viikolle. Ensi viikolla on kuitenkin jo juhannus (!!!) ja silloin hypätään Dumissa Este-Jusseissa, sekä sitä seuraavalla viikolla todennäköisesti Salossa, josta jatketaan Savonlinnaan, joten rupeamaa riittää. Täytyy yrittää nyt suunnitella todella järkevästi tulevat hypättävät luokat. Haluan, että Deellä pysyy into ja energia päällä läpi kisojen, se ei saa väsähtää niistä. Kaikki riippuu myös siitä, miten tällä viikolla hypyt sujuu, että mitä jatkossa taas hypätään, joten saas nähdä. Ainakin Korpikylän kisojen jälkeen on tosi hyvät fiilikset hevosen ja hypyn suhteen ja itsekin selkeästi olen jo parantanut omaa ratsastamista, mutta paljon työtä vielä on edessä, että voi olla kunnolla tyytyväinen.

14 kommenttia:

 1. Toscan sivut eivät ole tuolla ylhäällä. Oletko muistanut lisästä ne ulkoasusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä saanut aloiteltua Toscan sivujen tekemistä, mutta kyllä ne tulee tämän viikon aikana :)

   Poista
 2. Meillä oli samaa ongelmaa kun heppa meni laitumelle, tuli hirveän väsyneeksi ja löysäksi. Nyt jo muutaman viikon laitumella olon jälkeen (vaikka siis onkin yöt sisällä) niin alkaa heppa jo olemaan hieman parempi ja terävämpi, vaikka ei ihan parhaimmillaan olekkaan. Vaan niin hassua kun normaalisti energinen tehopakkaus on niin rauhallinen. No mutta toisaalta nauttii laitumella olosta, joten eiköhän se tässä tasaannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kuullut muiltakin. Meillä oli vielä lisästressinä tuo äidin perään huutelu, mikä oli ihan älytöntä. Ei ihme, jos vähän väsyttää nyt :D Kyllä se laitumelle päästäminen oli silti Deelle mielestäni kiva juttu, pääsipähän laukkaamaan oikein olan takaa monena päivänä isolla alueella, missä ei heitä tullut seinät tai aidat vastaan :)

   Poista
 3. Tsiisus, miten hienolta Dee näyttää! Upeita kuvia! Tsemppiä kisoihin, toivottavasti tämän illan tapahtuma kerää paljon porukkaa Dumiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee oli tuona päivänä kyllä niin super niissä hypyissään, kuskin moga, ettei saatu sitä sijoitusta - hevonen olisi sen ansainnut, oli niin hieno ja teki hyviä hyppyjä! :) Onneksi se kerrankin näkyy myös kuvissa :D Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Tosi upeita kuvia teistä!! Taitaa jokaista tuo laiduntaminen rauhoittaa kun meillä myös tasaantui hevonen puolella laidunkauden alkaessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, on se laiduntaminen ja lomailu vaan rankkaa :)) Ötököitä ja siihen päälle vielä vanhojen äititraumojen pintaan nousu, niin henkisesti onkin näköjään sitten ihan romuna... voi toista :D

   Poista
 5. Voidaan törmätä, itse tulossa Dumiin kameran kanssa heilumaan :D Tsemppiä kisoihin tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan myös tulossa Este-Jusseihin tänäkin vuonna. Myös tämän päivän kisat tulen kuvaamaan, mutta lähtölistaa en ole löytänyt mistään. Osaisitko, Heidi, vinkata, mistä sen saisi käsiinsä vaikka sitten kisojen jälkeen? Onnea myös minun puolestani tämän päivän kisoihin! :)

   Poista
  2. Tosi kiva kuulla, jos kerkeät ja satut bongaamaan meidät, niin ota kuvia, maksan todella mielelläni hyvistä kuvista! :) Estekuvia niin harvoin saa, kun tuo kuvausmies ottaa aina suorituksista videota! Joo ne lähtölistat on vähän vaikeasti löydettävissä, mutta Tuomarinkylän Ratsastajien sivuilta löytyy kilpailulinkin alta "Lähtölistat". Tässä suoralinkki lähtölistaan: http://tuomarinkylanratsastajat.fi/documents/Lähtölistat_10062015.pdf

   Poista
 6. Dee on niin super hienossa kunnossa nykyään! Ai että, siinä vasta hieno otus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Dee on kyllä tällä hetkellä elämänsä kunnossa ja olen myös siihen tosi tyytyväinen! Ei varmaan koskaan ole näyttänyt ja tuntunut ratsastaessa noin hyvältä kuin nyt! :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot