torstai 29. lokakuuta 2015

Bongailua


Pitkästä aikaa netistä hevosbongailua. Tosi paljon kiinnostaa itseäni nähdä videoita Torneschin jälkeläisistä, niistä ei mielestäni Turmalinia lukuunottamatta ole vielä mitään hirveästi näkynyt - tosin lupaavia nuoria kyllä, ja Ruotsissa kuulemma Torneschin jälkeläisistä on pidetty. Saas nähdä mitä niistä pitkänajan kuluessa kehkeytyy, eniten kiinnostaa periyttääkö isä ollenkaan tuota sen elastista hyppyä jälkeläisiinsä. Jälkeläisen hyvyyteen vaikuttaa toki myös hirveästi se emätamma, sekin siis kiinnostaa nähdä aina, että minkätyyppisiin sukuihin oria on käytetty.

Torstin kohdalla olen tähän mennessä todennut, että orivalinta tähän tammaan oli nappivalinta. Hyppykyvyn ja muun lahjakkuuden näkee sitten toki myöhemmin. Tällä hetkellä kesän mittaan olen voinut nähdä, että varsassa on rakenteellisesti palikat kohdallaan. Pidän sen takaosasta ihan kauheasti, se näyttää voimakkaalta ja sellaiselta, millä voisi hypätä joku päivä isoa ;) Kaikki sen liikkeet ovat yhtä hyvät, tottakai sitä laukkaa kuitenkin estehevosen kohdalla katsoo eniten. Luonteen puolesta on voinut Torstin kohdalla jo todeta seuraavaa, eli se on äärettömän ennakkoluuloton ja rohkea kaveri, samalla vaikka vähän riehakas onkin, se on hirmuisen ystävällinen ja yhteistyöhaluinen - kaikki tähän mennessä sen kanssa on ollut äärimmäisen helppoa.

Syksy ja talvi on siinä mielessä todella mielenkiintoista aikaa, kun etenkin isoissa Euroopan kantakirjoissa lähestyy oritestit. Katselin Oldenburg Verbandin jo julkaistuja muutamia, nyt n. 2,5 -vuotiaita oriehdokkaita oritesteihin - nämä videoidut yksilöt ovat ilmeisimmin myös myynnissä. Bongasin listalta myös Torneschin pojan, joka miellytti todella silmää!

Alla siis oldenburgin oritestiin osallistuva vuonna 2013 syntynyt KWPN -ori Tornesch - Baloubet de Rouet - Nimmerdor8 kommenttia:

 1. Onpas kiva ja voimakas hyppy videolla, ja jotenkin tyytyväisen näköinen hevonen. Tykkäsin myös! Todella mielenkiinnolla jään kyllä seuraamaan, mitä Torstista tulee. Tornesch on pitkälti tyypiltään sellainen hevonen, joka miellyttää myös minua, vaikken mitenkään tosi kovasti jalostuspuoleen olekaan perehtynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tässä hevosessa alkoi näkyä jo vähän sellaista kumipallomaisuutta - tuostahan se vielä oikealla treenillä lähtee kehittymään iän edetessä ja ratsastajan selkään saadessa lisää mahdollisesti. Olen aika paljon nähnyt Torneschin jälkeläisistä videota, missä hyppy ei ole lähellekään samaa elastisuutta, mitä isällä, mutta toki tähänkin vaikuttaa tosi paljon millainen emä on. Ja tottakai sitä on myös paljon miettinyt, että vaikka Tornesch itse on noin loistava hypyissään, periyttääkö se sitten kuitenkaan vahvasti sitä sen hyppyä jälkeläisiinsä... Turmalin tosin on kyllä vaikuttava ja sitten on näitä nuoria helmiä, mitä tässä ajan mittaan enenevissä määrin on onnistunut netistä löytämään :)

   Poista
 2. Mä haluan lottovoiton nyt heti! =) Voin vain kuvitella miten huikeaa olisi osata hypätä tuollaisella hevosella häiritsemättä sitä... Aivan mahtavan upea hevonen, ja kuten Daima kommentoi, tyytyväiseltä hevonen minustakin videolla vaikuttaa. Terve, kipitän nyt Ärrälle lottokuponkia täyttämään.... Maarit L. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kovasti olen elämäni aikana yrittänyt lotota, ei ole vielä osunut voitto kohdalla - höh! :D

   Poista
 3. Voi Heidi Heidi... Sä se aina saat mun varsakuumeen syttymään... Roihuamaan suorastaan... :D Älä tartuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, teen parhaani jatkossakin, että et pääse varsakuumeestasi eroon! :D

   Poista
 4. Voi raukkaa, sillehän oli laitettu aivan liian pienet esteet ;)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot