sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Helsinki International Porsche Horse Show 2015

Tällä ulkoasulla ja Joe Blascon meikeillä lähdettiin Jäähalille nauttimaan ratsastusurheilusta lauantaina - pitkästä aikaa jotain muutakin päällä, kuin tallikamat tai pyjama, heh :)

Hieno ja ikimuistoinen jokavuotinen Helsinki International Horse Show 2015 on takana päin! Tämän jälkeen valtaa aina hetkellinen tyhjä olo mielessä, sillä jotenkin tämä tapahtuma aina päättää tämän vuoden ja aletaan valmistautua kohti keskitalvea ja mahdollisesti suunnataan viimeistään katseet ensi vuoteen ja suunnitelmiin hevosten, ratsastuksen ja treenien osalta.

Tänä vuonna tehdessäni blogin kautta yhteistyötä Helsinki Interantional Porsche Horse Show:n kanssa, olikin aikamoisesti normaalia enemmän hulinaa ja nähtävää. Tai ainakin siltä se tuntui :) Mutta kivaa oli ja mukavaa nähdä kaikki tuttuja ja uusia tuttavuuksia, jutella hevosista ja ratsastuksesta! Ja ennen kaikkea katsoa huippuratsastusta!


Tänä vuonna HIHS -organisaatio oli panostanut tapahtumaan taas edellisvuotta astetta enemmän, mm. Ladies Night -tapahtuma oli ihan mielettömän raikas ja toivottu lisä! Tällaisia ns. "lounge room" tilaa olen ainakin itse toivonut huippu-urheilun kylkeen. Paikka jossa tavata rauhassa tuttavia ja uusia tuttavuuksia, jutella, napsia vähän hyvää suuhun pantavaa ja seurata tai osallistua oheistoimintaan. Tänä vuonna mm. kansainvälisestikin hyvin tunnettu huippulaadukas meikkibrändi Joe Blasco, jonka kanssa sain hienon mahdollisuuden tehdä itsekin yhteistyötä HIHS:n ohella, tarjosi ilmaiseksi meikkiä, meikkausneuvoja ja tuoteneuvontaa ratsastajanaisille. Omista kokemuksista ja ratsastusmeikin teosta kirjoittelen vielä erikseen myöhemmin bloginkin puolelle.

 Joe Blascon meikkauspiste Jäähallin toisessa kerroksessa Ladies Night -tiloissa

Bloggaajat edustettuina, Pinja, minä, Erika, Tiia ja Petra - oli mukava nähdä! :)

Ladies Night:n herkulliset tarjoilut, vapaapääsy oli jokaiselle, ja ruokaa, meikkiä ja kynsihuoltoa veloituksetta. Sen lisäksi livehaastatteluja, juomatarjoilua ja hyvät tilat pysähtyä rauhassa juttelemaan ihmisten kanssa. Alkaa muistuttamaan jo suuren maailman ja ratsastusurheilutapahtuman meininkiä - erittäin hieno lisä!

Perjantaina muutama meistä bloggaajista pääsi raadiksi valitsemaan tämän vuotisen expon paras esillelaittaja Expo Exellence 2015 -kilpailussa. Bloggaajia tässä tuomaristossa oli siis itseni lisäksi, Aada, Anniina ja Erika. Voittajan valintaan vaikutti ihan ennen kaikkea kaunis, elegantti ja siisti esillepano, mutta tärkeimpänä äärettömän ystävällinen asiakaspalvelu. Lisäksi myös toki osaston monipuolinen tarjonta ja hyvät alennukset vaikuttivat päätökseen. Voittaja valittiin yhteisen pohdinnan päätteeksi, ja olimme lopulta yhtä mieltä kaikki siitä, kenelle voitto kuuluu ja se oli naapurimaamme Ruotsin edustajat ja heidän hevostarvikeliikkeen AB Nian Hästsport kaunis osasto!


Koska osastojen välillä oli hankala valita paras osasto, ja tässä kisassa auttamattomasti jäävät alakynteen osastot, joissa esitellään jotain yhtä tiettyä tuotetta - halusimme antaa kunniamaininnan yhdelle tällaiselle mieleenjäävälle osastolle, joka ainakin henkilökohtaisesti kosketti kauniilla käsintehdyillä jouhikoruillaan. Kunniamaininnan exposta sai taiteilija Nanna Salmi. Paljon olen jouhikoruja nähnyt, mutta nämä ovat ehdottomasti jouhikorujen aatelia - ihan käsittämättömän kauniisti tehtyä uniikkia taidetta.


Ratsastuksen parissa nähtiin jännittäviä aikaluokkia, sekä lauantaina odotettu Helsinki GP:tä ja tietenkin viikonlopun pääluokkaa Helsingin World Cup -osakilpailua. Suomalaisratsastuksesta on saanut kyllä olla ylpeä, etenkin perjantaina aikaluokassa meno oli hienoa katsottavaa. Ja erityisesti Anna-Julia Kontion ratsastus vaan paranee vuosi vuodelta, hänestä voi kyllä tulla mitä vain, jos vaan hyvät hevoset pysyvät hänellä! Ja hänen uusin musta ranskalaisori Pacific des Essarts ei jättänyt kylmäksi, sen näkemistä odotin jotenkin ihan kauheasti, kun sitä on ratsastaja itsekin kehunut kovasti! Juuli sijoittui sekä perjantain, että lauantain molemmissa aikaluokissa WC -ratsullaan Fardonilla todella hienoilla suorituksilla toiseksi. Ja molemmissa näissä aikaluokissa voiton vei aivan upea ori, jota myös odotin kovasti näkeväni, Arezzo VDL (Chin Chin - Heartbreaker) - taidan olla jälleen rakastunut lisää :) Vau!

Marcus Ehning ja Comme il Faut (Cornet Obolensky - Ramiro Z)

Anna-Julia Kontio ja Pacific des Essarts (Diamant de Semilly - Totoche du Banney)

Malin Baryard-Johnsson ja westfalen ori Corporal VDL (Cardento - Grosso Z)

Väliaikashowssa esiintyi Avantgarde Horses & Dance Show ja itse näin näistä eri päivien ohjelmista hienon tulishown lauantaina: Dance with fire. Ja oli muuten hieno, ja sain hienoja kuvia vaikka olimmekin ihan piippuhyllyllä seuraamassa. 


Koluratsastusta ehdin juuri seuraamaan kolmen viimeisen ratsukon esitykset lauantaina GP Kur -luokassa. Täytyy sanoa, että luokan voittajahevonen - FWB -ori Duendecillo P (Don Romantic - Midt-West Ibi-Light) oli super karismaattinen ja hieno! Mutta jotain maagisen hienoa oli koulukoutsimme Eeva-Maria Porthan-Broddellin ja näiden kisojen jälkeen nyt eläkkeelle jäänyt oldenburg-ruuna Solos Lacanin (Castro - Lagano) ohjelma - ihan kylmät väreet tulivat, musiikki ja kaikki oli jotenkin niin hyvä ja tunteikas... Hieno päätös ratsukon uralle ja oli myös upeata nähdä edes kerran elämässä heidänkin kur livenä!

Kuvassa ruotsalainen ratsastaja Jeanna Högberg ja suomalaiskasvatusta edustava FWB -ori Duendecillo P. Nipsun ja Solos Lacanin radalta en näpsinyt kuvan kuvaa, kun vaan tuijotin ohjelmaa niin haltioituneena.

World Cup -radan kulkua esitettynä screeniltä.

Eniten odotin näkeväni tosiaan oman orivarsani Torstin isän KWPN-ori Torneschin tositoimissa ja enpä saanut senkään suhteen pettyä. Näkemäni perjantain radan, jonka linkitinkin jo aikaisemmin, ori teki tyylikkään nolla - joskin tässä aikaluokassa liian hitaan sijoittuakseen. Upeaa nähdä 15 -vuotias ori noin hienossa terässä!

Tänään sunnuntaina World Cup -luokassa oli kerrakseen jännitystä ja vaikka suomalaismenestystä ei tällä kertaa saatu, riemuitsin kovasti Malin Baryard-Johnssonin ja H&M Torneschin perusradan upeasta nollasta ja uusinnan näinikään nollasta myöskin! On se vaan niin hieno, ei voi muuta sanoa - enkä myöskään kyllästy toistamaan tätä! Ihanaa, että minulla on Torsti <3 ja ihanaa, että Torstin isä tekee tuollaista tulosta silmäoperaation jälkeenkin edelleen. Ori on kuin kissa hypyissään, niin vaivatonta se sille on...

Tornesch verkassa - viime vuoden tapaan, myös tänä vuonna katsojilla oli vapaapääsy verryttelyalueelle seuraamaan ratsukoiden verryttelyä.

Torneschin uusintaradan nolla oli jälleen hidas, ettei sillä kärkikahinoihin päästy, mutta edelleen - nautin katsoessa tuota yhteistyötä ja tuon eläimen mekaniikkaa liikkumisessa ja hypyissä. Ihan mahtavaa, että tämäkin ratsukko nähtii jälleen Helsingissä.

Alla video Torneschin Helsingin WC -luokan perusrata, sekä uusinta:Jännittävääkin jännittävämmän uusinnan nopein ja näin ollen World Cup -luokan voiton vei sveitsiläinen Romain Duguet hienolla ranskalaistammallaan Quorida de Treho (Kannan - Tolbiac des Forets). Toiseksi tuli vasta 19 -vuotias britti Jessica Mendoza tammallaan Spirit T (Tornado - Carnival Drum).

Helsingin World Cup -osakilpailun voittaja sveitsin Romain Duguet ja tamma Quorida de Treho

Kolmanneksi luokassa ratsasti saksalainen Daniel Deusser hevosellaan Cornet d'Amour (Cornet Obolensky - Damiani)


Näin saatiin päätökseen vuoden 2015 Helsinki International Porsche Horse Show! Oli ikimuistoinen tapahtuma jälleen kerran. Kiitos HIHS yhteistyöstä Heidin Nelivedot -blogin kanssa, joka mahdollisti tämän myötä allekirjoittaneelle normaalia tuplasti enemmän HIHS -tunnelmissa mukana oloa! :) 

Olen tyytyväinen, iloinen ja ehkä nyt vähän haikea, kun tätä viikkoa odotti niin paljon koko syksyn ja nyt se on jo ohitse. Mutta olipahan kivaa! Aika palata arkeen ja pikkuhiljaa toivottavasti oikeasti palata itsekin hevosen selkään ja alkaa enemmän suunnittelemaan talven treenejä. 

Teksti yhteistyössä Helsinki International Porsche Horse Shown kanssa

8 kommenttia:

 1. Torstilla on mielettömän upea isä!*sydämen kuvat silmissä* Tykkään Malinin ratsastuksesta, jotenkin niin eleetöntä ja hevosystävällistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3 Samat sydämen kuvt silmillä oli minullakin aina kun sen näin! On se vaan niin hieno, ja olen niin tyytyväinen viime vuoden orivalintaani! :) Ja Malinin ratsastus on jotenkin niin kaunista, erittäin pienikokoinen nainen ja oriillakin perus nivel tai kolmipala suussa, ja niin vaan selvittävät tehtävät toisensa perään helpon näköisesti.

   Poista
 2. Hei tulipa noista yhteiskuvisya kivat, taidan lainata niitä omaankin postaukseen..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli tosi hyvät! :) Ja tottakai, lainaa pois :)

   Poista
 3. Onko tuon Torneschin toinen silmä siis poistettu kokonaan? Upea ori 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on poistettu reilu kaksi vuotta sitten, ei nähnyt sillä silmällä ihan kunnolla sitäkään ennen, kun siinä oli tapahtunut joku tapaturma ja ilmeisesti silmä alkoi vaivaamaan ja se poistettiin kokonaan. Ei näytä haittaavan menoa siltikään :)

   Poista
 4. Aika huikeaa katsoa uusinnan ratsastusta, jossa on lyhyet tiet ja aikaa vastaan mennään. Ja kun toiselta puututu vielä silmä. Varsinkin uusinnan kolmas este, jolle oli tiukka käännös oikealle ja juuri oikea silmä kun puuttuu, niin pitää kyllä olla aika hiottua yhteistyötä ja luotto kohdillaan molemmilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, uusinnat tuolla tasolla on jotain niin jännittävää, että! Ja sitä minäkin mietin, se näytti ihan siltä, kun kääntyi kohti 3. olevaa pystyä, että näki esteen vasta viimeisellä askeleella ja lähti siitä suoraan hyppyyn, siinä täytyy tosiaan olla luottamus ratsastajan ja hevosen välillä kohdillaan! Kunpa oppisi ratsastamaan edes puoliksi noin hyvin joku päivä!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot