tiistai 13. lokakuuta 2015

Syksyn kontrollitarkastuksia

Dexteri on nyt viety klinikalle jälleen paastolle aamun vatsatähystystä varten. Kaikki pitäisi olla tällä hetkellä ehdottomasti paremmin, kuin kertaakaan aikaisemmin näissä merkeissä hevosta klinikalle viedessämme ja tottakai sitä toivoo, ettei vatsasta ensimmäistä kertaa löytyisi yhtään mitään poikkeavaa, mutta jo viime keväänä uudelleen terveen paperit hevosen saadessa mietin syksyisen tarkastukäynnin olevan paikallaan. Olemmehan painineet näiden vatsaongelmien kanssa nyt jo yli kaksi vuotta.

Viimeisen kipinän sain ajan varaamiseen nyt viime kuukauden huonommasta jaksosta aina matolääkkeestä ärtyneestä vatsasta vaihtuviin ratsastajiin stressaavaan hevoseen. Haluan olla kerrankin vähän normaalia aikaisemmassa, jos en nyt kuitenkaan askelta edellä, mikäli jotain hoidettavaa on. Toisaalta hevonen on nyt ollut viime talven jälkeen parempi ratsastaa, kuin mitä ikinä - ja se on myös tämän myötä kehittynyt ihan kauheasti eteenpäin. Se on myös noiden "stressiviikkojen" jälkeen rauhoittunut aika paljon ja on ollut jo muutaman päivän taas super hyväntuulinen oma itsensä. Näin ollen voidaankin todeta, että kaiken aikaa parempaan päin ollaan menossa kaiken suhteen.

Huomenna aamulla on siis vatsan tähystys Deetä jo parisen vuotta hoitaneen huippueläinlääkäri Jonna Jokisalon toimesta Hyvinkään Animagissa - kenellekään toiselle en enää hevostani veisikään näissä vatsa-asioissa, hän on niin hyvä ollut ja onni, että törmäsin häneen juuri sillon parisen vuotta sitten, kun Deen kanssa oli pahimmat ajat päällä.

Alla onkin pieni kuvasarja Deen ikävästä matkasta vatsaongelmien parissa aina vuodesta 2013 lähtien. Hevosessa tapahtuvan muutoksen näkee näistä kuvista sokeampikin, mutta edelleen täytyy sanoa, että ulkoisesti hyvännäköinen hevonen ei aina kerro sitä, että se olisi tässäkään asiassa oikeasti kaikinpuolin terve. Siksi onkin todella tärkeää kuunnella niitä eläimiä ja miettiä, mitä ne käytöksellään haluavat meille kertoa.

Kesäkuun lopussa 2013 ensimmäisen ähkyn jälkeen

Heinäkuussa 2014

Toukokuussa 2015

5 kommenttia:

 1. Tokihan se on totta, että hevonen ei näytä kipujaan kovin helposti ulospäin. Mutta ihminen, joka tuntee hevosensa läpikotaisin ja viettää sen kanssa valtavasti aikaa, näkee jo muuttuneesta turvan asennosta tai katseesta, että jokin on alkamaisillaan menemään huonompaan suuntaan.

  Vaan silti, pidän peukkuja pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ja täsmälleen meni tälläkin kertaa niin, kuin epäilinkin!

   Poista
 2. Tsemppiä kontrolliin! Hyvä, että olet ajoissa liikkeellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi olimme, saimme homman kontrolliin!

   Poista
 3. Jonna Jokisalo on ihan paras! Hän hoiti myös mun hevosen vatsahaavaa.

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot