perjantai 4. joulukuuta 2015

Puolen vuoden ikäinen "pikku" varsa

Torsti täytti tänään 6kk - aika menee ihan hirmuisen lujaa. Jotenkin ihan epätodellinen olo, kun se odotus tuntui vielä viime vuonna kuitenkin ikuisuudelta, ja sitten taas toisaalta juurihan me "eilen" suunniteltiin ylipäätään koko varsan tekoa.. Siitäkin on nyt kuitenkin jo pari vuotta aikaa, huh.


Kävimme vajaa viikko takaperin rapsuttelemassa Torstia, ja lohduttelemassa juuri kokonaan vieroitettua ja äitinsä menettänyttä varsaa. Tallilla vastassa oli kuitenkin yhtä hyväntuulinen, sosiaalinen ja touhukas Torsti, kuten aina ennenkin. Vieroitus on mennyt siis sen kanssa ihan putkeen - ei ylimääräistä stressiä ja hätääntymistä. Torstin vieroitus aloitettiin kuukausi takaperin, jolloin se pääsi viettämään yönsä omassa karsinassaan ja syömään näin ollen omat pöperöt emänsä pöperöiden sijaan. Päivisin se oli normaalisti emänsä kanssa, mutta loppuaikoina Iita alkoi itsekin vierottaa varsaansa, eikä aina joka hetki päästänyt tissille esimerkiksi. Heinää Torsti on jo syönyt monta kuukautta, ja niillä on vapaaheinä syöttö ulkona läpi päivän.


Viikko sitten käydessämme oli Torsti saanut muuttaa lopullisesti jätkäseuraan, ja sillä hetkellä sen kaverina oli sen vuotta vanhempi isoveikkansa "Rane", jonka jotkut saattavatkin muistaa kuvista täältä blogin takaa ennenkin - hän on siis Iitan ja Riston rakkauslapsi ja huomaa kyllä, että poniverta siinä on jo pelkästään tuon se kokonsa puolesta - Torsti meinaan on Ranen kanssa suurinpirtein samankokoinen jo nyt vuotta nuorempana. :) Nyt tällä viikolla on saatu koko poikalauma kasaan, ja sulassa sovussa kuulemma touhuilevat 24 -vuotias shettisori Nopa, 4 -vuotias welsh ori Risto, 1 -vuotias isoveikka Rane ja puolivuotias vasta vieroitettu Torsti! Ponipainoitteista seuraa pikkumiehellä - hyvää sellaista :) Hyvä juttu, että kaikki on tämän osalta mennyt siis hyvin myös.


Torstille tuotu porkkanapussi menikin melkein kokonaan parempiin suihin, kun ei Torsti oikein ymmärtänyt vielä porkkanoiden päälle. Sen sijaan vanhaan tapaan rapsutukset ja muu seura kelpaa aina, ja voi että tuon kaverin seurassa tulee aina itsekin niin hyvälle mielelle! On se niin ihana ja kiva varsa, en voisi parempaa ja hienompaa toivoa!

Tällä kertaa kuvat ovat entistä kauempana edustuskuvista, kun tarhamaisema ei anna oikein edes niiden maisemien puolesta harmoniaa kuviin, saatika pörröinen takkutukkainen varsa ja vielä takkutukkaisempi, koko aamupäivän hevosen lantaa luonut räjähtänyt omistajansa :D että pahoittelut vain siitä, mutta eipähän jälleen kerran mennä siellä kiiltokuvakokoelmien rajamailla tämän blogin parissa - tästä on glamour kaukana ;) Mutta silti niin parhaita hetkiä kaiken mudan ja pimeydenkin keskellä!


Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille lukijoille! :)

7 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua sinullekin!
  Oi ihana Torsti<3
  Minullakin shettis tammavarsa, joka luonteensa puolesta muistuttaa tosi paljon torstia, mitä siitä nyt täällä blogissa on kerrottu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana <3 Paljon rapsutuksia teidän pikku ponivarsalle :)

   Poista
 2. Ihan off the topic mutta ootteko suunnitellu miehes kanssa perheenlisäystä? Kun eikös sulla miesystävä kuiteski ollu? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneks yhtään henkilökohtainen kysymys :D

   Poista
  2. Hahhah, no joo, ehkä vähän henkilökohtainen ja joka ei ehkä nyt kuulu tääne blogiin. Mutta toivottavasti joskus tulisi perheenlisäystä meille muussakin muodossa, kuin näiden eläimien x'D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Vaikkei nyt mitään edustuskuvia tosiaan olekaan :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot