lauantai 2. tammikuuta 2016

2015 vuoden vikan päivän estetreenit


Dee oli oikein hyvä 31. pvä joulukuuta Antin treeneissä. Antti tyylilleen uskollisena oli tehnyt taas kunnolla tehtävää meille ja hetken jo mietin, onko tämä vielä vähän liian vaikeaa. Mutta heti, kun huomasin ajattelevani näin, tyhjensin ajatukseni ja lähdin tekemään ilman ennakkoluuloja - ikinä ei saa ajatella noin. Kun on hyvä valmentaja, pitää uskaltaa luottaa hänen arvostelukykyyn nähdä, mihin pystytään ja mihin ei, ja tehdä parhaamme. Ja onnistuttiin tekemään tosi hyvät suoritukset!

Tehtävänä oli kolme erilaista estelinjaa, ja kavaletteja. Ensimmäinen linja lähti keltaiselta kavaletilta 5 askelta vähän edeten pienelle pystylle, josta oli aavistuksen kaareva ahdas 3 askeleen linja apupuomien siivittämänä isommalle okserille. Ensimmäisen linjan jälkeen päädyn jälkeen kulmasta ulos oli pieni pysty, iso pysty sarja apupuomeilla normaalilla välillä, josta vähän ahdas neljä askelta isommalle okserille. Okserin jälkeen oli vähemmän aikaa valmistautua viimeiselle ahtaammalle pikkupysty - 3 askelta - kavaletti - ahdas 5 askelta pysty -linjalle, joka kulki isolla kaarevalla linjalla.

Ajatuksena oli saada kehitettyä Deen hyppytekniikkaa, Antti haluaisi Deen hyppäävän taloudellisemmin, enemmän tekniikalla eikä leijuen estettä puoli metriä korkeammalle ilmaan roikottaen jalkoja. Myös takaosan tekniikkaa täytyy hioa, mutta takajalat ovat suorassa yhteydessä omaan antielastisuuteen, eli olen edestä liian passiivinen, jolloin hevonen ei pääse hyppyyn rennosti. Deellä tämä vaikuttaa heti, suuhun pitää jättää elastinen tuki, mutta sieltä ei saa jäädä milliäkään kiinni tai silloin takaosa ei toimi hypyssä oikein.

Isommissa hypyissä huomaa etenkin, ettei maneesimme pohja ole oikein hyvä. Se rullaa vähän alta, on raskas ja ponnistuspaikoista ja kaarteista menee ihan muussiksi. Se tekee hevosen tehtävästä entistä vaikeampaa ja raskaampaa - ponnistuksissa se joutuu käyttämään extra paljon voimaa, kun pohja ei pidä takajalkojen alla. Täytyy varmaan jatkossa käydä muualla talven yli hyppäämässä niitä isompia tehtäviä, tämä on aivan maksimi, mitä tuolla voi mennä, jotta hevonen pysyy kunnossa. Siitä huolimatta tai ehkä myös vähän senkin ansiosta olen todella tyytyväinen päivän suorituksiin - Dee teki leijonan sydämellä hommia! Se on nyt ihan kuukauden aikana alkanut tuntumaan esteillä ihan mielettömän hyvältä!

En pysty nyt hetkeen tekemään kokonaisista valmennuksista videoita, koska elokuvaohjelmani sanoi sopimuksensa irti ja jostain syystä en saanut ostettu ohjelmaa uudestaan - täytyy asiaa tässä selvitellä, kun ehtii ja arki alkaa. Joten toistaiseksi valmennuksista tulee yksittäisiä videopätkiä, jotka olen ladannut suoraan Youtubeen sellaisenaan.

Jotenkin minulla on nyt sellainen tunne, että meillä olisi mahdollisuus nyt onnistuneeseen kilpailukauteen 2016 - hevonen ei ole ainakaan koskaan aikaisemmin tässä vaiheessa vuotta tuntunut näin hyvältä, mitä se nyt on!

Alla videopätkä viimeisistä linjoista ja hypyistä treeneissä. Linkki videoon

Perjantaina, vuoden ensimmäisenä päivänä Dee oli ihan super super rento ratsastaa ja täysin avuillani. En tiedä, onko tällaista samanlaista tunnetta ollut sen kanssa ikinä! Vuosi siis alkoi meidän osaltamme paremmin kuin hyvin.

5 kommenttia:

 1. Nyt kyllä täytyy sanoa, että näyttää todella hyvältä ja rennolta! Kiva katsoa tälläistä menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on saatu joku todella hyvä vaihde päälle yllättäen ja se tuntuu kyllä hyvältä! :)

   Poista
 2. Waude :) !! Hyvä Heidi hienolta näyttää teidän hypyt videolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt tuntuu vaihteen vuoksi hyvältä! :)

   Poista
 3. Ompas Dee rauhallisen oloinen, jee!! Hyvä te :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot