perjantai 15. tammikuuta 2016

Mustien orien taika

Ylläri pylläri, nyt kun on kipeänä, niin mitäs muutakaan teen kuin luen kaikenlaista kirjallisuutta ja katselen videoita eri hevosista. Ja olen kovasti etsinyt Christian Ahlmannin ratsastaman erään "nuoren" oriin Caribis Z:n (Caritano Z - Canabis Z - Caretano Z) videota sen jälkeen, kun yksi ilta katsoin Eurosportilta Pariisin Cucci Master 2015 kisoja viime vuoden puolella ja näin kyseisen oriin hyppäävän - se oli ihan mieletön! Ori on vuonna 2007 syntynyt kimo, joka on hyväksytty myös Zangerheiden kantakirjaan, mutta ilmeisesti ei ole jalostuskäytössä ollut. Ori oli tyypiltään mieleeni ja se sen hyppy oli sellainen, mitä olisi voinut katsella vaikka kuinka pitkään. Harmi tosiaan, videota ainakaan youtubesta en löydä kyseisestä oriista ollenkaan. Ehkä tulevaisuudessa!

Esteorien sijaan taas tulisi jaettua täällä blogin puolella muillekin kouluoriista videota - Kristina Bröring-Sprehen ja Desperadoksen kür -ohjelma vuodelta 2014. Tämän ohjelman olen katsonut aika monta kertaa sen jälkeen, kun seurasin viime vuoden kouluratsastuksen EM kisoja telkkarista, ja totesin, että vaikka kuinka paljon Valegrosta ja Charlotte Dujaridinista pidänkin, niin voitto olisi kuulunut ehdottomasti saksalaiselle ratsukolle sillä kertaa. Desperados (De Niro - Wolkenstein II - Matcho) on tämän jälkeen innostanut enemmänkin ja jälleen kun katsoin kyseisen ohjelman, sain katsella sitä kylmien väreiden saattelemana. Etenkin laukkaohjelma on upea! Vaikkei muuten kiinnostaisikaan, niin edes se kannattaa katsoa - laukkaohjelma alkaa alla olevalla videolla kohdasta 2:25.Huh, upea! Tässä taas mielikuvia lähes täydellisyydestä, kun puhutaan yhteistyöstä hevosen ja ratsastajan välillä. Ori näyttää ihan siltä, että se itsekin nauttii musiikista ja esiintymisestä. Desperadoksella on muuten nuori tyttären poika Glock's Toto Jr, jonka isä on Totilas, jonka alkanutta uraa mielenkiinnolla seurailen myös. Tässä siis pieni annos taas nautiskelua hienoista hevosista teille muillekin ja miten niin "värillä ei ole väliä, kunhan se on musta" ;) Ehkä ensi kerran bongailuissa jakoon tulisi vihdoin estehevosten helmiäkin.

4 kommenttia:

 1. Oi, nannaa!! <3
  BTW. Jos Hertta tuosta joskus vielä varsoja tekee, niin mä vähän tuota Desberadosta kuolaan... De Niro on suosikkeja, tosin ehkä vähän "vanhanaikainen" vanhanaikaiselle Hertalle, joten tuota Desberadosta kyllä mietin myös. Ja tuntuu että tuolta De Niron puolelta tulee sitä järkeä päähän... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tää vois ollakin Hertalle hyvä miesehdokas! :D Mä oon myös alkanut kuolaamaan vuosi vuodelta enemmän tätä :P

   Poista
 2. Olen kyllä samaa mieltä että tuolloin voitto olisi kuulunut Kristinalle ja Desperadokselle! Aivan upea ohjelma... Ja Toto Jr:ää olen myös ihaillut, kuten kaikkia Glock's hevosia! Ihanaa kun jaat näitä videoita täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä videojakoja on toivottu niin paljon, ja aina meinaan unohtaa, mutta nyt ajattelin lisämausteena säännöllisesti näitä omia suosikkeja jakaa tänne myös muidenkin bongailtavaksi :)

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot