perjantai 29. tammikuuta 2016

Nyt on aika lukijoiden kysymyksille!

Siinä vaiheessa, kun huomaa bloganneensa pitkään ilman, että muistaa milloin tällaista kyselyhetkiä onkaan toteuttanut, voi ehkä sellaisen järjestää? Minulla on monia lukijoiden toivomia aiheita, joista kirjoittaa, mutta toistaiseksi en vain ole kerennyt niihin materiaalia järjestämään. Lisäksi tykkään kirjoittaa aiheista silloin, kun saan niihin oikeasti inspiraation - joten olen pahoillani, että kaikkia toiveita tekstien suhteen en ole vielä(kään) päässyt toteuttamaan.

Nyt onkuitenkin tilaisuus kysellä taas minulta aiheesta hevoset, hevoseni, ratsastus, ratsastukseni, bloggaus jne. Kyllä te tiedätte :) Vastailen mielelläni kaikkiin kysymyksiin, jotka ovat asiallisia ja blogini aihepiiriin kuuluvia.

Kysymyksiä saa jättää viikonlopun loppuun asti, eli sunnuntaihin 31.01!


Pakko vielä vähän kirjoitella treenikuulumisia lyhyesti ylös ja mitä meidän arkeen kuuluukaan.

Dee on ollut oman selkään paluuni jälkeen kaikista sijaisratsastajista huolimatta hyvän tuntuinen ratsastaa, ja ennen kaikkea hevonen on pysnyt hyvän tuulisena, eikä ainakaan näkyvästi stressannut vatsallaan! Ainoa mistä huomasi, että jonkun verran stressitasot ovat olleet korkeammalla selkäni aiheutuneen sairasloman aikana oli se, että Dee oli ihan älyttömän väsyneen tuntuinen ratsastaa ensimmäisenä ratsastuspäivänäni. Hyvä vaan, jos tämä oli nyt ainut reaktio vaihtuvista ratsastajista!

Ainnoinkin sille sitten heti seuraavana päivänä kävelypäivän, ja sen jälkeen olemme tehneet muutaman kerran hommia, mm. Antin estereenit onnistuttiin pitkästä aikaa järkkäämään ja meillä oli pikku tauosta huolimatta äärimmäisen hyvä flow päällä! Edelleen jäimme Antin kanssa kaipaamaan parempaa ja notkeampaa takaosan työskentelyä hevosella hypyissä, se ei meinannut yhtään lähteä avaamaan sieltä, vaikka kovasti jumppailtiin tutuilla jumppasarjoilla sitä. Positiivisia asioita olivat kuitenkin tästä huolimatta ne, että vaikka hypättiin vähän isompaa (pohjasta huolimatta), Dee oli äärettömän terävä hypyissä ja super varovainen, sekä todella kivasti kuulolla ja pehmeän tuntuinen ratsastaa pääosin.

Miraclen kanssa on ollut tauon jälkeen vähän ongelmia, se ei meinaa rentoutua ja rauhoittua sitten millään. Eilen oli viides ratsastuskerta ja edelleen tamma paineli menemään kuin höyryjuna. Nyt lasketaan ainakin sen ruokintaa alaspäin, se on luonnostaan niin eteenpäin pyrkivät ja energinen hevonen, että yhtään lisäenergiaa se ei kaipaa. Yhtenä päivänä otimme sen kanssa myös hyppyjä, ja tamma oli yllättävänkin hyvä siitä huolimatta, että se on kokoajan vähän juoksemasta alta, eikä tule pidätteeseen ja odota. Se ei selkeästi enää panikoi ihan samalla tavalla jokaista pyomin ylitystä, vaan pysyy mieleltään rennompana lähestymisissä - tämä on tosi hyvä juttu!

Epäiltiin omistajan kanssa, että tammalla on saattanut viimeisen vajaan 2 kuukauden treenien aloittamisen jälkeen mennä lihaksetkin vähän tukkoon ja ne ei enää aukea pelkällä liikunnalla, kun kyseessä on hevonen, jonka mieli on vilkas ja energiamäärä loputon.
Saatiinkin sitten onneksi pitkästä aikaan Pekka Kannus hoitamaan, ja hän hoitikin sitten samalla molemmat hevoset. Yllätyksekseni Dee oli vielä odotettua enemmän tukossa, mitä olin ajatellut... Sen koko takaosa oli ihan lukossa ja leveät selkälihakset krampanneet "supistuneeseen" tilaan. Pekka sanoikin, että hän ei ihmettele yhtään, ettei hevonen ole ollut hypyissä tai lähinnä niiden laadussa viime aikoina kauhean hyvä, sillä se ei vaan enää pysty avaamaan itse itseään. Deellä on kasvanut sekä kehittynyt sitten viime kevään käsittelyn lihaksisto todella merkittävästi, josta saikin kehuja. Oli taas käsittämätöntä nähdä muutos hevosessa ja siinä, miten se lähti reagoimaan, kun selkää ja takaosaa saatiin auki, sillä meinasi alkuun tippua jalat ensinnäkin alta... huh. Lopussa pääsin Pekan opastuksella kokeilemaan ja tuntemaan lihaksistoa melkein 2 tunnin käsittelyn jälkeen, ja muutos oli ihan älytön! Lihakset olivat kuin sula vahaa käsissäni. Sen lisäksi ylipäätään koko hevonen oli yleisilmeeltään kovin rentoutuneen ja helpottuneen oloinen. Tämä hoito tuli nyt todella tärkeään paikkaan, varmasti molemmilla hevosilla. Miraclella oli myös sanomista kropassaan, se on alkanut kehittämään ylälinjaansa kovassa tahdissa ja lyhyessä ajassa. Selkä ja lavanseutu, sekä kaulan alaosa oli todella tukossa. Hoitojen uusinta sovittiin 4 viikon päähän molemmille.

Nyt näillä kahdella on tämä päivä ja huominen kävelyä, ja sitten sunnuntaina palautellaan treeniin ja ratsastan ne tunnustellen läpi sileällä kaikissa askellajeissa. Ensi viikolla tulee hevosten liikutusten kannalta ärsyttävä pikku breikki jälleen itselleni, kun lähden Hollantiin muutamaksi päiväksi katsomaan Torstia sekä seuraamaan KWPN oripäiviä - täytyy yrittää tässä miettiä jotain järkevää rentouttavaa ohjelmaa niille siksi aikaan, eli varmaankin säiden salliessa paljon maastoilua nyt ainakin. Ennen breikkiä haluaisin molempien kanssa ottaa hyppytreenit vielä alle, etenkin odotan kovasti näkeväni, näkyykö lihasten tämän päiväinen avaaminen selkeästi Deen hypyissä ja näkyyhän se, mutta kuinka paljon.

17 kommenttia:

 1. Mikä on tai on ollut sinun elämäsi tärkein hevonen? Uskotko Torstin yltävän korkeammalle tasolle esteissä kuin Deen?

  VastaaPoista
 2. Mitä odotat tulevaisuudelta?
  Millainen on sun mielestä täydellinen hevonen?

  VastaaPoista
 3. Mitä Torstin kanssa tehdään Hollannissa sen lisäksi, että se viettää paljon aikaa kavereiden kanssa ulkona?
  Onko sulla jotain talleiluun liittyviä rutiineita, jotka teet aina samalla tavalla?
  Varhaisin muistosi hevostelusta?

  VastaaPoista
 4. Kauanko torsti on hollannissa?
  Mitkä on sun tavoitteet deen ja torstin kanssa?
  Urheiletko muuten, kuin ratsastat? Jos urheilet, joku postaus siihen liittyen olis kiva:)
  Mikä on sun suosikki ratsastustarvikemerkki?

  VastaaPoista
 5. Onko sinulla jotain ratsatukseen liittyvää varuste suosikkia? Jos on mikä?

  Lempi kouluratsastusliike Deen kanssa?

  Lempi este?

  Ratsastatko koskaan ilman satulaa?

  Haluaisitko pystyä ratsastamaan joskus jollain hevosella kokonaan ilman varusteita(suitsa,satulaa)?

  VastaaPoista
 6. Asetatko itsellesi paljon tavoitteita ratsastuksen saralla? Mikä oon suurin tavoitteesi minkä haluaisit saavuttaa?
  Mikä on suurin haaveesi Deen kanssa?

  VastaaPoista
 7. Teetko hevosten kanssa maastakäsin työskentelyä ja jos niin kuinka usein/minkälaista? Onko Deen kanssa ollut käsittelyn suhteen mitään ongelmia/haasteita? Ps. blogisi on paras!

  VastaaPoista
 8. Ootko koskaan pulkkaratsastanut tms. Deen kanssa?

  VastaaPoista
 9. 1. Minkä ikäisenä ja missä olet aloittanut ratsastuksen?
  2. Pahin hevosmokasi/tippuminen?
  3. Hevonen, jolta olet oppinut eniten?
  4. Lempi ratsastusvaatemerkki?
  5. Mitä mieltä gramaanien käytöstä? :)

  VastaaPoista
 10. Ilahduttavan paljon puhutaan jo ratsastajan oheisliikunnan tärkeydestä, ja joku muu tuolla aiemmin jo toivoikin postausta mahdollisesta muusta urheilusta mitä harrastat ratsastuksen ohella.

  Miten on ravinnon ja unen laita, kiinnitätkö niihin tietoisesti huomiota? Miksi/miksi et?

  Kiitos kyselymahdollisuudesta!
  Maarit L.

  VastaaPoista
 11. Dee tarhasi puolipäivää(kö)? :) Onko Deellä ulkona myös verkko josta syö heinänsä? Vai saako teillä hevoset lainkaan heiniä ulkona? T. Kaisa

  VastaaPoista
 12. Opetitko Deelle miten lastaamisen/ kulkemisen tralerissa? Muistan nähneeni videon jossa Dee menee "lähettämällä" koppiin. Kuinka opetit sen? :)

  VastaaPoista
 13. Hierotko vielä hevosia usein?
  Kuinka usein hierot Deen?
  Voitko tehdä joskus postauksen hevosen hieronnasta?

  VastaaPoista
 14. Kuvaile keskiverto arkipäiväsi :) heräämisestä nukkumaanmenoon.
  Voitko myös kertoa miten tasapainotat arjen työn, puolison, koiran ja hevosharrastuksen välillä.

  VastaaPoista
 15. Millainen on Deen ruokinta tällä hetkellä?
  Minkä kokoisia luokkia suunnittelet hyppääväsi kilpakaudella?  VastaaPoista
 16. Mikä on hevos- ja kilpailuhistoriasi ratsastuksen aloituksen jälkeen? Oletko kilpaillut ratsastuskoulussa tai onko sinulla ollut vuokrahevosia tms. ennen omaa hevosta? Oliko niin että Dee on ensimmäinen oma hevosesi?

  VastaaPoista
 17. Missä olet töissä? :) Tai siis mitä teet työksesi?

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot