lauantai 9. tammikuuta 2016

Paukkupakkasten laukkoja


Viimeiset tiistai-torstai on mennyt hevosta kävelyttäessä - sen pari kertaa päivässä. Sitten se on tietenkin tarhaillut. En vain enää kyennyt pitämään itseäni sitten kuitenkaan riittävän lämpimänä vaikka kuinka erilaisilla pukeutumisilla yritin, että ratsastuksesta olisi tullut yhtään mitään järkevää. En myöskään halua hengästyttää ja hikoiluttaa hevosta sen kummemmin kun ollaan siellä - 25 asteissa, joten kolmeksi päiväksi ratsastukset jäihin ja vähän erilaista arkea talsien hevonen kädessä ympäriinsä lähiteitä michelinukoksi pukeutuneena. Perjantaina päivällä pakkaset lähti hellittämään, kävin keskipäivällä kävelyttämässä n. 2km lenkin maasta ja sitten illalla kapusin selkään ja käytiin maneesissa ravailemassa ja laukkailemassa, että saadaan vähän veri kiertämään molemmilla.

Tänään käytiin sitten ottamassa laukkavetoja maastossa pitkästä aikaa! Tämä on se homma, mistä esteiden ohella Deen kanssa nautitaan suuresti, ja mikä on myös elintärkeä asia Deen treeniohjelmassa, jotta se pysyy tyytyväisenä ja järkevänä (tai järkevämpänä... :D). Saatiin kuvaajakin paikalle, ihan omasta ehdotuksestaan ja mikäs siinä, näitä tällaisiakin kuvia on välillä ihanaa saada piristämään! Kuvausolosuhteet olivat vähintäänkin haastavat lumisateen vuoksi, mutta kivaa oli ja tällaisia näistä kuvista nyt sitten tuli!

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille! 

(Ps. Muistakaa muuten varmistaa näillä pakkasilla, että hevosenne juovat hyvin, meillä aloitettiin nyt jälleen sankojuotot kourallisella melassileikettä höystettynä aina liikunnan jälkeen, jotta varmasti on juonut riittävästi eikä pääse kuivumaan! Meillä uppoaa helposti treenin jälkeen 10 litran sangollinen haaleaa vettä.)

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu mun miehelle, joka onnistuu näissä aina vaan uudestaan <3 :)

   Poista
 2. Olen kuullut että noilla poluilla saisi mennä vain käymäjalkaa, eikö tuo ole aikamoinen turvallisuusriski luukuttaa huppu silmillä ja korvilla, siis muille liikkujille?
  Näissä kuvissa näkyy muuten hyvin tuo pullukka-efekti. Pojalla on ollut hyvä ruokahalu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kuullut väärin sitten, kyllä siellä on ihan kaikki askellajit sallittuja. Ja ei ole turvallisuus riski, näkökenttäni on ihan yhtä laaja, oli huppu päässä tai sitten ei. Lisäksi muut liikkujat liikkuvat omilla reiteillään, ei hevosten seassa tietenkään :)
   Positiivista sekin, ruokahalu meinaan on ollut kohta 8 elinvuodesta ainakin 6 vuotta äärimmäisen huono :D

   Poista
  2. Dumin ratsastustiethän ovat ehkä turvallisin mahdollinen maastoreitti laukata, kun teiden kunto on priimaa eikä kys. poluilla saa liikkua muut kuin hevoset :D lisäksi suurin osa maastoista on peltojen laidoilla/reunoilla, joissa näkyvyys on useampi sata metriä joka suuntaan. Ainoa toi lyhyt metsäreitti.

   Poista
  3. Ihania nämä "olen kuullut että" -tyypit taas :D Meinasit sitten, että Dumiin on rakennettu 5 kilsan lenkki hevosille ihan vaan kävelytystä varten?? Sitä paitsi, jos yhtään osaat tulkita hevosesi käytöstä, näet kyllä jo korvien asennosta onko joku tulossa vastaan tuolla metsäpoluilla ja osaat hidastaa ajoissa vaikkei itse mitään kuulekaan. Pitäisikin käydä maastossa laukkaamassa nyt kun tuli kunnolla lunta sen koppurapohjan päälle :)

   Poista
  4. Olen samaa mieltä, että turvallisempia maastoreittejä, kuin Dumi on vaikea löytää. Ainkaan täältä pääkaupunkiseudulta. Deen ollessa 3 vuotis oripoika ratsun alku, opeteltiin juurikin näillä samoilla reiteillä ratsastuksen saloja ja eteenpäin menemistä :)
   Ja joo, kyllä sitä aika hyvin hevonen kertoo, jos jossain on jotain mitä pitää katsoa, väistää tms. Ei koskaan ole ollut mitään lähelläpititilanteita edes muiden liikkujien kanssa, vaikka välillä päästellään menemään sen mitä kavioista lähtee. Tällaiset maastoreitit ovat kyllä kullan arvoisia <3

   Poista
  5. Dumin lenkki on alle 4km ratsastusteitä pitin.. lisää tulee tietysti mittaa jos poikeaa tieltä välillä vaikka metsäpolulle

   Poista
  6. Yhteensä Tuomarinkylässä on ratsastusreittejä ainakin viiden kilometrin edestä. Ympäri kulkeva lenkki on varmaan juuri sen 4km, pitäisi muistaa laittaa sport tracker päälle ensi maastoreissulla, niin saisi varmuuden minkälaisia matkoja sitä tulee lopulta yhdellä kerralla tehtyä.

   Poista
 3. Aivan ihania ja pirteitä kuvia! Tuo lumisade tuo vaan mukavan lisän ja talvisen tunnelman kuviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo! Ensiksi jo oltiin vähän "masentuneita", että eihän täällä mitään kuvia voi edes saada kun pyryttää, mutta näistähän tuli aika erilaisen kivoja! :)

   Poista
 4. Voi että, on kyllä tosi kivoja kuvia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää on vähän tällaisia erilaisia vaihteenvuoksi! :)

   Poista
 5. Onpas kivoja kuvia! Voi kun turkuunkin saataisiin sen verran lunta että pääsisi pelloille menemään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, eikö Turussa ole vielä lunta kunnolla? On tää jännää, miten paljon sääerot vaihtelee Suomessa, ihan näin etelässäkin! :D

   Poista
  2. Ei oo täällä juuri nimeksikään! Just sen verran et voi sanoo et maa on valkonen.. Mut huomiseksi vissiin luvattu tännekin vähän ainakin lunta! :)

   Poista
 6. Hei, minkä merkkiset nuo hanskat ovat? Olen vuosia etsinyt hyviä talvihanskoja, näpit jäätyy tällaisilla keleillä tavallisilla.:) Dee näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Ei nyt liity postaukseen yhtään millään tavalla eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan, mutta joskus näin Deestä jonkun lähinaamakuvan, ja olin katsovinani että sillä on toinen(?) sieraimisista sen näköinen että se olisi ollut joskus "poikki" tai jotain :D Oonkohan mä nähnyt unta vai mitä, tell me :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on repeytynyt sen ollessa kolmevuotias. Onneksi se on parantunut kuitenkin noinkin siistiksi, sehän oli aika hurjan näköinen tuoreeltaan. Tässä vanhassa postauksessa löytyy kuvia viikon vanhasta vammasta, ja vielä silloinkin se näytti tällaselta: http://heidinnelivedot.blogspot.fi/2011/05/ja-epaonnea.html

   Poista
 8. Tosi upeita kuvia! Varsinkin tuo loppupuolen kuva, jossa heppa laukkaa kohti kuvaajaa! <3 :)

  VastaaPoista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot