lauantai 2. tammikuuta 2016

Suomalaisratsukon vapaaohjelma Mechelenissä Belgiassa

Vaikka esteratsastaja olenkin, minut paremmin tuntevat tietävät sen, että tykkään seurata esteratsastuksen (ja -jalostuksen) lisäksi myös kouluratsastusta - ja siis etenkin silloin, kun ratsastuksessa oikeasti pyritään eleettömyyteen ja hevosen rentouteen. Se miten avuilla nuo hevoset voivat parhaimmillaan olla menettämättä yhtään rentoutta on sellaista katsottavaa, että siitä yrittää imeä amatöörinäkin edes jotain oppia ja palasia omaan tekemiseen. Esikuvat ovat tärkeitä ratsastuksessa. Ja itse huomaan, että esimerkiksi aina Helsinki International Horse Shown jälkeen, kun on pidemmän aikaan päässyt seuraamaan huippuratsastusta - ratsastaa sitä itsekin sen jälkeen seuraavat päivät jotenkin paremmin. Katsomalla sivusta parempien ratsastusta pystyy huomaamattaankin imemään omaan tekemiseen jotain ja itselleni toisten, etenkin huippujen ratsastusta, katsominen on osa omaa oppimistani selkeästi.

Belgiassa joulukuun viimeisenä viikonloppuna suomalainen Terhi Stegars ja hänen hieno musta trakehner oriinsa Axis TSF (Sixtus - Angard) teki hienon vapaaohjelman ja ylsi tällä suorituksella palkintopallille kolmanneksi. Tänään näin videon suorituksesta ja ihan pakko jakaa se täällä blogissakin, ja näin jättää itselleenkin muistiin taas yksi video lisää. Ihan todella kaunista ratsastusta, varmasti yksi eleettömin suoritus suomalaiselta, mitä olen koskaan nähnyt ja sen mitä joskus aikaisemmin olen jonkun suorituksen nähnyt, niin kyseinen hevonen ja ratsukko on kehittynyt ihan hirveästi. Jos Charlotte Dujardinin ratsastusta ja eleettömyyttä ihaillut, niin ei Terhi tällä suorituksella yhtään häpeä rinnalla - tällaista ratsastusurheilun pitää parhaimmillaan olla. Hevonen suorittaa rennon ja tyytyväisen näköisenä ratsastajansa kanssa, ja tykkään millaisessa muodossa tuo hevonen kulkee läpi ohjelman - tavoiteltavaa minulle ja yhtä pitkäkaulaiselle Deelle ;)Ja eikun vaan tallille treenaamaan ja opettelemaan paremmaksi ratsastajaksi :)

16 kommenttia:

 1. Oli kyllä niin kaunista katsottavaa, että meni ihan kylmät väreet. Kunpa kaikki tähtäisivät eleettömyyteen ja saumattomaan yhteistyöhön hevostensa kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä tuli sellainen tunne tuota ohjelmaa katsoessa, että tuolta sen kuuluukin näyttää. Helpolta, rennolta, kauniilta ja voimakkaalta samanaikaisesti. Sama homma, kylmät väreet tuli!

   Poista
 2. Uskomattoman hienoa!!

  VastaaPoista
 3. Olen niin samaa mieltä. Itseasiassa ihmettelen syvästi miksei Terhi jopa ollut melkein sijalla 1 tuolla suorituksella! Tässä vaiheessa kyllä vähän inhoan kouluratsastusta ja sitä että se on arvostelulaji! :D mutta sitähän se on... sitkeästi kun Terhi jaksaa vääntää vielä, uskaltaa tuomaritkin nostaa vielä miitä numeroita! Tuntuu että kaikkien ratsastajien pitää lyödä itsensä läpi ja vakuuttaa tuomarit että ansaitsee paremmat pisteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, nyt kun katsoin vielä ykköseksi ja kakkoseksi ratsastaneiden suoritukset, niin kyllä Terhin koko kokonaisuus oli ylivoimaisesti paras ja ratsastus todella kaunista! Mutta samahan se tuntuu olevan vaikka taitoluistelussa - sama henkilö, joka on jo voittanut paljon, saa helpommin niitä pisteitä vaikka tulisi ei niin ehjä suoritus... siksi arvostelulajit välillä menettää hohtonsa kyllä munkin silmissä.

   Poista
 4. Tässä oli myös aivan ihanaa se, että hevonen oli rento eikä esimerkiksi aukonut suutaan. Sitä näkee harmittavan paljon nykyään.
  Terhi on kyllä palkintosijansa ansainnut! Vapaaohjelmat ovat vieläpä nykyään hirveän teknisiä ja riskejä on uskallettava ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ehdottomasti oli palkintosijansa ansainnut, ja nyt kun katsoin jälkeenpäin ykkösen ja kakkosenkin suoritukset, niin ilman vaaleanpunaisia laseja pystyn maallikkonakin toteamaan, että Terhin suoritus oli näistä ehdottomasti paras. Mutta arvostelulaji, minkäs näille voi... iloitaan tuosta kolmannesta sijasta, mikä sekin on aika harvinaista herkkua näin suomalaisittain! :)

   Poista
 5. Tosi upea ohjelma niin teknisyydeltään kuin rentoudeltaan! Olipas kiva kun jaoit tän täällä, muuten olisi tuskin tullut katsottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia helmiä pitäisi jakaa täällä vähän useamminkin. Paljon löytää hienoja videoita ratsastuksesta, jotka sitten hukkuu internetin syöväreihin myöhemmin ja sen myötä itsekin unohtaa.

   Poista
 6. Todella hienoa ja eleetöntä ratsatusta kyllä tuolla olisi vaikka ykkös sijan ansainnut! Minustakin juuri se hevosen rentous on tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ja silloin sitä on mukava katsoa. On taitoa saada hevosesta näyttävyyttä pihalle menettämättä rentoutta.

   Poista
 7. Kyllä silmä lepää tuollaista eleettömyyttä ja yhteistyötä katsellessa! Ihanaa kun jaoit tämän täällä blogissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, olen katsonut videon aika monta kertaa, kun se on niin kaunista katsottavaa! :)

   Poista
 8. Ihan uskomattoman hieno ohjelma! Jaoit joskus torstia käsittelevässä postauksessa jonkun esteratsukon radan, hevosella oli tosi ketterä tyyli. Ei sulta löytyisi linkkiä siihen postaukseen tai videoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko se sitten ollut Torstin isän Torneschin video? Sen hyppy on jotain äärimmäisen ihanaa katsottavaa hyppää kuin kissa :) Ei nyt juuri muita tule mieleen. Torneschista löytyy Youtubesta hakemalla paljon videoita!

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot