perjantai 15. tammikuuta 2016

Torsti lähtee Hollantiin


Nyt se on sitten varmistunut - Torsti lähtee viimeistään kuukauden sisällä Hollantiin kasvamaan ja viettämään nuoren varsan elämää isoon laumaan. Se saa viettää siellä vähän leudommassa ilmastossa pidempää laidunkautta (noin huhtikuusta lokakuuhun) isoille viheriöille ikäistensä seuraan. Takaisin Suomeen se tulee viimeistään täyttäessään kolme vuotta, jolloin on aika laittaa sitä satulaan.


Syyt tähän päätökseen ovat ensisijaisesti taloudelliset. Kahden hevosen pitäminen Suomessa vieraalla hoidossa, etenkin kun se toinen on vaan, syö ja kakkaa pelkästään, on kallista. Torstilla olisi ollut hyvä koti tällä hetkellä täällä Suomessakin, mutta tilaa sille ei olisi ollut nykyisessä paikassaan enää ensi kesän loppumisen jälkeen, joten muutto jonnekin olisi ollut edessä jokatapauksessa.
Tylsät puolet tässä ovat tietenkin ne, etten pääse varsaa moikkaamaan niin usein ja touhuamaan sen kanssa. Mutta positiivisesti ajateltuna - onpahan hyvä syy matkustella taas yhteen hevosmaailman ydinmaahan silloin tällöin :)

Paikka on sama, missä Dee on kaksi vuotiaana yhden kesän viettänyt ja jossa Deen kasvattajilla on ollut aikaisemmin varsat kasvamassa usean vuoden, joten paikka tuttu ja hyväksi todettu hoidoltaan ja puitteiltaan. Sen suhteen voi olla stressaamatta siis ja sehän onkin se tärkein asia itselleni - luotto ihmisiin ja tahoihin, jotka hevostani hoitaa.

Torstia odottaa siis vähälumisemmat talvet ja pidemmät kesät - kelpais mullekkin!

22 kommenttia:

 1. Hyvää ja turvallista reissua Torsti!:)

  VastaaPoista
 2. Minkälainen hintataso on hollannissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli puolet halvempi kuin Suomessa, eli todella merkittävä pitkällä aikavälillä katsottuna.

   Poista
 3. Hyvää matkaa Torsti! Mitenkäs Tosti Hollantiin matkustaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsti matkustaa erään hevoskuljetusyhtiön isolla hevosautolla :) Hyvää ja tasaista kyytiä siis luvassa pienelle pojalle.

   Poista
 4. Oii, tsemppiä paljon Torstille matkaan ❤️

  VastaaPoista
 5. Tuleeko Torsti oikeasti takaisin vasta kolmen vuoden päästä :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan noin kahden vuoden päästä. Pitkältä ajalta kuulostaa, mutta oikeasti tuo aika menee siivillä lopulta. :) Ja kyllä sen kuulumisia tulee edelleen, käyn sitä aina välillä katsomassa, jos tulee eteen halvat lennot!

   Poista
 6. Voi Torsti! Siinä on pienelle pojalle maailmaa avartava ja kasvattava pari vuotinen tulossa :') Paljon kaikkea hyvää Torstin taipaleeseen Hollannissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Torsti pääsee myös heti kansainvälisen matkustamisen makuun, kuten isoveljensäkin ;D Kiitos paljon, toivotaan että kaikki menee hyvin ja kasvaa terve ja voimakas hevonen siellä! :)

   Poista
 7. Voi miten unelma tuon ikäiselle hevoselle päästä isoon laumaan muiden penskojen kanssa! Omasta nuorestani huomaa että se ei ole saanut viettää lapsuuttaan muiden kanssa, vaan pääsi kesälaitumelle ekaa kertaa porukkaan kaksivuotiaana. Soitin sille kesälaidunpaikan heti kun varsa minulle tuli puolitoista vuotiaana, valitettavasti en voinut vaikuttaa aiempiin kesiin kun hevonen ei vielä silloin ollut minun :D

  Se olikin sitten laitumella ihan tossukka ja yksinäinen, juoksi lähinnä karkuun muita hevosia. Eli tärkeä vaihe tuo että saa nuoresta pitäen olla laumassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsti on ollut nyt vieroituksen jälkeen kyllä laumassa, mutta ei oman ikäisten seurassa. Luulen, että lauma kuin lauma niin se on tärkeää nuoren henkiselle kasvulle. Torsti on saanut hyvät eväät uusiin haasteisiin ponilaumassa, jossa pienet vanhemmat ponit on pitänyt sitä kurissa ja nuhteessa, sekä leikkineet sen kanssa :D

   Poista
 8. Sulta jää kokonaan elämättä torstin varsavuodet ja tekemättä se työ mikä kantaa ratsuvuosina hedelmää. Harmillista. Samantien olisit voinut suoraan ostaa valmiin ratsun tai 3 vee sisään ratsastetun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä vois ostaa, jos olisi rahaa riittävän laadukkaaseen 3 -vuotiaaseen kerta rykäisyllä, minulla ei ole :) Itse hankin mun kilparatsuni tällä tavalla, jotta voin jatkossakin kehittää itseäni ratsastajana ja ehkä päästä hyppäämään isompia luokkia!

   Poista
 9. Käsittämättömän hienoa, kuinka jaksat tehdä raskaatkin päätökset aina hevosen kannalta parhaaksi. Ei ketään palvelu nuori mahdollisesti turhautunut oripoika karsinassa ja yksin tarhassa, hylkiönä isossa tallissa jossa orit yleensä on vain ongelma, täällä suomessa. En todellakaan allekirjoita että missaat kaikki jutut jotka vaikuttaa tulevaisuudessa, kyllä se talutus, kavioiden nostelu ja varusteisiin tottuminen siellä on jo pysyy, sama kuka sen on opettanut... Hurjan hauskaa reissua Torstille ja paljon uusia kavereita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mikä on hevosen parhaaksi, kääntyy lopulta omaksi parhaaksenikin. Tämä on hyvä päätös, varsalle kaikista tärkeintä on iso tila liikkua laumassa, jotta siitä voi kasvaa terve ja voimakas hevonen. Ja parasta, että se saa touhuta isossa laumassa ja kesät on pitkiä, joten laidunaikakin on merkittävästi pidempi, mitä Suomessa :) Ja nämä asiat on niitä asioita, jotka vaikuttavat lopulta siellä tulevaisuudessakin. Ei se, miten paljon olen ehtinyt sitä harjailemaan ja pusuttelemaan, vaikka onhan se itselle mukavaa ja ihanaa, en kuitenkaan usko, että sillä on merkitystä tulevan ratsunuran kannalta Torstin puolesta ;D Torsti kiittää, toivotaan, että sille tulee hyvä reissu! :)

   Poista
 10. Hyvä päätös! Saatampa kysellä sinulta vuoden päästä vinkkejä paikasta. ;)

  VastaaPoista
 11. Järkevä ratkaisu. Ainahan torstin saa pois hollannista jos siltä tuntuu. Varmasti torsti nauttii ennemmän hollannissa kuin täällä pohjolassa jäätymässä pystyyn johonkin hangen keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, samaa mieltä. Vaikka Torstilla on kyllä tällä hetkellä sellainen mammutinturkis, että ei sillä kauhean kylmä ole täälläkään :D voi olla että pojalle tulee vähän lämmin etelämmässä turkkinsa kanssa! :D

   Poista

COPYRIGHT

Heidin Nelivedot